Patarimai įsirenginėjant kompiuterinių žaidimų kambarį namuose

Nesuklysime pasakę, kad kiekvienas kompiuterinių žaidimų mėgėjas yra pasvajojęs apie šiai veiklai pritaikytą kambarį, kuriame jis netrukdomas galėtų susikoncentruoti į siužetą ir dar lengviau pasiektų pergales. Visgi, kai atsiranda galimybė tokias svajones paversti realybe, reikia pasistengti, kad žaidimų kambarys iš tiesų pateisintų lūkesčius ir būtų toks, kokį jį ir įsivaizdavome – tai padaryti padės žemiau pateikti patarimai.

Apsirūpinkite pagrindine žaidimų įranga

Jūsų žaidimų patirtys pirmiausiai priklausys nuo turimos įrangos, tad kuriant tokį kambarį, pirmiausiai reikėtų pradėti nuo jos pasirinkimo. Pavyzdžiui, galbūt nuspręsite pasitelkti žaidimų konsoles – tuomet reikės surasti vietos ir pakankamai dideliam bei kokybiškus vaizdus užtikrinančiam televizoriui ar monitoriui.

Jei visgi rinksitės žaidimams skirtus kompiuterius, galėsite rinktis tarp stacionarių ir nešiojamų variantų. Pirmojo tipo kompiuteriai nuolatinei žaidimų vietai vis dar yra dažnas pasirinkimas – jie garsėja galingumu, o apie kompiuterinę techniką išmanant šiek tiek daugiau, tokius prietaisus galima susikomplektuoti pagal savo poreikius. Tiesa, nešiojami žaidimų kompiuteriai taip pat ženkliai tobulėja ir savo galimybėmis prisiveja, o kartais net ir aplenkia stacionarius modelius. Juos renkasi tie, kurie vertina kompaktišką dydį ir mobilumą – spauskite čia, jei norite apžiūrėti šiuos prietaisus.

Įsigykite papildomus kompiuterių aksesuarus

Pergalingiems žaidimams įtakos turi ne tik pagrindinė įranga, bet ir smulkesni kompiuterių aksesuarai, tad juos taip pat turėtumėte įtraukti į svarbiausių pirkinių sąrašą. Pradėkite nuo žaidimų pelės: Jums turėtų patikti jautresni, papildomus programuojamus mygtukus turintys modeliai. Dažniausiai pasirenkamos mechaninės klaviatūros: jos yra itin tvirtos ir gali užtikrinti didesnį, žaidėjams itin svarbų atsako greitį. Jos taip pat gali turėti papildomus programuojamus mygtukus, apšvietimą ar riešų atramas.  Žaidimų klaviatūras galite apžiūrėti Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/kompiuterine-technika/kompiuterio-klaviatura/f/all/zaidimu-klaviaturos.

Siekiant dar geriau įsijausti į žaidimų aplinką, reikėtų pagalvoti ir apie kokybiškas garso kolonėles. Tiesa, siekiant užtikrinti namiškių ramybę, jas dažnai pakeičia ausinės – šiuo atveju ir vėlgi galėsite rinktis žaidėjams pritaikytus jų modelius. Tokie aksesuarai užtikrins dar kokybiškesnius garsus, o dažnu atveju bus aprūpinti ir patogesnę komunikaciją garantuojančiais mikrofonais.

Pasirinkite ilgiems žaidimams pritaikytus baldus

Pasirinkus visą žaidimams skirtą įrangą, reikės pagalvoti, kur ją sudėsite. Šiam tikslui geriausia rinktis specialius žaidimų stalus – tokie baldai turi įvairių papildomų lentynėlių ir kitų skyrelių, kurie yra pritaikyti prieš tai minėtiems kompiuterių komponentams. Ant kai kurių iš jų galėsite sutalpinti net ir du monitorius, tačiau pirmiausiai reikėtų išsiaiškinti, kiek vietos tokiam baldui galite skirti.

Ilgas valandas praleisti atsisėdus taip pat bus nemenkas iššūkis, tačiau nuovargį ir kūno skausmus sumažinti padės žaidimų kėdės. Ergonomiškas dizainas – didžiausias jų privalumas, leidžiantis išvengti papildomų problemų. Pirmenybę reikėtų teikti papildomas atramas, plačius porankius ir kuo daugiau reguliuojamų detalių turintiems modeliams.

Pagalvokite apie kambario interjerą

Iš esmės interjeras žaidimų kambaryje gali būti bet koks – svarbiausia, kad šioje patalpoje jaukiai jaustumėtės Jūs patys. Patariama sienas papuošti keliais meno kūriniais ar pasirūpinti žaliuojančiais augalais. Tačiau kone svarbiausia šiame kambaryje yra išsaugoti tvarką – įsitikinkite, kad kiekvienas daiktas turi konkrečią vietą ir venkite jų pertekliaus. Tvarkingesnę aplinką plėtoti padės belaidės ausinės, pelės ir klaviatūros, tačiau turėkite omenyje, jog turėsite pasirūpinti, kad svarbaus mačo metu jos visuomet būtų pakankamai pakrautos.

Apgalvoję visus šiuos aspektus, lengvai įsirengsite patogų ir jaukų žaidimų kambarį, kuriame bus malonu leisti laiką. Žaidėjams pritaikytos įrangos dabar tikrai netrūksta – svarbiausia, kad patys žinotumėte, ko norisi Jums.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.