Saločiuose ir Joniškėlyje bankomatai – vėliau, bet tikrai veiks

Pumpėnuose atsiradus pirmajam bankomatui kaimiškoje vietovėje, nerimsta salotiečiai bei joniškėliečiai. Internetinėje svetainėje www.bankomatas.lt yra šalyje numatomų pastatyti naujų bankomatų žemėlapis, šiose gyvenvietėse planuota bankomatus įrengti dar liepos mėnesį. Susisiekėme su Saločių seniūnu Sigitu Savicku bei Joniškėlio miesto vadovu Donatu Diliu – kodėl procesas taip užtruko ir kada gyventojai gali tikėtis savo miestelyje išsiimti grynųjų pinigų?

Sigitas Savickas pradžiugino, kad bankomatas Saločiuose jau praktiškai veikia, nors žemėlapyje dar pažymėtas raudonai. Parduotuvėje, esančioje adresu Gedimino a. 11, jau įrengtas bankomatas, skirtas grynųjų pinigų operacijoms atlikti – darbuotojos šiomis dienomis pirmosios jį išbandė. Pačiam seniūnui pasitaikė naująjį bankomatą išmėginti, deja, kai šis dar neveikė ar buvo sugedęs. Tad informacijos apie plano įgyvendinimą seniūnijoje neplatina, kadangi laukia oficialaus patvirtinimo, kad bankomatas paruoštas naudoti – jo tikisi greitu metu.

Donatas Dilys ramino, kad bankomatas Joniškėlyje tikrai bus – tik reikia ilgiau luktelėti dėl būtinų biurokratinių procedūrų. Bankomato operatoriai, kitaip nei Pumpėnuose, vietą jam pasirinko ne parduotuvėje, o apylinkių seniūnijos pastate. Todėl reikalingas rajono savivaldybės Tarybos leidimas patalpas nuomoti, buvo paskelbtas nuomos konkursas (paskelbta svetainėje pasvalys.lt), jo paskutinė diena – rugpjūčio 2-oji. „Bankomatas Joniškėlyje tikrai bus, tik reikia dar šiek tiek kantrybės. O tai, kad jis bus pastatytas seniūnijoje, manau, į naudą – galbūt žmonės drąsiau užsuks, papasakos apie savo problemas, išsakys pastabų.“

Pirmajame susitikime, kuriame aptartos bankomato įrengimo Joniškėlyje galimybės, buvo paminėta optimistinė data – iki Žolinės. Tačiau dar laukia ir parengiamieji darbai, tad seniūnas visgi mano, kad bankomatu gyventojai galės naudotis vasarai pasibaigus. 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.