Masažuotoja, siekianti kūno ir sielos harmonijos

Masažuotoja Dalia Vasiliūnienė įkūrė studiją „Kūno ir sielos harmonija“, kurioje pasvaliečiams pristato rytietiškas visapusio sveikatinimo praktikas. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Masažą yra tekę patirti visokį: klasikinį, sportinį, „atstatantį“, teko ir masažinėje lovoje, ir kėdėje išsitiesti. Bet tai, apie ką papasakosime šiandien, daugeliui gal dar nė negirdėta! Avižonio gatvėje, Pasvalyje, duris atvėrė nauja studija visa nusakančiu pavadinimu „Kūno ir sielos harmonija“. Čia pasitinkanti kvalifikuota masažuotoja Dalia Vasiliūnienė atlieka kūną ir sielą atpalaiduojančius ritualus. Šalia įprasto klasikinio masažo bei kitų procedūrų, jos „arkliukas“ – japoniškas terapinis veido masažas kobido. Didžiausia medikės aistra – visa, kas susiję su sveikatinimu, o Pasvalio žmonėms ji pasiryžo „atvežti“ dovanų ir patirčių iš Rytų. Ten, kur moterys visą gyvenimą išlieka jaunos, o vyrai – stiprūs… Išbandę vieną masažų, prisėdome Dalios studijoje pasikalbėti. Basomis…

2020 metais Dalia įkūrė „Kūno ir sielos harmoniją“, vadovaudamasi filosofija – gražus yra tas žmogus, kuriame – pusiausvyra, kuris yra visapusiškai sveikas. O tam viskas turi įtakos – juk negali apsilankyti masažo kabinete, išėjęs gyventi žalingai ir tikėtis sveikatos. Sveikas žmogaus grožis apima viską – kūno stiprybę, minčių ramybę. „Jei neatpalaiduosi galvos – nenurims ir kūno bėdos“, – tiki masažuotoja. Kitaip tariant, po vieną kūnas ir siela nevaikšto… Su šia mintimi, Dalia pripažįsta, ir dirba, ir pati siekia gyventi. O viena klientė jos atliekamą kobido net pasiūlė vadinti sielos masažu… 

Ir klasikiniai, ir rytietiški masažai 

„Kūno ir sielos harmonijoje“ galima rinktis iš įvairių siūlomų masažų ir kitų atpalaiduojančių procedūrų. Tai: klasikinis viso kūno ir atskirų jo dalių, japoniškas terapinis veido masažas kobido, aromaterapinis nugaros ir pėdų ritualas „Raindrop“, indiškas energetinis marmos masažas, Reiki seansai (paremti japoniška tradicija), anticeliulitinis kojų bei taškinis rankų ir pėdų masažas. 

Ramybė – nuo galvos iki pirštų galiukų 

Ko tikėtis, užsukus pas Dalią Vasiliūnienę? 

Japoniškasis kobido ją pačią patraukė patirtu lengvumo pojūčiu, apėmusiu giliu atsipalaidavimu, sužavėjo niekur nematyti rankų judesiai – pirmąsyk atrodė, kad rankomis ne masažuoja, o tiesiog skraido aplink veidą… Tai siekia perteikti ir savo klientams. Studijoje tvyro ramybė, paprastumas, malonūs kvapai, kiekvieną ateinantį Dalia pasitinka ir išlydi lyg namuose. 

Šio egzotiško veido masažo nauda – keleriopa. Tai – jauninanti, giliai atpalaiduojanti ir poilsį teikianti procedūra, gerinanti vidinę žmogaus sveikatą. Dalia tiesiog akyse mato, kaip keičiasi, gražėja kliento veido bruožai – nes raumenys nurimsta, „atsileidžia“, pagerėja limfotaka ir kraujotaka, šalinasi nereikalingi skysčiai, atsigauna oda, veidas „pasikelia“, mažėja raukšlelės. Tai ypač pajunta praėjusios masažų ciklą (iki dešimties kartų, pagal poreikį). Poveikis juntamas visam kūnui – po šio veido masažo kai kuriems atsileidžia net kojos… „Prieš“ ir „po“ skirtumas – akivaizdus jau po pirmo karto. Beje, nors masažo metu akcentuojamas veidas, masažuotoja „pajungia“ visą kūną – pėdas, kojas, rankas, krūtinę. Naudojamas nealergizuojantis masažo aliejus. 

Įkūrėja siekia, kad „Kūno ir sielos harmonija“ alsuotų ramybe, paprastumu ir leistų atsipalaiduoti. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Šis ritualas subalansuotas moterims, bet tinka ir vyrams. Stipriosios lyties atstovų ant Dalios masažo stalo jau yra buvę – jie taip pat neliko nusivylę! (Tiesa, masažą atlikti kebliau, jei vyras turi barzdą. Tačiau, jei pačiam klientui patogu, tai – ne kliūtis.) 

Naujiena Pasvalyje – ir japoniški Reiki seansai bei indiškas marmos taškų masažas. Tai – netradiciniai, nuo senų laikų pasaulyje žinomi bei taikomi metodai, akcentuojantys žmogaus energetiką, jais siekiama atkurti organizmo pusiausvyrą, aktyvinami gydymo procesai. Tokia terapija ypač tinka tiems, kurie jaučiasi išsibalansavę, stokoja energijos, patiria daug streso ir įtampos. 

Medikę patraukė 

Rytų tradicija Pagal profesiją Dalia – medikė. Daugelis ją pažįsta kaip buvusią Pasvalio ligoninės slaugytoją, vėliau – poliklinikos registratorę bei Savivaldybės gydytoją. Įgijusi bakalauro ir magistro laipsnius sveikatos srityje, moteris galiausiai pakeitė kvalifikaciją ir tapo profesionalia masažuotoja. Jau ilgą laiką juto nepaaiškinamą norą ką nors kurti būtent šioje srityje… Sėmėsi patirties sveikatingumo stovyklose, lankė įvairius kursus, mokėsi naujų technikų, gilino suvokimą apie Rytų sveikatinimo tradiciją. 

Dalios Vasiliūnienės „raktinis“ ritualas – japoniškas terapinis veido masažas kobido. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Atidarius „Kūno ir sielos harmoniją“, deja, prasidėjo karantinas. Per šį laiką Dalia tobulino viziją, mokėsi, kūrė aplinką… Ir štai, – nuo praėjusių metų gegužės Pasvalyje veikia holistiniu principu paremtas SPA salonas. O pati jo įkūrėja masažų nevadina darbu: „Masažuodama, o ypač galvą, ir matydama, kaip žmogaus veidas nušvinta, – pailsiu“. 

Ramybės reikia mokytis visą gyvenimą 

Masažuotoja Dalia Vasiliūnienė – ličiūnietė, su vyru Algirdu šiandien gyvena Pasvalyje. Jau suaugę jų sūnūs – Pasvalyje ir sostinėje. 

Pati Dalia atsipalaiduoja šokdama, domisi šokio judesio terapija. Taip pat – skaitydama, klausydama muzikos ir klausydama jūros ošimo, paveiksluodama debesis. Pripažįsta, kad ramybės ir pusiausvyros mokosi nuolat. O netradiciniai dalykai ją traukė visada. Studijų Klaipėdoje metu draugės padovanojo knygą apie Reiki, vėliau lankė jogą, užsiėmė meditacija. O mama jai kadaise sakiusi: „Tavo rankos – kažkokios kitokios!“ Šiandien tai prisiminusi, Dalia nusišypso: „Jei jau davė Dievas – ilgai nepaslėpsi…“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.