Jaunieji Pasvalio kūrėjai bei atlikėjai – geriausi šalyje

Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos vadovai pagerbė mokinius, šįmet skynusius laurus respublikinėse olimpiadose ir konkursuose, bei jų vadoves.

Kaip ir kasmet, rajono moksleiviai parveža laurų iš šalies konkursų ir olimpiadų. Laisvalaikio pomėgių ir darbo su mokytojais vaisiais neseniai džiaugėsi Petro Vileišio gimnazijos auklėtiniai. Jiems direktorius Viktoras Rimša įteikė medalius ir diplomus, pasirašytus švietimo, mokslo ir sporto ministrės. Ruoštis padėjusias mokytojas (lietuvių kalbos ir literatūros mokytoją Vitaliją Skardžiuvienę, teatro mokytoją ir režisierę Astą Simonaitę, technologijų mokytoją Nidą Sakalauskienę) džiugino gėlių žiedai. Pasilikę prie arbatos puodelio, laureatai dalijosi įspūdžiais.

„Repčių ir Reinartų giminės istorijas“ užrašiusi abiturientė Gabija Magelinskaitė Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurse pelnė III laipsnio medalį. Mergina pripažįsta, kad giminės šaknys ją taip apraizgė, kad mokykliniais darbais jų tyrinėjimai tikrai nesibaigia. 

Devintokė Melanija Jovaišytė tapo I vietos nugalėtoja respublikinėje technologijų olimpiadoje „Kūrybos virusas 2022“. Mergina sukūrė subtilius ir kruopščius rankdarbius, kuriais tądien ir pasipuošė, – rankinę ir Saulės amuletą. 

Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso šalies etape, meninių kompozicijų 9–12 klasių grupėje, I laipsnio diplomais apdovanoti Paula Augėnaitė, Danielė Krivickaitė, Melita Paškonytė, Ieva Mitkutė ir Simas Varnauskas. Jaunuoliai atliko meninę kompoziciją „Poezijos pasivaikščiojimai sekmadienio vakarą Pasvalyje“. Komisija karštai diskutavo, ar priimti Pasvalio krašto kūrėjų (tarp jų – ir laikraščio skaitytojams pažįstamos Margarita Lužytė, Skirmantė Tirilytė), o ne šalyje pripažintų poetų žodžiais paremtą darbą. Visgi tikrumas ir nuoširdumas privertė įtikėti.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.