Kaip elgtis, kuomet užsitrenkia automobilio durys, o raktas lieka viduje?

Pixabay.com nuotrauka.

Jei netyčia užtrenkėte mašinos dureles, o rakteliai liko automobilyje, nesijaudinkite, taip gali nutikti bet kam. Dalinamės tokias situacijas patyrusių žmonių atrastais ir patikrintais sprendimais, pavyzdžiui, kaip apeiti avarinius automobilio atrakinius ir kitas gudrybes. Pirmas triukas – apžiūrėti į visas duris ir bagažines, kol pradėsite panikuoti. Nustebtumėte sužinoję, kiek žmonių panikuoja ir randa būdų atidaryti keleivio dureles ar bagažinę, kai jos visada atrakintos ir pasiekiamos.

Prisiminkite, kur padėjote atsarginį raktą

Ar žinote, kur yra atsarginis raktas? Pagalvokite – gal kas nors gali jums atnešti raktą, kurį palikote. Investavimas į atsarginius raktus laikui bėgant gali atsipirkti, ir jūs džiaugsitės tuo. Gamintojai dažniausiai transporto priemonę parduoda su dviem automobilio rakteliais, bet jei perkate vieną, iš karto pasigaminkite antrą ir pasilikite namuose.

Atsarginius raktelius galima paslėpti ir automobilyje. Yra magnetinės dėžės, seifą galima pritvirtinti prie automobilio dugno, viduje laikomas atsarginis raktelis. Tačiau yra rizika, kurią reikia atidžiai apsvarstyti – pasirinkus netinkamą vietą dėžė gali būti pamesta (pavyzdžiui, apačioje gali pakabinti pūga). Pasirinkus lengvai pasiekiamą vietą, galima patraukti vagių dėmesį. Todėl turite gerai pagalvoti apie šį atsarginio rakto slėpimo būdą.

Savarankiškas avarinis automobilio atrakinimas  ar įmanoma tai padaryti pačiam?

Geriausias būdas atidaryti užtrenktas duris priklauso nuo jūsų turimų įrankių ir transporto priemonės tipo, ypač nuo jūsų automobilio spynų tipo. Jei jūsų durų užraktas yra senesnio tipo su mygtukais ant lango apdailos, turite galimybę ką nors padaryti. Youtube yra įvairių filmukų, kaip viela ar bet kokiu kitu paprastu buitiniu įrankiu atidaryti duris. Bet kuriuo atveju, jei palikote raktelius automobilyje, jums reikės tinkamos įrangos. Deja, jei jūsų automobilio durų spyna yra įmontuota į vidinę durų rankeną, teks kreiptis pagalbos į specialistus.

Nenustebkite, beje, kol bandysite kūrybiškai atidaryti duris, kaimynas ar pašalinis žmogus gali iškviesti policiją – žmonės visada nepatiklūs, kai prie automobilio daromos keistenybės. Jei atidarant bagažo skyrių durys yra užrakintos, galite išstumti galinę sėdynę (nuleisti atlošą) į keleivių skyrių. Tada eikite į vairuotojo sėdynę, kur  gali būti raktas.

Kreipkitės pagalbos į avarinio atrakinimo specialistus

Jei automobilį reikia atrakinti skubiai ir joks nepriklausomas būdas nepadeda, ar net norite net bandyti – kvieskite ekspertą. Patikrinkite, galbūt jūsų automobilio draudimas apima spynos atrakinimą. Daugelis šaltkalvių dirba ištisą parą, tad jei nepažįstamame mieste nutrenks jūsų automobilis, nebijokite, jums nereikės miegoti ant asfalto, atvyks meistras ir vėl galėsite ramiai važiuoti namo.

Jei patyrėte šį nemalonų procesą, pasimokykite iš jo. Pirmiausia sužinokite, kur yra atsarginis raktas, o jei jo neturite, gaukite jį. Antra, jei jūsų draudimas tai padengia, įsitikinkite, kad jūsų spynos yra atrakintos. Trečia, pažinkite savo automobilį, ypač pirkdami naują automobilį – žinokite, kokiomis sąlygomis jis ištveriamas, kokiomis sąlygomis veiks užrakto mechanizmas, ar raktelis yra užvedimo spynelėje, ar durys užsirakins pačios ir daug daugiau smulkmenų. Žinodami savo įpročius, galėsite suprasti, ar yra durų užsitrenkimo tikimybė, o jei kuris nors užrakinto automobilio nustatymas labai erzina, galėsite jį perprogramuoti. Taip išvengsite nuolatinių susidūrimų. Galiausiai, jūs niekada nenorite daužyti automobilio, kai raktas paliekamas automobilyje – geriau to nepatirkite! Jei ieškote profesionalų pagalbos https://avarinis-atrakinimas.lt/ geriausias pasirinkimas. Profesionalai greitai ir tinkamai atliks darbą, kad jums nereikėtų laukti ir stresuoti.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.