Moksleivių rašinių ir piešinių konkursas “Medžio kelias” 

Ar kada susimąstėte, koks yra medžio gyvenimas? Kaip prasideda jo kelias – nuo mažo sodinuko, vėjo išnešiotų sėklelių, o gal žmogaus svajonės ir rūpesčio užauginti medį? O kaip medžio gyvenimas baigiasi? Jam nugriuvus nuo senatvės ar jį brandų nukirtus? Gal jis šildo, gal džiugina iš jo pagamintas praktiškas bei gražus daiktas? Ar medžio gyvenimas iš tiesų baigiasi?

Praėjusiais metais tinklalapis www.miškininkas.eu kvietė įvairaus amžiaus vaikus dalyvauti rašinių ir piešinių konkurse „Kodėl aš noriu būti miškininku“, o šiemet skelbia naują konkursą – „Medžio kelias“. Šįkart kviečiame tapti ne tik rašytojais ar dailininkais, bet ir architektais, baldžiais, liaudies menininkais ir savo piešiniuose bei rašiniuose pasvarstyti apie medžio gyvenimą.

Galbūt gyvenate įdomiame mediniame name ar namuose turite įdomų medinį daiktą, kurio istorija norite pasidalinti? Galbūt jūsų fantaziją jaudina neįprastas medinis baldas? Gal savo gyvenimo neįsivaizduojate be medinio vaikystės žaislo ar iš medžio pagamintos smulkmenos? O gal į medžio gyvenimą žvelgiate kur kas globaliau ir moksliškiau, domitės miškų išlikimo bei jų priežiūros klausimais?

Kviečiame pasidalinti savo didžiausiu turtu – fantazija bei kūrybiškumu – ir vėl aktyviai dalyvauti piešinių ir rašinių konkurse „Medžio kelias“.

Moksleivių darbų (rašinių ar piešinių) laukiam iki birželio 3 dienos imtinai.

Nugalėtojus skelbsime birželio 10 d. Facebook grupėje Miškininkas ir www.miskininkas.eu

Skanuotus siųskite e.p.: miskininkas.eu@gmail.com, originalus Dainiui Šeronui, tel. 8 699 32532, į:

a) Lietuvos paštą, Akademijos paštas, Kauno r. sav. Pilėnų g. 1, Akademija, 53347 Kauno r. sav.

b) LP Express, Pilėnų g. 1, Akademija 53347

c) Omniva, Kauno Akademijos EXPRESS MARKET paštomatas, 55534

d) Express Market Venipak paštomatas, Pilėnų g. 1, Akademija, Kauno r.

Konkurso “Medžio kelias” globėjai: europarlamentaras prof. Liudas Mažylis, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė ir Aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Konkurso draugai: Žurnalas “Mūsų girios”, Privačių miškų savininkų asociacija, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija, LAMMC Miškų institutas, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM, Lietuvos miško ir žemės savininkų asociacija, VDU ŽŪA Miškų ir ekologijos fakultetas, Valstybinė miškų tarnyba prie AM ir Miškininkų sąjunga, Lietuvos gamtos fondas.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.