Apie krepšinį – iš trenerio ir Europos čempiono lūpų

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos treneris Mantas Šernius. www.bcpienozvaigzdes.lt nuotrauka

Šį penktadienį, balandžio 8 d., 14 val. Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos edukacijų erdvėje (IV a.) rengiamas susitikimas su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos treneriu Mantu Šerniumi ir trenerio asistentu Dainiumi Šalenga. Juos kalbins krepšinio žinovas pasvalietis Gediminas Žardeckas.

Krepšinio mėgėjams trenerio M. Šerniaus ir buvusio garsaus krepšininko D. Šalengos pavardės gerai žinomos. O epizodiškai besidomintiems populiariausia šalyje sporto šaka primename, kad M. Šernius 2021-aisiais pelnė LKL metų trenerio titulą. Iš Šilutės kilęs 38 metų krepšinio strategas prie „Pieno žvaigždžių“ komandos vairo yra buvęs 2014–2016 metais. Jis yra treniravęs Lietuvos moterų krepšinio rinktinę, o po praėjusius du sezonus vadovavo tuometei Prienų „CBet“ ekipai. 

Iš daugybės D. Šalengos titulų pats svarbiausias – 2003 m. kartu su Lietuvos vyrų rinktine Stokholme iškovotas Europos čempionato aukso medalis. Vilkėdamas Kauno „Žalgirio“ komandos marškinėlius iš Varėnos kilęs krepšininkas net šešis kartus tapo LKL čempionu. 

Apie tai ir daugelį kitų įdomių dalykų išgirsime susitikimo metu. 2022-ieji paskelbti Lietuvos krepšinio šimtmečio metais, tad bus priminti ir ryškiausi jo istorijos puslapiai. 

Be abejo, bus kalbama ir apie nesėkmingai susiklosčiusį šiųmetį „Pieno žvaigždžių“ sezoną bei atsakoma į susirinkusiųjų klausimus.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.