Sėkmingas bokso čempionatas, o treniruotėse – ir latvis, ir ukrainiečiai

Pasvalyje vyko Lietuvos rajonų jaunių bokso čempionatas, kuriame mūsų boksininkai Giedrius Bačianskas (svorio kategorija iki 52 kg), Orestas Staponkus (iki 70 kg), Danielius Baltrušaitis (iki 80 kg) ir Adrija Petkūnaitė (iki 44 kg) iškovojo aukso medalius.

Treneris Stasys Balčiauskas su čempionais Giedriumi Bačiansku, Danieliumi Baltrušaičiu, Orestu Staponkumi. Asmeninio albumo nuotraukos.

Tris dienas vykusiame čempionate į Pasvalio ringą lipo apie septyniasdešimt boksininkų. 

– Adrijai buvo pirmos tokios varžybos. Finale aiškia persvara ji įveikė priešininkę iš Tauragės, – pasakoja treneris Stasys Balčiauskas. – O Giedrius ir Orestas kovojo su vyresniais varžovais ir laimėjo. 

Treneris atskleidė, kad Giedrius – vienas perspektyviausių Lietuvos boksininkų, kuris šią vasarą galbūt dalyvaus Turkijoje vyksiančiame Europos čempionate. 

– Gaila, jog varžybose Pasvalyje šį sykį negalėjo dalyvauti mūsų Emilijus Povilionis, nes per treniruotes susilaužė nosį, – apgailestavo treneris. 

Balandžio 10-ąją jis su boksininke Kamile Aglinskaite išvažiuoja į Europos jaunimo čempionatą, kuris vyks Bulgarijos sostinėje Sofijoje: 

– Tikiuosi, kad ji į Pasvalį parveš medalį. 

Adrija Petkūnaitė Lietuvos bokso čempionate dalyvavo pirmą kartą ir iškovojo aukso medalį“, – džiaugiasi treneris. Asmeninio albumo nuotraukos.

Treneris padėkojo rėmėjams – Rimui Želviui, Dariui Rutkauskui, Laimučiui Slavinskui, Algirdui Mažeikai, Pasvalio sporto mokyklai ir visiems, kurie padeda jauniesiems boksininkams garsinti savo kraštą ir Lietuvoje, ir užsienyje.

Bokso treniruotės vyksta kasdien nuo 15 valandos. Kviečiami vaikinai ir merginos, jaunimas ir vyresni pasvaliečiai. 

Dabar bokso treniruotes Pasvalyje lanko per dvidešimt šio sporto mėgėjų. Prieš porą savaičių atėjo ir du berniukai iš Ukrainos. 

– Kirilas ir Danilas savo krašte jau lankę panašaus sporto treniruotes. Berniukai aktyvūs, kasdien ateina, užsukam ir į baseiną, išmoksta po truputį lietuviškai. Mūsų vaikai įpratę bendrauti ne tik su lietuviais. Jau bene trejus metus Pasvalyje bokso treniruotes lanko Aleksas iš Latvijos, iš Bauskės, – atskleidžia treneris Stasys Balčiauskas.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.