Duris atvėrė pagalbos ukrainiečiams punktas

Pasvalio pagalbos ukrainiečiams punkte sutikome „Carito“ savanorę Vitą Savickienę (viduryje) ir jai padedančias karo pabėgėles iš Kijevo Oleną ir Inną. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Praeitą savaitę Pasvalyje, Vytauto Didžiojo aikštėje, buvusios poliklinikos pastate buvo atidarytas pagalbos ukrainiečiams punktas, kuriame sutikome prieš dvi savaites iš Kijevo nuo karo pabėgusias Oleną ir Inną bei pasvalietę „Carito“ savanorę Vitą Savickienę.

Pagalbos punkte tvarkingai sukabinti, sudėti pasvaliečių sunešti drabužiai, avalynė. Sužinoję per feisbuko grupę, mūsų rajone apsistoję ukrainiečiai ateina pasirinkti reikalingų daiktų. 

Olena, Inna ir Vita atskleidė, kad karo pabėgėliams dar labai reikėtų patalynės, avalynės, kojinių, marškinėlių, apatinio trikotažo, lengvų striukių, taip pat higienos priemonių, smulkių buitinių prietaisų – arbatinukų, mikrobangų krosnelių, fenų ir pan.

Be to, pageidaujamos kanceliarinės priemonės – flomasteriai, popierius… 

Vita Savickienė prisipažįsta, kad į savanoriavimą įsitraukė tiesiog spontaniškai, kai žmonės patys pradėjo skambinti ir siūlyti pagalbą nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. 

Taip Vita tapo Pasvalio „Carito“ savanore. Taigi norintieji padėti Ukrainos karo pabėgėliams gali jai skambinti telefonu 8 670 43 113 arba darbo laiku užeiti į Pasvalio „Caritą“ (prie bažnyčios).

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.