Švarūs skalbiniai – malonumas. Kaip užtikrinti, kad efektas bus?

Jeigu norite kasdien vilkėti tik švarius drabužius, kurie kvepia gaiva – tokiu atveju pirmiausia reikalinga gera skalbyklė, kurios darbas ir yra užtikrinti, kad rūbai bus tokie. Žinoma, rinkoje siūlomos skalbimo mašinos yra labai įvairios, tad būtinai reikia skirti dėmesio smulkmenoms, kurios lemia pasirinkimą. Lygiai taip pat ir milteliams, kurie naudojami, galiausiai, minkštikliams, kurių nauda kelia klausimą. Visa tai – smulkmenos, tačiau jos ir lemia, kad rezultatas bus toks, kokio norisi.

Skalbimo milteliai – būtini?

Jeigu norite, kad Jūsų skalbiniai tikrai būtų švarūs ir tuo pačiu maloniai kvepėtų – skalbimo milteliai yra būtini. Aki kurie natūralistai teigia, kad galima plauti ir be miltelių. Žinoma, kad galima ir skalbimo mašina puikiai veikia be jų. Tačiau tokiu atveju sudėtingesnių dėmių pašalinimas, deja, nėra galimas. Tai  – liūdina. Juk norisi išplauti drabužius, o ne pirkti vis naujus, kai stipriai išsipurvinote. 

Gyvenantiems ekologiškiau siūlome rinktis miltelius, kurie yra draugiški gamtai, kuriuose yra derinama kuo mažiau sintetinių komponentų. Tačiau bet kuriuo atveju – bet kokie milteliai tikrai didelė nauda skalbimo metu.

Skalbimo mašinos pasirinkimas

Taip pat reikia ne tik gerų miltelių bei gero įtaiso, kuris pasirūpins, kad drabužiai bus tikrai gerai „išsukti“. Visada dėl pasirinkimo geriausia yra tartis su specialistais.

Kelios esminės gairės, kurios padės būti ramiu, kad rasta skalbimo mašina bus geriausia, yra:

  1. Būtinai įvertinkite jos dydis. Tiksliai žinodami kur bus laikoma – paprasčiau ieškosite.
  2. Svarbus ir būgno dydis, kuris lemia – kiek skalbinių tilps vienu metu.
  3. Kinta funkcijos, kurios padeda paprasčiau pasirūpinti specifiniais drabužiais.
  4. Varijuoja ir gamintojas. Apie jų kokybę siūlome atsiliepimus skaityti internete.
  5. Kaip atsirado durelės?
  6. Koks yra mašinos modelis, kokia išvaizda?

Skalbimo mašina yra perkama daugeliui metų, tad reikia skirti dėmesio smulkmenoms, kurios garantuoja, kad bus rasta tai, ko reikia Jūsų gyvenimo kokybei.

Priemonės, kurios padeda rūpintis skalbykle

Reikia ne tik naudoti tokias priemones, kurios yra skirtos dėmių šalinimui, tačiau taip pat ir tokias, kurios padės tinkamai apsirūpinti skalbimo mašina. Dažniausiai priemonės yra skirtos kalkių šalinimui. Tiesa, galima rasti ir tokių, kurios padeda panaikinti nemalonius kvapus, kurie atsiranda skalbimo mašinoje dėl daugelio priežasčių, taip pat, kurios naikina pelėsį, kuris irgi gana dažnas šios buitinės technikos draugas.

Kaip dažnai reikia skalbti?

Nėra vienos taisyklės, kuri nusako – kaip dažnai reikia skalbti. Tai svarbu ne skalbyklei, kuri tikrai gali suktis nuo ryto iki vakaro, tačiau labiausiai Jūsų drabužiams, kurie net ir skalbiami su eko priemonėmis – vis tiek genda, dėvisi greičiau. Taigi, skalbimo dažnumą pirmiausia turi reguliuoti audinys iš kurio rūbas yra pagamintas.

Tinkama programa

Galiausiai verta rinktis tokias, kurios turi kuo daugiau skirtingų programų. Tuomet pagal kiekvieno drabužio arba kito tekstilės gaminio poreikius – galima nustatyti konkrečia programas, kurios ir padeda ne tik gerai išsiplauti drabužius, tačiau taip pat ir būti ramiu, kad audinys nebus sugadintas. 

Gera, kai kasdien drabužiai yra kvapnūs bei gražūs, tačiau nereikia skirti labai daug dėmesio, kad jie tokie būtų. Skalbimo mašina padeda tai atlikti, darbus padaro už jus. Tai ir yra svarbiausia. Visa kita – smulkmenos. Žinoma, skalbimo mašinos yra labai įvairios, kaip ir priemonės plovimui. Kuo daugiau variantų bus palyginat – tuo dažniausiai geriausia kokybė bus rasta.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.