Pristatome automobilines LED lemputes

Šviesos diodas (LED arba šviesos diodas) atsirado po daugelio išradimų, iš naujo apibrėžus, kaip turėtų būti skleidžiama šviesa. Nuo žvakių šviesos eros iki Edisono elektros lemputės realybės – dešimtmečius vyravo volframo spiralė.

LED lemputes gaminamos iš puslaidininkių ir vis labiau populiarėja dėl savo esminių privalumų, palyginti su tipinėmis volframo siūlelio lemputėmis. Išradėjams pavyko sukurti modelį, kuris galėtų veikti su automobilio žibintu, ir jis vadinamas automobilinėmis LED lemputėmis.

Led lemputės privalumai

Ji turi tam tikrų privalumų, palyginti su įprastomis kaitrinėmis arba volframo lemputėmis, ir šie privalumai yra šie:

  • Jos tarnavimo laikas yra dešimt kartų ilgesnis nei kaitrinės lemputės.
  • Kadangi jos neturi kaitrinės lemputės, jos yra patvaresnės nei įprastos kaitrinės lemputės, todėl tarnauja ilgiau.
  • Ji labai tvirta ir visada atlaiko sunkias sąlygas, nes neturi kaitinimo siūlelio, kuris gali lengvai nukristi.
  • Automobilinės LED lemputės sunaudoja labai nedaug energijos, nes joms reikia mažiau energijos, o vidutiniškai per valandą gali būti 10000 vatų.
  • Įprasta automobilio LED lemputė gali pasiekti ryškumą per mikrosekundes, kad įprasta kaitrinė lemputė.
  • Automobilių LED lempučių perdavimo greitį galima lengvai reguliuoti naudojant MODEMĄ.
  • Automobilinė LED lemputė greičiau užges arba sumažės apšvietimo lygis, o ne perdegs siūlas, kaip kaitrinės lemputės.
  • Šviesos diodų šviesą galima nukreipti horizontaliai arba fokusuoti, tačiau kaitrinės lemputės šviesos negalima nukreipti taip, kad ji būtų fokusuojama.
  • LED šviesoje nėra gyvsidabrio, todėl toksiškumo problema praktiškai neįmanoma.
  • Dėl mažesnio dydžio ir lankstumo ji yra lankstesnė.

Tuo tarpu kiekvienas išradimas turi savitų trūkumų, todėl ir automobilio LED šviesa turi savų trūkumų:

Kadangi tai yra naujausias išradimas, kuris tik ateina į rinką, todėl jis yra brangesnis už originalias įprastas halogenines lemputes.

Automobilio LED žibintų veikimas priklauso nuo jų veikimo aplinkos, todėl esant labai aukštai temperatūrai, viršijančiai kambario temperatūrą, gali būti paveiktas pagrindinis funkcinis komponentas.  Todėl dėl perkaitimo gali sutrikti prietaisų veikimas. Šie gedimai gali turėti įtakos prietaiso, kuris turėtų veikti tiksliai, patikimumui.

Led žibintai

Automobilio LED žibintui veikti reikia labai aukštos įtampos, todėl jis labiau priklauso nuo kondensatorių ir rezistorių, o ne nuo paprastų grandinių.

Pastebėta, kad dėl spalvotos šviesos perdavimo, taip atspindėtas apšvietimas yra prastesnės kokybės nei originalūs saulės spinduliai. Todėl sukuriami šviesos spinduliai negali būti laikomi tobulu originalo atspindžiu.

Pastebėta, kad dėl pernelyg didelio atspindžio mėlynos ir baltos šviesos diodų šviesa kelia pavojų sveikatai, todėl ji neatitinka saugos standarto, kurį nustatė aplinkos apsaugos reguliavimo institucija.

Kadangi automobilių LED žibintų atspindžio modelis yra pastovus, todėl jų negalima naudoti ten, kur reikia, kad atspindys būtų diverguojantis arba konverguojantis.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.