Prezervatyvų naudojimo patarimai

Sprendimas naudoti prezervatyvus ir kitas kontraceptines priemones kiekvieno lytinio akto metu yra vyro atsakomybės ir brandos ženklas. Nors kai kurie nerimauja dėl to, kad naudojant prezervatyvus gali sumažėti pojūčiai, galimybė netikėtai pastoti ar užsikrėsti lytiškai plintančiomis ligomis yra pakankama, kad nugalėtų bet kokius laikinus prieštaravimus dėl kontraceptinių priemonių. Be to, išmokę, kaip teisingai užsidėti prezervatyvą, ir išsirinkę tinkamą prezervatyvą, pastebėsite, kad rimtai žiūrint į prezervatyvų naudojimą pojūtis nesumažėja.

Kontraceptinė priemonė

Galima rinktis iš daugybės kontraceptinių priemonių rūšių, tačiau patogiausias ir pigiausias yra prezervatyvai. Aptarkite su savo partnere jums prieinamų kontraceptinių priemonių pasirinkimą ir paprašykite, kad ji pasakytų, ko ji galbūt norėtų. Nors kai kurios moterys galbūt jau pačios ėmėsi priemonių naudoti kontraceptines priemones, nors papildomos apsaugos priemonės tikrai būtų dėkingos.

Svarbu nepamiršti, kad nė vienas prezervatyvų gamintojas neteigia, jog jų gaminiai yra absoliučiai veiksmingi, kalbant apie kontracepciją ir rizikos užsikrėsti lytiškai plintančiomis ligomis pašalinimą. Tačiau prezervatyvų naudojimas kartu su kitomis kontraceptinėmis priemonėmis, kurias naudoja jūsų partneris, gerokai sumažintų jūsų abiejų galimybes.

Kaip tinkamai naudoti prezervatyvus?

Pirmasis patarimas, kaip tinkamai naudoti prezervatyvus, kaip ir daugumą kontraceptinių priemonių, yra tinkamas jų pasirinkimas. Nors nustatydami jums tinkamą prezervatyvų tipą galite pasinaudoti savo dedukciniais sugebėjimais, vis dėlto geriausias nustatymo metodas yra praktika. Iš daugybės siūlomų gaminių pasirinkite tokį, kuris ne tik gerai tinka jums, bet ir tokį, kuris atitinka jūsų partnerio pageidavimus, nes kai kurie gali pageidauti tekstūrinių, aromatizuotų ar ne latekso prezervatyvų. Per daug nesijaudinkite dėl prezervatyvų dydžio, nes dauguma kontraceptinių priemonių yra sukurtos taip, kad tiktų beveik visiems vyrams. Geriausias būdas išsiaiškinti, kokie prezervatyvai jums tinka, yra įsigyti įvairių patikimų prekių ženklų ir stilių prezervatyvų ir rasti tokį, kuris jums tinka.

Galiojimo laikas

Pirkdami prezervatyvus, nustatykite jų galiojimo laiką ir nesinaudokite tais, kurių galiojimo laikas pasibaigęs. Kai etiketėse nenurodytas galiojimo laikas, o tik pagaminimo laikas, rinkitės tuos, ant kurių nurodyta naujausia data. Daugumos jų galiojimo laikas yra maždaug penkeri metai, nors tų su spermicidais galiojimo laikas baigiasi tik po dvejų trejų metų. Pirkite prezervatyvus, kurie laikomi atokiau nuo karščio ir šviesos, nes tai gali pabloginti gaminio kokybę. Jei neplanuojate skubėti į parduotuvę kiekvieną kartą, kai tik pasitaiko seksualinė proga, prezervatyvų pirkite didelį kiekį.

Laikymo vieta

Pirktus prezervatyvus laikykite vėsioje ir sausoje vietoje. Atėjus laikui juos naudoti, atidarykite pakuotę atsargiai, nenaudokite žirklių ar dantų. Jei prezervatyvas atrodo išblukęs ir atrodo trapus, nedelsdami jį išmeskite. Užspaudę galiuką, lėtai jį užsidėkite, įsitikinkite, kad viršuje liko maždaug pusės colio tarpas. Suvyniotą prezervatyvo dalį laikydami išorinėje pusėje, išvyniokite prezervatyvą iki pat pagrindo. Jei dėl kokių nors priežasčių jį užsidėjote neteisingai, nuimkite jį ir pakeiskite nauju.

Dauguma prezervatyvų jau yra sutepti. Jei jaučiate, kad reikia daugiau lubrikanto, naudokite vandens pagrindo, nes aliejai gali susilpninti lateksą. Tačiau poliuretano prezervatyvuose galima naudoti bet kokį lubrikantą.

Jei prezervatyvas sugedo, nedelsdami jį pakeiskite. Kai kurios prezervatyvų plyšimo priežastys yra oro burbuliukų buvimas ir per ankšto prezervatyvo naudojimas, todėl visada patartina būti atsargiems. Kai taip atsitinka, bet kuris vyras tikrai įvertins ir pamatys išmintį, kodėl moterys mieliau renkasi savo kontraceptinių priemonių rūšis.

Po ejakuliacijos iš karto pasitraukite ir nusiimkite prezervatyvą. Prieš išmesdami į šiukšlių dėžę, galite jį vėl susukti ir suvynioti į popierinę servetėlę. Parodykite šiek tiek aplinkosauginio jausmo ir nenuleiskite jo į tualetą.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.