Kviečia prisidėti prie vaikų gerovės

Apie tokios daugiafunkcės gimnastikos aikštelės įrengimą svajoja Lėvens pagrindinės mokyklos tėveliai. Feisbuko nuotr.

Daug rankų didžią naštą pakelia – byloja liaudies išmintis. Ir labai smagu, kad kasdieniame gyvenime gali surasti nemažai šios sparnuotos frazės pavyzdžių.

Pasvalio Lėvens mokykloje veikia neformalus tėvų komitetas, kuris jau ne vienerius metus rūpinasi tiek vaikų, tiek ir pedagogų gerove. 

Nuolatiniai „Darbo“ skaitytojai tikrai turėtų prisiminti publikacijas apie originaliai sutvarkytą fojė ar išskirtinai kiekvienoms Kalėdoms papuošiamą mokyklos aplinką. Visa tai – aktyvių tėvelių nuopelnas. 

Šiemet buvo žengtas dar vienas žingsnis, kuris ne tik pagerino švietimo įstaigos aplinką, bet ir suartino mokyklos ir miesto bendruomenes. 

Kalno gatvės (ji ribojasi su mokykla) bendruomenė ir Lėvens mokyklos neformalaus tėvų komiteto iniciatyva buvo sutvarkytos mokyklos prieigos – išlyginta dirva, išvežti akmenys, privežta žemių, pasodinta medžių. 

– Padarytas didelis darbas. Labai džiaugiuosi, jog atsirado iniciatyvių žmonių, kurie sutvarkė šią teritoriją, – „Darbui“ sakė Lėvens pagrindinės mokyklos direktorė Lina Rauckienė. 

Neformalaus tėvų komiteto nariai nuoširdžiai dėkoja įmonėms, organizacijoms bei pavieniams asmenims, darbu, medžiagomis bei finansais parėmusiems tvarkymo darbus: UAB „Pasalio vandenys“ darbininkams ir direktoriui A. Mataičiui, Pasvalio miesto bei apylinkių seniūnijų darbuotojams ir seniūnams K. Mitrai bei S. Triabai, Pasvalio savivaldybės teritorijų planavimo specialistei J. Grincevičienei, G. Uždaviniui, R. Rutkauskui, S. Jasioniui, Lėvens mokyklos direktorei L. Rauckienei ir direktoriaus pavaduotojui ūkio reikalams A. Liubinui, UAB „Pasvagra“ ir Kalno g. gyventojams. 

Tačiau ši talka tebuvo įžanga didesnės svajonės link – neformalus tėvų komitetas svajoja atnaujinti Lėvens mokyklos stadioną. Kadangi tai labai brangus noras, pirminiame etape galvojama įrengti daugiafunkcę gimnastikos aikštelę. 

– Tam reikia daugiau nei 3000 eurų. Kažkiek pinigų skirsime iš tėvų komiteto įnašo, tačiau didžiąją dalį tikimės surinkti iš geros valios tėvelių, buvusių mokinių ar pasvaliečių, – „Darbui“ pasakojo viena iš neformalaus tėvų komiteto narių verslininkė Renata Tuomienė. 

Moteris pasakojo, jog su prašymu prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo kreipėsi ir į UAB „Kurana“. Žinodami socialiai atsakingą įmonės požiūrį į vietos bendruomenės poreikius, iniciatyvūs tėveliai viliasi, jog ir didžiausia Baltijos šalyse bioetanolio gamykla prisidės prie Pasvalio vaikų gerovės. 

– Mūsų mokyklos stadionas – tas traukos objektas, kuriuo naudojasi ne vienas šiapus Lėvens gyvenantis pasvalietis, todėl labai tikiuosi, jog šią gražią iniciatyvą palaikys visa miesto bendruomenė, – viliasi Lėvens pagrindinės mokyklos direktorė Lina Rauckienė. 

Norintys ir galintys prisidėti prie daugiafunkcės gimnastikos aikštelės įrengimo Lėvens pagrindinės mokyklos stadione, pinigus gali pervesti į specialiai tam sukurtą sąskaitą: 

Gavėjas: Pasvalio Lėvens pagrindinė mokykla 

Sąskaita: LT377300010132732638 

Mokėjimo paskirtis: parama stadionui

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.