S. Skvernelis: tikiuosi, kad naują partiją pavyks įsteigti kitų metų pradžioje

Saulius Skvernelis. Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Pirmadienį opozicinei Demokratų frakcijai „Vardan Lietuvos“ pranešus apie naujos partijos kūrimą, ekspremjeras, frakcijos seniūnas Saulius Skvernelis viliasi, kad partiją pavyks įsteigti ateinančių metų pradžioje. Politikas akcentuoja, kad kuriama politinė jėga orientuosis į kairiosios pakraipos socialinę-ekonominę politiką bei puoselės tautines vertybes.

„Yra pakankamai daug politinių jėgų, kurios deklaruoja kairiąsias pažiūras, bet mūsų išskirtinis dalykas bus, kad mes vis dėlto akcentuojamės į kairės pakraipos socialinę-ekonominę politiką. Bet kalbant apie vertybinius pagrindus, apie valstybę, apie valstybės pagrindinius atributus, konstitucinius elementus, iš tikrųjų, esame tautinių pažiūrų, nacionalinės valstybės šalininkai“, – Seime žurnalistams teigė S. Skvernelis.

Politikas tiki, kad tikslas įkurti partiją bus įgyvendintas ateinančių metų pradžioje.

„Aš tikiu sėkme, kad mes įkursime politinę partiją, bet tai bus jau nebe šiais metais“, – Seime žurnalistams teigė S. Skvernelis.

Todėl politikas tikino, kol kas nesidomėjęs, kokią valstybės dotaciją galėtų gauti naujai įsteigta politinė partija.

„Pinigai yra labai svarbu, bet aš tikrai ne vienu pavyzdžiu galiu patvirtinti, kad vis dar reikia džiaugtis, jog ne tik pinigai šalyje lemia politinių partijų arba politinių judėjimų sėkmę. Tai labai gerai iliustruoja savivaldos rinkimai: komitetai, atskiri merai, kurie tikrai minimalias išlaidas turėję sukūrė tikrai stiprius judėjimus ir laimėjo netgi ir merų rinkimus“.

„Taip kad pinigai yra svarbu, dotacija yra numatyta įstatyme, kokia ji bus, matysime tada, kada partiją įsteigsime, o kol kas pagrindinis dalykas yra žmonių noras. Iniciatyva, energija. Manau, čia yra varomoji jėga, o ne pinigai“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis tikina, kad kviesdami žmones jungtis prie jų naujai kuriamos politinės jėgos, partijos steigėjai nesikoncentruoja į konkrečias politines partijas, nebando pervilioti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narių.

„Mes šiandien išplatinome atvirą kvietimą ir, tikėtina, kad gali būti iš įvairiausių skyrių žmonių, kurie norės kartu jungtis ir ateis pas mus“, – sakė Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas.

„Aš nematau prasmės kažką vilioti. Mes kalbėjomės, kai kūrėme frakciją su Seimo nariais LVŽS frakcijos, tai faktas, kad buvo kalba ir su daugiau LVŽS narių, kurie šiandien nėra frakcijoje“, – taip pat teigė jis.

Parlamentaras mano, kad naujai įkurta partija pretenduotų ne tik į „valstiečių“ rinkėjus.

„Aš manau, kad mes tikrai pretenduojame ir į centro kairės rinkėjus, tai tarp jų yra ir „valstiečių“ rinkėjai, bet yra nemažai ir neapsisprendusių žmonių“, – atkreipė dėmesį jis.

Politiko teigimu, kol kas partijos steigėjų yra 13, t.y. visa Seimo „Vardan Lietuvos“ frakcija. S. Skvernelis neslepia ambicijos su naujai įsteigta partija dalyvauti jau ir 2023-iųjų savivaldos rinkimuose.

ELTA primena, kad rugsėjo pradžioje S. Skvernelis Martyno Mažvydo bibliotekoje pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Kartu su ekspremjeru iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukė dar 9 nariai, o prie naujosios frakcijos prisijungė dar trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę parlamentarai.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.