Kaip suformuoti veiksmingą odos priežiūros rutiną

Puikiai atrodanti ir sveika oda – tai ne tik genetika, tačiau ir teisingi kasdieniai įpročiai, kurie daro didelę įtaką tam, ką mes kasdien matome veidrodyje. Tačiau priklausomai nuo to, kokias kosmetikos produktų apžvalgas jūs skaitote ar su kokiais grožio specialistais konsultuojatės, nuomonių apie tai, kaip prižiūrėti odą, yra daugybė.

Kaip bebūtų, vertėtų suprasti, kad galiausiai odos priežiūra yra labai individualus ir asmeniškas procesas. Tai reiškia, kad kiekvienu atveju odos priežiūros rutina gali vienaip ar kitaip skirtis. Dėl šios priežasties atrinkome jums daug naudingos informacijos, kurios pagalba jums turėtų būti lengviau susiorientuoti tokioje gausybėje informacijos, kurią galite atrasti internete.

Ką svarbu žinoti prieš pradedant

Visų pirma būtų naudinga į savo odos priežiūros rutiną pažvelgti kaip į trijų pagrindinių žingsnių procesą:

  • Valymas – odos plovimas. 
  • Tonizavimas – odos balansavimas.
  • Drėkinimas – odos drėkinimas ir minkštinimas.

Bet kokios odos priežiūros procedūros tikslas – pagerinti veido odos būklę ir kartu išspręsti esamas problemas ar atkreipti dėmesį į veido odos sritis, kurias reikėtų patobulinti. Tuo tarpu tinkamai suformuota grožio priežiūros rutina yra puiki galimybė, padedanti pastebėti akivaizdžius savo išvaizdos pokyčius. Su amžiumi keičiasi ir jūsų odos poreikiai, todėl natūralu, kad turėtų keistis ir kasdien pasitelkiamos kosmetikos priemonės. Taigi, leiskite minėtiems trims žingsniams tapti jūsų kasdieniu ritualu, kuris pagerintų jūsų odos būklę ir padėtų pasiekti norimus rezultatus.

Niekur neskubėkite

Odos priežiūros produktai šiandien yra gerokai labiau pažengę į priekį, tačiau nepaisant to, vis dar nėra tokio dalyko kaip greiti rezultatai. Jei norite puikių ir ilgalaikių rezultatų, tam reikia laiko ir pastangų. Norimi rezultatai gali būti pastebimi tik laikantis griežtos odos priežiūros rutinos ir skiriant tam pakankamai laiko. Pavyzdžiui, jei kalbėtume apie konkretų pasirinktą kosmetikos produktą, norėdamos pastebėti pokyčius, turėtumėte jį naudoti bent šešias savaites – vieną ar du kartus per dieną. Be to, ypač svarbu, kad grožio priežiūros priemones jūs naudotumėte paeiliui ir tinkama tvarka – nuo lengviausių iki sunkiausių, pvz., odos valiklis, toneris (jei jį naudojate), serumas, o tuomet drėkiklis.

Odos valymas

Veido prausimasis yra pats pagrindinis ir svarbiausias odos priežiūros rutinos žingsnis. Mūsų oda kasdien susiduria su pačiais įvairiausiais aplinkos teršalais, nešvarumais ir kitais neigiamais veiksniais, kuriuos tiesiog būtina pašalinti. Tam, kad išvengtumėte užsikimšusių veido odos porų, suglebimo ir spuogų, veidą praustis turėtumėte bent du kartus per dieną – ryte ir vakare.

Atraskite jums tinkantį odos valiklį

Tinkama valiklio formulė valo odą nepašalindama odai svarbių ir sveikų riebalų. Todėl neskubėkite naudoti šveičiamųjų odos valiklių (tokį valiklį galite naudoti tik kartą per savaitę) ir venkite tų, kurių sudėtyje yra susmulkintų graikinių riešutų kevalų ar abrazyvinių ingredientų. Rinkites gerai žinomų gamintojų, tokių kaip Bioderma produkciją. Mes rekomenduojame apsilankyti https://shop.kosmetikosdnr.lt/collections/bioderma svetainėje, kur galite išsirinkti Jum reikalingą Biodermos produktą.

Ką iš tikrųjų reiškia nekomedogeninis?

Ši sąvoka labai dažnai vartojama įvairių kosmetikos produktų etiketėse, tačiau ne visuomet ji yra apibrėžiama labai paprastai ir aiškiai. Taigi, jei kosmetikos produktas yra nekomedogeninis, tai reiškia, kad jis neturėtų užkimšti porų ar sukelti spuogų – užkimšdamas odą, blokuodamas liaukas ar dirgindamas plaukų folikulus.

Odos tonizavimas

Kai kuriems žmonėms žodis „tonikas“ primena devintajame dešimtmetyje populiariomis buvusias stingdančias ir sutraukiančias kosmetikos priemones. Anuomet tai buvo alkoholio pagrindu pagamintas produktas, kuris naudotas riebiai odai sausinti ir po odos valymo likusiems nešvarumams pašalinti. Tačiau šiandieninės tokių grožio priežiūros priemonių formulės gerokai evoliucionavo.

Galvoti apie jas galite kaip apie maisto papildus – tonikas suteikia mūsų odai papildomas maistingąsias medžiagas, kurios padeda geriau įsisavinti kitas naudojamas veido odos priežiūros priemones, kartu subalansuojant mūsų veido spalvą. Kai kurie grožio specialistai teigia, kad tonikas yra neprivalomas, tačiau iš tikrųjų, tai gali būti labai geras būdas suteikti mūsų odai tų ingredientų, kurių galbūt nėra kituose mūsų naudojamuose kosmetikos produktuose, arba pridėti dar vieną papildomą odą atstatantįjį sluoksnį.

Kas yra tonikas?

Toniką reikėtų naudoti po valymo ir prieš tepant bet kurias kitas kosmetikos priemones. Tradicinis toniko naudojimo būdas – pamirkyti vatos tamponėlį ir perbraukti juo per veido odą. Tačiau turite atminti, kad tokiu būdu galiausiai jūs prarasite daug šio kosmetikos produkto.

Veiksmingas patarimas būtų toniką tepti švariomis rankomis. Tiesiog įlašinkite kelis lašus į delną ir tamponėliu perbraukite per jį. Daugumą tonikų gali būti naudojami ryte ir vakare, tačiau tuos tonikus, kurių sudėtyje yra šveičiamųjų rūgščių, galite naudoti tik vakare arba kas antrą dieną.

Odos serumai

Paprastai tariant, serumai yra galingi odos sąjungininkai. Šie eliksyrai, pripildyti koncentruotų veikliųjų medžiagų, gali sušvelninti daugybę problemų – nuo tamsiųjų odos dėmelių iki raukšlių. Net jei jūs nesusiduriate su jokiomis specifinėmis odos problemomis, visiems rytais reikia bendro antioksidacinio serumo, kad būtų galima apsisaugoti nuo kasdienių neigiamų veiksnių. Ir nors ingredientų pasirinkimas yra bene neribotas, būtų galima išskirti keletą, kurie yra labai svarbūs ir galintys padėti išspręsti konkrečias odos problemas:

  • Hialurono rūgštis: užtikrina drėgmės išsaugojimą ir stiprina odos barjerą (viršutinį odos sluoksnį).
  • Vitaminas C: padeda pašviesinti papilkėjusią odą ir mažina tamsias odos dėmeles.
  • Retinolis, vitaminas B3, peptidai: skatina kolageno ir elastino – organizmo baltymų, padedančių išvengti raukšlių ir odos suglebimo – gamybą.

Naudingi patarimai

Jei turite daug įvairių odos problemų, tuomet galite norėti naudoti daugiau nei keliomis formulėmis pagrįstus odos serumus. Trumpiau tariant, rekomenduojama skirtingas odos sritis gydyti skirtingais kosmetikos produktais. Pavyzdžiui, galbūt vitamino C serumą jūs naudosite visur, tačiau paskui tepkite kitą priemonę (pvz., skirtą kovoti su hiperpigmentacija) tik keliose vietose. Tam, kad būtumėte tikro, kad grožio priežiūros priemones derinate ir naudojate teisingai, visuomet visų pirma pasitarkite su savo dermatologu, tokiu būdu išvengiant įvairių galimų pašalinių reakcijų.

Norėdamos sutaupyti daugiau laiko niekuomet nebandykite maišyti serumo su drėkinamuoju kremu. Tai sumažina serumo gebėjimą efektyviai įsigerti. Kosmetikos produktus reikia tepti po vieną.

Ne visi serumai yra tepami vienodai dažnai. Tai priklauso nuo juose esančių sudedamųjų dalių. Tarkime, paprastai grožio srities specialistai pirmenybę teikia antioksidantams ryte, nes jie suteikia papildomą apsaugą nuo neigiamų aplinkos veiksnių – juolab, kad dauguma iš mūsų ir taip nenaudoja pakankamai apsaugos nuo saulės. Tačiau vis dėlto tam tikrus ingredientus geriausia naudoti vakare, pvz., retinoliai nėra stabilūs saulėje ir suirs, jei bus tepami dieną. Taigi, visuomet prieš naudodami bet kurią priemonę, labai atidžiai perskaitykite jos naudojimo instrukciją.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.