Profesionalai pataria: greitas buto atnaujinimas, kurį atlikti galite patys

Turbūt nereikia nė sakyti, kokia svarbi vieta yra namai. Būtent ten praleidžiame daugiausia laiko: valgome, būname su šeima, dirbame. Jei norite naujovių savo namų aplinkoje, turime jums gerą žinią – atnaujinti butą galima pačiam, neišleidžiant pernelyg daug pinigų. Nuo grindų iki lubų – šiame straipsnyje rasite patarimus pagyvinti bet kuriai buto vietai. 

Kaip sukurti erdvės ir šviesumo įspūdį?

Šviesios spalvos. Norint, kad patalpa atrodytų erdvesnė, reikia vengti tamsių spalvų. Nudažykite sienas balta ar pasteline spalva. Galima nudažyti 2 spalvų horizontaliomis linijomis – taip sukursite ilgio įspūdį. Šviesios spalvos atspindi natūralią šviesą. Jei rinksitės ir šviesius baldus, tuomet užtikrintai turėsite erdvų bei šviesų kambarį. 

Tamsesnės grindys. Kuriant platesnės vietos įspūdį rekomenduojama grindims rinktis tamsias spalvas. Jei nesiryžtate grindų perkloti, galima tiesiog patiesti tamsesnių tonų kilimą. 

Žema lova ir paprasta patalynė. Miegamajame derėtų rinktis žemą lovą. Dėl jos susidaro įspūdis, kad lubos yra aukštai. Beje, reikėtų rinktis paprastą patalynę. Mažas kambarys ne vieta storiems antklodžių ir pledų sluoksniams ar pagalvių krūvoms. 

Vienas didelis baldas. Apstatinėjant mažą kambarį geriau rinktis vieną didelę spintą negu daug mažyčių. Vienas aukštesnis baldas neužims daug vietos ant grindų, tad automatiškai erdvė atrodys didesnė. 

Didelis veidrodis. Atremkite didelį veidrodį į kurią nors sieną – tokiu būdu net nereikės jų gręžti. Kuo sunkesnis bus veidrodis, tuo mažesnė tikimybė, kad jis nugrius. Jei nėra vietos tokio dydžio detalei, galima pakabinti keletą mažesnių veidrodžių. Jie sukuria erdvės iliuziją ir atspindi natūralią šviesą. 

Spintelės – tarsi ore. Patariama sukonstruoti tokias lentynas ir spinteles, kurias būtų galima pritvirtinti prie sienų. Kas geriau sukuria erdvės įspūdį nei tarsi ore sklandantys daiktai?

Dirbtinis apšvietimas. Natūralu, kad kuo daugiau šviesos šaltinių kambaryje bus, tuo šviesesnis jis atrodys. Strategiškai išdėliotos lempos atrodys ir skoningai, ir suteiks erdvės įspūdį. 

Baldų kojelės. Baldai su kojelėmis prisideda prie erdvės įspūdžio – atrodo, kad po jais yra daug vietos. Tad vertėtų pabandyti pačiam susimeistrauti kojeles. Beje, po jais galėsite laikyti savo daiktus, taip džiaugdamiesi papildoma vieta. 

Tarsi nauja virtuvė

Atnaujinkite stalviršius. Tai – itin lengvas būdas sukurti visiškai kitokį virtuvės įvaizdį. Jei nenorite vargintis nuimdami senus stalviršius, naujuosius galima pritvirtinti tiesiai ant senų. Paprasčiausiai supjaustykite fanerą tiksliai pagal stalviršio matmenis ir pritvirtinkite. Šis būdas – tikras išsigelbėjimas nuomininkams, kuriems norisi naujovių. Rankų darbo stalviršį išsikraustant bus galima lengvai nuimti. 

Trūkstama lentyna. Jei virtuvėje yra mažai spintelių, kodėl gi nesukonstravus papildomos lentynos? Ją pagaminti galima iš faneros, o nudažius prie interjero derančia spalva lentyna nepastebimai įsilies į aplinką. Ją pritvirtinti galima su kokybiškais Toolsta gręžtuvais. 

Pašalinkite dureles. Galbūt turite lentyną, kurioje tvarkingai sudėlioti prieskoniai atrodo labai estetiškai? Galite imtis drąsaus sprendimo ir pašalinti tos spintelės dureles. Šis akcentas tikrai pagyvins virtuvės interjerą. 

Vietoj durelių – audinys. Jei linkstate link jaukaus, kaimiško stiliaus, galite vietoj spintelių durelių pakabinti audeklus. Tai padės susikurti autentiško stiliaus virtuvę.

Vonios kambario naujovės

Kedro danga dušo grindims. Pasijauskite kaip SPA, užklodami dušo grindis kedro danga. Susikonstruoti tokias grindis tereikia tikslių matavimų ir tinkamų įrankių. Pastarųjų rasti galima Toolsta. Tokia danga susideda iš paviršiaus ir atraminių lentjuosčių. Pastaroji yra vienintelė dalis, kuri lies tikrąsias grindis, tad vanduo vis tiek lengvai nutekės. Negana to, tokios grindys yra kilnojamos, tad nesukels sunkumų atėjus valymo laikui. 

Nestandartiniai dušo užuolaidų žiedai. Banalūs plastikiniai žiedai jau tikrai yra nusibodę. Padailinkite užuolaidą jos žiedus pritvirtindami odinėmis juostelėmis ar kitokiomis virvelėmis. Net tokia smulkmena pagyvins vonios kambarį. 

Papildomo kambario iliuzija

Jei gyvenate mažesniame bute, galite sukurti papildomo kambario iliuziją. Didesnį kambarį perpus padalinti galima su plačia sekcija. Tai ypač gera išeitis vieno kambario buto savininkams, kurių kiekvienam norisi truputį privatumo. 

Kitas variantas – nudažyti vieną kambario dalį kitokia spalva ir dekoruoti ją tarsi atskirą patalpą. Gal šis kambarėlis bus nauja jūsų darbo vieta, o gal mini valgomasis? Galite panaudoti fanerinę pertvarą, kad susidarytų didesnis atskirties įspūdis. Medžio apdirbimo darbams puikiai tinka Toolsta siaurapjūkliai. 

Visam būstui tinkančios idėjos

Perdažykite sienas arba perklijuokite tapetus. Bet kuris kambarys atrodys kaip renovuotas su perdažytomis sienomis ar perklijuotais tapetais. Spalvų pasirinkimas priklauso nuo jūsų skonio, tačiau patariama nelaužyti klasikinės 3 spalvų taisyklės. Geriau rinkitės ne kontrastingus, o papildančius atspalvius.

Žaiskite su nuimamomis plytelėmis. Jei siena negraži ar paprasčiausiai nusibodusi, nuimamos plytelės – tikras išsigelbėjimas. Kadangi jas galima pritvirtinti ir vėl nuimti kada tik užsimanius, jos puikiai tiks ir nuomininkams. 

Viską gelbstintys kilimai. Kilimai ne tik paslepia negražias grindų vietas, bet ir smarkiai pakeičia interjerą. Juk asortimente gausu tiek minkštų ir pūkuotų, tiek ir kietesnių ar net bambukinių kilimų. Galite iškloti visas grindis, o kartais kambariui užteks vieno skoningo kilimėlio. 

Dekoruokite rankenėles. Jei nusibodo blankiai atrodančios spintų, spintelių ir stalčių rankenėlės, jas galima perdaryti. Išsirinkite sau patinkančią lipnios juostelės spalvą ir ja apvyniokite rankenėles. Tam taip pat gali tikti audiniai ar juostelės pagal jūsų skonį. 

Šviestuvai su atviromis lemputėmis. Tokiu atveju eksperimentuokite su pačiomis lemputėmis. Jų galima rasti įvairių dizainų ir net skirtingomis spalvomis šviečiančių. Net toks menkas pokytis atneš naujų vėjų į jūsų namus. 

Pačiam atsinaujinti būstą – tikrai įmanoma misija. Pasinaudodami šiais patarimais ir pasitelkdami fantaziją galėsite neatpažįstamai perdaryti savo butą. Tai – ne tik techninis procesas, bet ir smagus kūrybinis darbas.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. patarimai tikrai įdomūs, tik tiek, kad dauguma manau labiau tiktų kokiai senovinei sodybai „paremontuoti” nei į normalius namus, bet vis tiek, įdomios idėjos. svarbiausia, kad namuose visada būtų lipnios juostos, tada daug dalykų nuveiksi

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.