Garsiausios pasaulyje kavinės

Sunku būtų įsivaizduoti kasdienį gyvenimą be kavinių. Jaukus pasisėdėjimas su draugais bei kavos puodeliu ne vienam yra tapęs tradicija. Nors dabar kavos profesionalai, tokie kaip CoffeeLoft el. parduotuvė leidžia apsirūpinti būtiniausiais kavos atributais neišeinant iš namų, kavinukės daugeliui vis tiek lieka svarbia gyvenimo dalimi. Šiame straipsnyje jus nustebinsime kavinėmis, kurios pasižymi savo interjeru, ypatinga kava ar kitomis unikaliomis savybėmis. 

Kavinės, kurių interjeras vertas apdovanojimo

„D‘espresso“, Niujorkas. Kavinė stovi šalia bibliotekos, kuri ir buvo pagrindinis dizaino įkvėpimas. Įsivaizduokite įprastą kambarį, kurio visos 4 sienos apstatytos lentynomis, pilnomis knygų. Dabar paverskite tokį kambarį 90 laipsnių kampu į dešinę ir gausite unikalų „D‘espresso“ interjerą. Šioje kavinėje jautiesi taip, tarsi vaikščiotum aukštyn kojomis. 

„Attendant Cafe“, Londonas. Jei esate nieko prieš išgerti kavos puodelį, aplinkui stūksant pisuarams, verta aplankyti šią kavinę. Savininkai, dar prieš įkurdami kavinę, pamatė skelbimą, kad nuomojami seni viešieji tualetai. Taip buvo įkvėptas kavinės dizainas, o porcelianiniai pisuarai skleidžia žinią apie „Attendant Cafe“ visame pasaulyje. Dabar jie naudojami kaip užtvaros tarp sėdimų vietų. 

„Dream Bags Jaguar Shoes Cafe“, Londonas. Tikėtina, kad kiekvieną kartą apsilankius ši kavinė atrodys kitaip. Nors fasadas išlieka 9-ojo dešimtmečio stiliaus, vidinės erdvės yra reguliariai atnaujinamos. Čia eksponuojamos karjeros laiptais kylančių jaunų menininkų instaliacijos. Tokioje kavinėje galima ne tik išgerti kavos, bet ir pasigrožėti jaunųjų talentų kūriniais. 

„Origo“, Bukareštas. Šioje kavinėje nuo lubų leidžiasi beveik 300 kavos puodelių. Nors pati kavinukė nėra didelė, dizaineriai sugebėjo erdvę paversti tikru kavos rojumi. Kabantys balti puodeliai atrodo tarsi debesys virš prekystalio. 

„Bar Topolski“, Londonas. Čia eksponuojami lenkų menininko Felikso Topolskio darbai. Kartu su gardžia kava gausite dar ir kultūros dozę. Beje, meniu rasite nemažai kavų su alkoholiu. Tai – aplinka meną ir bohemą mėgstantiems kavos mėgėjams. Vakarais čia skamba DJ muzika ir vyksta šokiai. 

„Chillout Cafe“, Dubajus. Viešėdami Dubajuje atsigaivinti galite „Chillout“ kavinėje. Visi baldai čia padaryti iš ledo: stalai, kėdės ir natūralaus dydžio statulos. Mėgaukitės garuojančia karšta kava, sėdėdami tarsi ledo karalystėje. 

„The Hammock Cafe“, Penangas. Nors yra paprastų stalų ir kėdžių, beveik visas šios kavinės interjeras sudarytas vien tik iš hamakų. Atsipalaiduokite lengvai siūbuojančiame hamake su aromatingos kavos puodeliu ir paragaukite naminių Malaizijos desertų. 

Ypatingos kavos namai

„Black Point Cafe“, San Fransiskas. Šios kavinės meniu galite rasti ypatingų gėrimų, tokių kaip levandų latte – jų firminė kava. Šis gėrimas derina sodrią kavą ir kvapnias, raminančias levandas. Kavą gerti galima su pabarstytais ant viršaus levandų žiedlapiais. 

„Kaffeine“, Londonas. Šioje prestižinėje kavinėje dirba patys talentingiausi ir labiausiai patyrę baristos. Čia dirbantys turi baigti specialius „Kaffeine“ 3 metų mokymus. Baristos čia yra kavos piešinių meistrai, galintys sukurti jums kokį tik norite vaizdą. Jų šalto virimo kavos bei cappuccino ir espresso nenusileidžia CoffeeLoft pasiūlymams. 

„Cafe Sucre“, Panama. Geišos kava – viena iš brangiausių pasaulyje, nes jos pupelės yra auginamos kur kas aukščiau nei įprastų kavų. Todėl už maždaug pusę kilogramo gali tekti sumokėti daugiau nei 40 eurų. Panamoje esančioje kavinėje „Cafe Sucre“ galite paragauti šio reto ir švelnaus gėrimo. 

„Bob Coffee Lab“, Bukareštas. Šioje vietoje patiekiama ledinė kava, espresso ir kiti įvairūs gėrimai su juoduoju šokoladu, bet labiausiai „Bob Coffee Lab“ žinoma dėl Kurkuma Latte. Tai – gelsvo atspalvio kava, gaminama iš miltelių, kurie vienu metu kvepia saldžiai kaip vanilė ir aštriai kaip cinamonas. Apdovanojimus pelnę kavinės skrudintojai gali didžiuotis, turėdami meniu tokį retą gėrimą. 

Mieli gyvūnėliai, žymūs lankytojai ir kitos ypatybės

 „Ožkų kavinė“, Tokijas. Daugelyje šalių galima rasti kavinių su gyvūnais, dažniausiai katėmis, bet Tokijas siūlo progą pabendrauti su ožkomis. Čia gyvena 2 ožkos, kurios vaikščiodamos po kavinę mielai susipažįsta su lankytojais. 

„Cafe Central“, Viena. Ši kavinė pasižymi tuo, jog praeityje čia lankėsi labai garsūs asmenys. Čia mėgdavo užsukti žymusis neurologas Zigmantas Froidas ir aršus revoliucionistas Levas Trockis. Dabar čia pasigardžiuoti kava kasdien plūsta galybė žmonių. 

„Caffe Vita“, Sietlas. Sietlas laikomas pasauliniu kavos skrudinimo bei tiekimo centru. Nenuostabu, jog čia galima rasti daugybę aukštos klasės kavinių. Viena įdomiausių yra „Caffe Vita“. Ši kavinė specializuojasi mažų partijų kavos skrudinime ir organizuoja skrudinimo mokymus – yra įkūrę viešą kavos skrudinimo mokyklą. 

„Bonanza Coffee Roasters“, Berlynas. Ši kavinė Vokietijos širdyje tiekia itin aukštos kokybės, profesionaliai paruoštą kavą. Tačiau dėmesio centre čia yra garsusis „Synesso Cyncra“ espresso aparatas, kuris padėtas ant grindų vidury kavinės, šalia kavos pupelių kalnų. Atrodo, jog jos tik ir laukia, kada bus paruoštos. 

Jei keliaujant atsidursite netoli vienos šių kavinių, neužeiti būtų nuodėmė. Tačiau džiugu, kad ir savo šalyje turime profesionalių kavos gamintojų, tokių kaip CoffeeLoft, kurie suteikia galimybę mėgautis aukščiausios rūšies kava. 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.