NAMO PRIDAVIMO KAINA – SVARBU KIEKVIENAM, NORINČIAM UŽBAIGTI VISĄ STATYBŲ PROCESĄ

Jeigu anksčiau esate statę namą, neabejotinai buvote susidūrę ir su namo pridavimo atveju. O jeigu kaip tik šiuo metu statote namą, artėjate prie paskutinių procedūrų ir ieškote informacijos apie namo pridavimo procedūras, tuomet šis straipsnis gali būti labai aktualus.

Namo pridavimas – reglamentuota procedūra, įtvirtinanti galutinį pastato statybos užbaigimą ir nustatanti, ar statinys atitinka būtinuosius statyboms keliamus reikalavimus. Namo pridavimas reikalingas tada, kai norite užregistruoti pastatą ir gauti nuosavybės dokumentus. „Tai paskutinis žingsnis statybų procese. Namo pridavimo metu ypač atidžiai yra tikrinama inventorinė byla ir suderintas namo projektas. Nukrypimai nuo projekto gali būti, tačiau ne daugiau nei 5 procentai“ – su pridavimo procedūromis supažindino UAB KSK vadovas Ričardas Petrikauskas. 

Namo pridavimas – kaip viskas vyksta?

Esminiai ir svarbiausi dalykai, kurie aktualūs namo pridavimo metu – reikalingų dokumentų sutvarkymas ir bendradarbiavimas su daugybe Lietuvos institucijų. Iš tiesų, tai atsakinga, svarbi ir neišvengiama procedūra, kad asmuo galėtų tapti visateisiu pastato savininku ir gautų nuosavybės dokumentus. UAB KSK vadovas R. Petrikauskas, remdamasis savo sukaupta patirtimi, sakė, kad norint savarankiškai sutvarkyti šiuos formalumus, patiems pasirūpinti namo pridavimu, reiktų apsišarvuoti kantrybe, nes tai gali užtrukti iki pusės metų arba dar ilgiau. „Mūsų kompanijoje dirba ekspertai, kurie yra susidūrę su įvairiais namo pridavimo atvejais, todėl jei kyla sunkumų ar nesklandumų, puikiai geba juos sėkmingai išspręsti. Taip pat visada stengiamės, kad kompanijoje būtų tik atsakingi ir itin aukštos kvalifikacijos specialistai, nes būtent nuo jų darbo ir priklauso viso rezultato profesionalumas, trukmė. Dirbame operatyviai ir namo pridavimas būna atliekamas per kiek įmanoma trumpesnį laiką ir pasiūlant konkurencingiausią kainą.“ – UAB KSK profesionalumu pasidžiaugė jos vadovas.

Vienas iš labai svarbių aspektų priduodant namą – nepasiklysti tarp gausybės popierių ir dokumentų, laiku kreiptis į atitinkamas institucijas ir pateikti jiems reikalingus dokumentus.  „Tiek gyvenamąjį namą ar sodybą, taip pat įvairius kitus statinius ir net nebaigtas statybas mes galime priduoti valstybinei komisijai ir įregistruoti per gana trumpą laiką. Pasirūpiname, kad namo pridavimas nesukeltų net mažiausių rūpesčių.“ – teigė R. Petrikauskas.

Namo pridavimo kaina – kaip ji nustatoma?

Namo pridavimo kaina priklauso nuo įmonės, kuri tai atliks. Tačiau bene kiekviena įmonė, prieš pateikdama paslaugos kainą, įvertina kelis esminius dalykus – namo tipą (vienbutis, dvibutis, daugiabutis ar kt.), turimos dokumentacijos pakankamumą (jei asmuo, užsisakantis namo pridavimo paslaugą, neturi visų reikalingų dokumentų, namo pridavimo kaina bus didesnė) ir laiko, per kurį pageidaujama atlikti namo pridavimą (jei namo pridavimas turi būti atliktas skubos tvarka, tai ir namo pridavimo kaina bus didesnė).

„Namo pridavimo kaina priklauso nuo labai daug ko – ar reikalingas namo pridavimas su konsultacija, ar tai yra dalinio baigtumo namo pridavimas, ar 100 procentų baigtumo namo pridavimas. Taip pat svarbu, ar yra sutvarkyti ir paruošti visi būtini dokumentai. Bet kuriuo atveju stengiamės klientui pasiūlyti optimaliausią variantą ir geriausią kainą. Pririeikus galime atlikti visas reikalingas procedūras nuo pradžios iki pabaigos, net ir tada, jei savininkas gyvena užsienyje, tačiau jam skubu sutvarkyti namo pridavimą. Kiekviena namo pridavimo kaina yra individuali.“ – sąlygas, kurios nulemia namo pridavimo kainą, vardijo UAB KSK vadovas.

Ar finansiškai naudinga namo pridavimą patikėti specialistams?

Tik vienas kriterijus nulemia, kodėl asmenys bando visus namo pridavimo formalumus sutvarkyti patys – tai siekis sutaupyti. Deja, bet kaip rodo nemažai pavyzdžių, noras sutaupyti kartais kainuoja daugiau, nei iš karto kreiptis į profesionalią įmonę, galinčią atlikti namo pridavimą už prieinamą kainą. 

Tie, kurie bijo kreiptis į nežinomą įmonę ir gauti prastos kokybės paslaugą, pirmiausia turėtų įvertinti pasirinktos įmonės reputaciją, buvusių klientų atsiliepimus. Vertėtų kreiptis ir į pačią įmonę, užduoti jiems dominančius klausimus, pasiteirauti apie paslaugos eigą ir sąlygas. Mes kreipėmės į vieną iš lyderiaujančių šios srities įmonių – UAB KSK – ir paprašėme jos vadovo pasakyti, kodėl verta rinktis juos ir kas lėmė, kad jie tapo viena sėkmingiausių kompanijų, į kuriuos kreipiantis tiek namo pridavimas, tiek namo pridavimo kaina paliks geriausią patirtį.

„Pirmiausia, tai vien tai, jog mūsų komandos įgyvendintų namo pridavimų skaičius peržengė ne vieną šimtą – rodo, kad esame vertinami klientų. Dirbame ir sklandžiai, ir greitai, ir profesionaliai. Kitas dalykas – teikiame įvairias paslaugas, pridavinėjame tiek baigtas, tiek nebaigtas namų statybas, gauname visus reikalingus dokumentus, todėl klientams nereikia papildomai niekuo rūpintis. O svarbiausia turbūt yra tai, kad esame patikimi ir užbaigę objekto pridavimą valstybinei komisijai, užsakovui perduodame statybos užbaigimo deklaraciją arba aktą, prireikus įregistruojame objektą Registrų centre. Visi namo pridavimo procesai atliekami iš vienų rankų“, – UAB KSK privalumus vardijo R. Petrikauskas. 

Namo pridavimo konsultacijas, paslaugas ir atsakymus į visus rūpimus klausimus galima gauti susisiekus su UAB KSK – telefonu 8 686 53020 arba el. paštu info@ksk.lt. Čia namo pridavimas atliekamas profesionaliai, o namo pridavimo kaina visuomet konkurencinga!

https://www.kskompanija.lt/namo-pridavimas

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.