Kokybiškos medicinos paslaugos pasiekiamos ir periferijos gyventojams

„Aukštaitijos šeimos klinikos“ komanda.

Vos prieš tris mėnesius atsidariusi „Aukštaitijos šeimos klinika“ nesunkiai rado kelią į mūsų rajono gyventojų širdis. Patogioje vietoje Pasvalio centre įsikūrusi klinika pasvaliečius sužavėjo kvalifikuotais specialistais bei išskirtiniu požiūriu į pacientą. Įstaigos sąrašuose – beveik trys tūkstančiai pacientų ir šis skaičius nuolat auga. 

Apie ambicingus įstaigos planus, pirmuosius darbo mėnesius bei neeilinį požiūrį į klientą kalbėjomės su „Aukštaitijos šeimos klinikos“ vienu iš įkūrėjų šiauliečiu Donatu Radavičiumi. 

– Kaip vaistininkui iš Šiaulių kilo mintis Pasvalyje atidaryti šeimos kliniką? 

– Darbo reikalais tekdavo daug keliauti po Lietuvą, lankyti gydytojus ir aiškinti jiems vaistų skyrimo ypatybes, šalutinį poveikį ir t. t. Pastebėjau, kad Pasvalio gydymo įstaigos nuolat perkrautos – trūksta medikų, žmonės priversti laukti ilgose eilėse. Pagalvojau, kad tai puiki galimybė pakeisti esamą situaciją. Taip gimė „Aukštaitijos šeimos klinikos“ idėja. 

– Kokia jūsų klinikos vizija? 

– Valstybinių poliklinikų pacientai, nesvarbu, kurioje Lietuvos vietoje gyventų, beveik visuomet skundžiasi eilėmis ir tuo, kad atėjus skirtam laikui neįmanoma patekti pas medikus. Pats aktyviai sportuoju, tad įvairios traumos man ne naujiena. Lygiai taip pat ne naujiena ir faktas, kad atėjus pas daktarą paskirtu laiku, beveik niekuomet negali pas jį patekti. Šie dalykai turi pasikeisti. Kurdami „Aukštaitijos šeimos kliniką“ pirmiausia apie tai ir galvojome. Jokių eilių, o mediko durys priešais pacientą prasiveria būtent tą akimirką, kuri nurodyta registracijos talone. Kitaip būti negali. 

Klinikos registratorė pasirūpins, kad pacientams nereikėtų laukti ilgoje eilėje.

Kitas svarbus akcentas – Lietuvos periferijoje labai trūksta kokybiškų paslaugų, susijusių su gydymu ir pirminio lygio medicinine priežiūra. Mūsų tikslas tai pakeisti. 

– Jūs tampate konkurentais valstybinei poliklinikai… 

– Dažnai ten, kur nėra konkurencijos, „valdiškos“ gydymo įstaigos yra, jei taip galima sakyti, atsipalaidavusios. Ten, kur įsikuria privataus kapitalo įstaiga, pasitempia ir valstybės finansuojamos medicinos įstaigos. Išvada paprasta – toks konkuravimas naudingas tiek mūsų, tiek valstybinių poliklinikų pacientams. 

– Kovo 1 d. sukako trys mėnesiai, kaip dirbate Pasvalyje. Ar pasvaliečiai spėjo jus atrasti? 

– Taip. Šiuo metu mūsų pacientų sąrašuose daugiau nei 2700 žmonių ir šis skaičius auga. Aš labai džiaugiuosi, kad šis augimas natūralus. Turiu omenyje tai, kad žmonės iš lūpų į lūpas sužino apie mūsų paslaugas, apie čia galiojančią tvarką bei dirbančius kvalifikuotus specialistus, jais pasitiki ir rekomenduoja savo pažįstamiems bei artimiesiems. 

Mano asmeninis telefonas iki šiol skelbiamas kai kuriuose informaciniuose portaluose, kuriuose publikuojama kontaktinė mūsų klinikos informacija. Dalis žmonių, to nežinodami, paskambina ne į registratūrą, o įmonės steigėjui. Tenka išgirsti labai daug gražių padėkos žodžių mūsų medikams. 

Smagu, kad žmonės džiaugiasi, gaudami kokybiškas paslaugas. 

– Tokio lygio paslaugos tikriausiai nepigiai kainuoja? 

– Prisirašiusiems pacientams šeimos gydytojo paslaugos nieko nekainuoja. Visi pagrindiniai laboratoriniai tyrimai – nemokami. Visos paslaugos, kurios yra nemokamos valstybinėse poliklinikose, nieko nekainuoja ir pas mus, tereikia būti draustam socialiniu draudimu. 

– Sėkmingos ligų diagnostikos ir prevencijos pagrindas – laboratoriniai tyrimai. 

– Būtiniausius tyrimus atliekame patys, o jei reikia sudėtingesnių – bendradarbiaujame su „Medicina Practica“ laboratorija.Jie operatyviai atlieka visus įmanomus, net pačius sudėtingiausius tyrimus: bendraklinikinius, biocheminius, imunologinius, genetinius, alergenų tyrimus, infekcinius, histologinius ir citologinius. Be abejo, šiuo metu atliekamas ir labai aktualus SARS-COVID-19 antikūnų tyrimas. 

– Pristatykite savo komandą. 

– Pradėkime nuo šeimos gydytojų. Tai visiems puikiai pažįstama Astra Baltušienė. Iki šiol nuosavame kabinete dirbusi, o dabar prie mūsų komandos prisijungusi Daiva Bagdžiūnaitė ir iš Panevėžio atvažiuojanti gydytoja Marina Mickevičienė, kuri labai greitai užkariavo pacientų širdis. 

Labai daug gerų atsiliepimų sulaukia ginekologė Justina Račkauskienė. Noriu taip pat pabrėžti, kad patyrę ir rūpestingi mūsų klinikos gydytojai prižiūri būsimas mamas pagal nėščiųjų priežiūros programą. Nėštumo laikotarpiu suteikiamos visų reikiamų specialistų konsultacijos, skiriami privalomieji ir, esant poreikiui, papildomi tyrimai. 

Profesionalumu garsėja pas mus dirbantys Panevėžio chirurgas Andrius Račkauskas bei echoskopuotojas ir vaikų chirurgas Algirdas Šukys. 

Artimiausiu laiku prie komandos turėtų prisijungti ortopedas-traumatologas Justinas Mikšys, kuris pas mus žada užsiimti hialurono rūgšties injekcijomis į pažeistus sąnarius. 

Prieš pristatydamas klinikos odontologus, norėčiau pabrėžti, jog ši veiklos sritis – vienas iš mūsų klinikos prioritetų. Daug metų pacientai, norėdami gauti geras paslaugas, važiuodavo į Biržus ar Panevėžį, stiprios odontologinės bazės čia nebuvo. Norime, kad gyventojams niekur nebereikėtų važiuoti ir jie savo mieste gautų aukščiausio lygio paslaugas. 

Aukštaitijos šeimos klinikoje įrengti du modernūs odontologijos kabinetai, kurių veiklą kuruoja odontologė Ineta Karmonienė (taip pat ji – viena iš klinikos įkūrėjų). Jos specializacija – vaikų dantų gydymas, estetinis plombavimas ir visos kitos dantų grožio paslaugos. Terapinio dantų gydymo, rovimo ir protezavimo paslaugas atlieka odontologai Klaudijus Šapkauskas ir Mantas Žukauskas. Netrukus turėtų pradėti dirbti ir implantologas. 

Klinikoje – moderni odontologijos įranga.

Beje, prisirašiusiems „Aukštaitijos šeimos klinikos“ pacientams gydytojo odontologo konsultacija, dantų profilaktinis patikrinimas, vaikų pieninių dantų gydymas ir nuolatinių dantų silantavimas iki 14 metų atliekami nemokamai. 

– Pasvalys – senstantis kraštas. Ar turite specifinių, tik vyresnio amžiaus žmonėms orientuotų paslaugų? 

– Norėčiau pabrėžti, kad vienas iš mūsų tikslų yra teikti paslaugas, prieinamas kiekvienam, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties ar socialinio statuso. Kiekvienas pacientas yra svarbus ir gauna visokeriopą pagalbą. Jei situacija sudėtinga, progresuoja lėtinės ligos, žmogus nebegali pasirūpinti savimi, tokiam pacientui, bendradarbiaudami su VšĮ „Integruotų sveikatos paslaugų centru“, suteikiame visas paliatyvios slaugos paslaugas. Komanda su kineziterapeutu ir kitais specialistais bei reikiama įranga važiuoja pas žmones į namus ir suteikia visas reikalingas paslaugas sunkiai sergantiems ligoniams. Paslauga nemokama. 

– Ačiū už pokalbį!

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.