Darbo paieškos užsienyje ir pandemija: ar tikėtis pokyčių?

Tikrai nesunku pastebėti, kad darbas užsienyje mūsų šalies žmonėms yra vienas aktualiausių temų. Tačiau taip pat puikiai suvokiame, kokiu ypatingu laikotarpiu gyvenime – viruso grėsmė, pandemija gerokai pakoregavo procesus įvairiose srityse, daugelio žmonių gyvenimus. Darbas užsienyje – taip pat ne išimtis. Taigi. nieko keista, kad daugybė žmonių, planuojančių išvykti dirbti į užsienį, gyvena nerimu, nes tiesiog nežino, kokių pokyčių tikėtis dėl šios ypatingos situacijos. Tad ko tikėtis? 

Ko gero, mažiau pasikeitimų pastebės tie, kurie išvykti dirbti į užsienį nuspręs naudodamiesi įdarbinimo agentūrų paslaugomis (vienas tokių pasirinkimą yra ir Headex). Dėmesį verta atkreipti į tai, kad įdarbinimo agentūrų darbuotojai šiuo ypatingu periodu skyrė daugybę papildomų darbo valandų tam, kad paslaugomis besinaudojantieji pastebėtų kuo mažesnius pokyčius.

Žinia, vis dėlto, tam tikrų pasikeitimų yra. Nereikia ir sakyti – darbas užsienyje, turizmo sektoriuje vilioja daugybę žmonių ir dėl daugybės įvairių priežasčių, yra laikomas vienu patraukliausių variantų. O ar galėtų būti kitaip? Juk iš tiesų, darbas apgyvendinimo, maitinimo bei pasilinksmino vietose žavi savo pobūdžiu, galimybe bendrauti daug su žmonėmis, kai kuriais atvejais – ir karjeros galimybėmis. Tačiau taip pat nereikia pamiršti, kad būtent turizmo sektorius yra vienas labiausiai nukentėjusių šios pandemijos. Todėl, jei jus vis dar žavi darbo pasiūlymai būtent šioje srityje, turėtumėte ypač atsakingai patikrinti (ar tiesiog pasikonsultuoti su įdarbinimo agentūrų darbuotojais), kokia iš tiesų yra reali galimybė gauti būtent tokį darbo pasiūlymą. 

Taip pat nereikia pamiršti, kad kur kas geresnio uždarbio užsienyje galima tikėtis tuo atveju, jei anglų kalbos žinios (arba kitos užsienio kalbos žinios) yra puikios. Taigi, jei šiuo metu patiriate tam tikrų apribojimų, o darbas užsienyje yra tas sprendimas, kurį ruošiatės įgyvendinti per kelis artimiausius mėnesius, tai šį laiko tarpą išnaudokite produktyviai – paskirkite jį anglų ar kitos užsienio kalbos mokymusi, tobulinimui. Ir nusprendę išvykti dirbti į užsienį, turėsite ypač daug galimybių gauti ypač gerai apmokamą darbą. 

Ne paslaptis, kad tie, kurie geba prisitaikyti prie besikeičiančių aplinkybių, visada laimi. Tad linkime jums būti vienu iš jų.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.