Ką įsigyti siaučiant pandemijai?

2020 metais visi pamatėme, kaip pasaulis greitai gali apsiversti aukštyn kojomis. Koronaviruso pandemijai ir toliau plintant po pasaulį, tuo pačiu vis daugiau ir daugiau žmonių priverčiant izoliuotis arba karantinuotis, epidemiologai ir kiti sveikatos priežiūros specialistai pataria iš anksto pasirūpinti tam tikrais produktais ar prekėmis tam atvejui, jei judėjimo galimybė vėl būtų apribota. Visa tai leis ramiau jaustis ne tik namuose, bet ir iškėlus koją iš jų. Visgi, apsipirkti be panikos ir negriebiant visų po ranka pasitaikančių produktų – gali būti sudėtinga. Kad procesas būtų lengvesnis, čia pateiksime keletą prekių pasiūlymų, kuriomis galite pasirūpinti iš anksto ir kurios tikrai praverstų vėl įvedus karantiną.

Ilgai galiojantys maisto produktai

Pasirūpinti tam tikromis maisto atsargomis iš tiesų protingas žingsnis, kadangi nežinia, kada vėl gali įsigalioti judėjimo apribojimai pandemijos metu, o ir dažnai vaikščioti į parduotuvę, esant dideliam užsikrėtusiųjų skaičiui, gali būti pavojinga. Įsigykite konservų, grūdų, riešutų, kurie gali ilgai stovėti virtuvės lentynoje. Taip pat, jei valgote mėsą, užsišaldykite ją – taip ji galės prabūti kur kas ilgesnį laiką, net kelis mėnesius. Tą patį šaldymo būdą galite panaudoti ir vaisiams bei daržovėms. Rinkdamiesi maistą, pagalvokite, jog valgydami jį gautumėte visų reikalingų maisto medžiagų, t.y. baltymų, riebalų, skaidulų ir angliavandenių. Be viso to, pirkite lengvai derinamus maisto produktus arba, kitaip sakant, tokius, iš kurių būtų nesunku pagaminti vieną ar kitą patiekalą.

Veido kaukė

Be abejo, vienas svarbiausių dalykų šiomis dienomis yra ne kas kita, o veido kaukė. Be jos nepateksite į prekybos centrą, gydymosi įstaigą ar bet kokią kitą uždarą erdvę. Kaukės naudojimas padeda sustabdyti viruso lašelių plitimą ore, sumažina tikimybę užsikrėsti COVID-19. Kaip bebūtų, ši priemonė tampa ne tik kovos su virusu priemone, bet ir stilingu aksesuaru. Rinkitės spalvotas, įvairiai margintas kaukes, suteiksiančias jums originalumo ir žaismingumo, kurio taip trūksta siaučiant pandemijai visame pasaulyje. Svarbiausia, jei rinksitės medžiaginę kaukę, turėkite omeny, jog ją reikia tinkamai prižiūrėti, t.y. reguliariai plauti, naudojant muilą, lyginti, nustačius aukštą temperatūrą. Didžiausią tiek medicininių, tiek medžiaginių veido kaukių pasirinkimą rasite čia – https://www.varle.lt/darbo-rubai-veido-galvos-apsauga/ 

Dezinfekcinis skystis

Žinoma, rankų plovimas muilu ir šiltu vandeniu mažiausiai 20 sekundžių yra efektyviausias būdas apsisaugoti nuo koronaviruso bei pašalinti kitus mikrobus nuo rankų. Deja, kai laiką leidžiame ne namuose, rasti kriauklę ne visada gali būti lengva. Todėl, jei jūsų rankos nėra akivaizdžiai išsitepusios, naudokite rankų dezinfekavimo priemonę, kurioje yra ne mažiau kaip 60 procentų alkoholio. Tiesa, dažnas rankų dezinfekavimas dažnai sausina odą, todėl kartu su dezinfekcijos priemonėmis galite pasirūpinti ir drėkinančiu rankų kremu, suteiksiančiu malonesnį rankų pojūtį.

Vaistinėlė

Nesvarbu, kokia diena – įprasta ar kenčianti nuo pandemijos – kiekvienam namų ūkiui protinga turėti vaistinėlę, kurioje būtų būtiniausi vaistai, leidžiantys lengvai susitvarkyti su nedidelėmis problemomis, tokiomis kaip žaizdelėmis, lengvais nudegimais ar vabzdžių įgėlimais. Jei kasdien vartojate tam tikrus vaistus, įsitikinkite, jog turite jų tiek, kad užtektų bent kelioms savaitėms į priekį. Visa tai ne tik leis ramiau jaustis, bet ir išvengti didesnių rūpesčių, jei būtų apribotas vaistų pirkimas ar negalėtumėte laisvai išeiti iš namų. 

Priemonės laisvalaikio užimtumui palaikyti

Suprantama, jog pandemijos metu nesinori lankytis tose vietose, kur renkasi daug žmonių. Dėl to vietoj įprastų laisvalaikio praleidimo vietų, tokių kaip restoranai ar kino teatrai, dabar nemaža dalis žmonių renkasi laiką namuose. Nesvarbu, ar gyvenate vienas, su šeima ar su kambariokais, bet kuriuo atveju ieškote būdų, kaip nenuobodžiauti ir užimti save. Čia ir pasitarnauja stalo žaidimai, puzlės, kompiuteriniai žaidimai ar sporto inventorius, kurie leis laiką namuose paversti daug malonesniu, prasmingesniu ir smagesniu. Taip pat jie puikiai užima protą, tad tuo pačiu veiks raminančiai, neleis susikoncentruoti į šių dienų problemas. 

lazybos

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.