Rinkimų dieną Pasvalio turguje – rudeninis sodinukų turgelis

Pasvaliečiai, o ir visi rajono gyventojai spalio 11 d., sekmadienį, atlikę pilietinę pareigą, laukiami Pasvalio turguje, kur vyks netradicinis sodinukų turgelis. 

Netradicinis savo laiku ir forma – sekmadienį turgavietėje šeimininkaus sodinukų augintojai ir tautodailininkai. 

– Ne kartą esame girdėję vietos sodinukų augintojų apgailestavimus, kad eilinėmis turgaus dienomis jiems neužtenka vietos parodyti pirkėjams visų savo auginamus turtų. Pagalvojome – kodėl nesurengus papildomo turgaus būtent šiems pirkėjams ir šį sekmadienį į Pasvalio turgų pakvietėme augalų ir medelių augintojus iš Pasvalio, Utenos, Panevėžio, Žagarės ir Kupiškio. Kadangi tai bus rinkimų į Seimą diena, nuoširdžiai tikimės, jog atlikę savo pilietinę pareigą pasvaliečiai ir rajono gyventojai kartu su šeimomis pasivaikščiodami užsuks į turgų nusipirkti augalų, – „Darbui“ sakė Pasvalio turgaus direktorė Loreta Salinienė. 

Šis turgelis bus kitoks dar ir tuo, kad čia savo gaminius siūlys Pasvalio, Panevėžio, Biržų tautodailininkai. 

– Norime pagyvinti sekmadieniais paprastai snaudžiantį Pasvalį ir kartu paremti smulkiuosius vietos verslininkus bei tautodailininkus, kurie neturi vietos pristatyti savo gaminių, – kalbėjo turgaus direktorė. 

Paveikslai, skaros, papuošalai iš lino, medžio dirbiniai – tai tik maža dalis to, kas sekmadienį pirkėjų lauks Pasvalio turguje. 

Čia bus galima nusipirkti ir ypatingų raštuotų pirštinių, kurių net 523 kartu su kitomis Pasvalio auksarankėmis numezgė mūsų skaitytojams jau pažįstama pasvalietė Violeta Židonienė. 

– Pirštines mezgėme specialiai Pasvalio miesto šventei, tačiau dėl koronaviruso atšaukus mugę, taip ir neteko jų pristatyti visuomenei. Tikiuosi, jog sekmadienį žmonės ateis ir įvertins mūsų triūsą, – vylėsi Violeta Židonienė, kuri pernai visą Lietuvą nustebino kalėdine egle, sukomponuota iš 2020 porų pasvaliečių numegztų kojinių. 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.