Karantino laikotarpiu autobusai veš nemokamai

Pirmadienį posėdžiavusi rajono Savivaldybės taryba priėmė sprendimą, jog karantino režimo laikotarpiu UAB „Pasvalio autobusų parkas“ visais nustatytais vietinio reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutais visus keleivius veš nemokamai. 

Autobusų parko nuostoliai, susidarę dėl šio sprendimo, bus kompensuoti iš Savivaldybės biudžeto lėšų. Taip nutarta ne tik norint palengvinti rajono žmonių finansinę situaciją, bet ir įgyvendinant rekomendaciją karantino režimo metu vengti atsiskaitymo grynaisiais pinigais. 

Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Balčiūnas minėjo, jog pagal „Pasvalio autobusų parko“ paskaičiavimus, nuo kovo 16 iki 26 dienos, t. y. per dešimtį dienų, iš keleivių už vežimo paslaugą buvo surinkta apie 600 eurų grynųjų pinigų. Priskaičiavus ir keleivius, kurie naudojasi vežimo lengvata, būtų apie 700 eurų. 

Tarybos narė Jūratė Jovaišienė klausė, kodėl nesvarstoma galimybė iš viso nutraukti visus vietinio susisiekimo autobusų maršrutus, taip nuo koronaviruso saugant ir keleivius, ir autobusų vairuotojus. Juolab kad, anot Tarybos narės, dauguma jų priklauso rizikos grupei.

 „Tikiuosi, kad Pasvalio krašto žmonės bus pilietiški, patys saugos savo ir kitų žmonių sveikatą ir be reikalo nevažinės. Bet atimti galimybę atvažiuoti į rajono centrą esant būtinybei, kažin ar būtų pats geriausias sprendimas. Kartu visus gyventojus raginau, raginu ir raginsiu be būtino reikalo niekur neiti iš namų, laikytis visų karantino reikalavimų“, – minėjo administracijos vadovas. 

Šiuo metu autobusų maršrutų skaičius yra smarkiai sumažintas, iš viso jų likę apie trisdešimtį per savaitę. 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.