Prie Krinčino seniūnijos vairo stojo naujas vadovas

Naujasis Krinčino seniūnas Gintautas Venskevičius. Aidos GARASTAITĖS nuotrauka.

Pirmadienį Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Balčiūnas Krinčino seniūnijos darbuotojams, seniūnaičiams, bendruomenių pirmininkams pristatė naują seniūnijos vadovą – 53 metų pasvalietį Gintautą Venskevičių. Pradėdamas pusiau oficialią ceremoniją, P. Balčiūnas priminė, kad Krinčino seniūno vieta laisva liko po kovo pradžioje vykusių savivaldybių tarybų rinkimų. Tačiau pirmas konkursas baigėsi be rezultatų – nei vienas kandidatas neperžengė minimalios 6 balų (iš 10) kartelės. Antras mėginimas buvo kur kas sėkmingesnis ir seniūnu buvo paskirtas G. Venskevičius, kuris su kaupu peržengė minėtą ribą.

Savivaldybės administracijos direktorius P. Balčiūnas naujajam Krinčino seniūnui linkėjo dalykiško ir rezultatyvaus dialogo su seniūnaičiais, bendruomeninių pirmininkais bei visais seniūnijos gyventojais. „Neabejoju, kad G. Venskevičiaus patarimais elektros ūkio klausimais pasinaudos ir kiti seniūnai“, – kalbėjo P. Balčiūnas. Direktorius seniūnui įteikė fotoalbumą „Pasvalys“, rajono žemėlapį ir tris šratinukus. „Viliuosi, kad jais bus rašomi tik geri nuveikti darbai“, – šyptelėjo P. Balčiūnas.

Prisistatydamas naujasis Krinčino seniūnas pirmiausia trumpai papasakojo savo darbinę biografiją. Panevėžyje baigęs vidurinę mokyklą įstojo į tuometę Žemės ūkio akademiją ir įgijo inžinieriaus elektriko specialybę. Trejus metus jaunas specialistas Sabonių kolūkyje dirbo energetiku. Net 26-eri G. Venskevičiaus gyvenimo metai susieti su Elektros tinklais. Karjeros laipteliais jis kilo nuo inžinieriaus iki viršininko, padalinio, skyriaus vadovo. Šios įmonės pavadinimas daugybę kartų keitėsi, o po vis nesibaigiančių reorganizacijų, šiemet G. Venskevičius nusprendė pasitraukti ir liko be darbo. Seniūno žmona Vita Venskevičienė vadovauja Pasvalyje jos įkurtai kelionių agentūrai „Travel la Vita“.

Naujose pareigose seniūnui turėtų praversti ne tik didelė bendravimo su žmonėmis patirtis, bet ir verslo vadybos žinios, kurias įgijo 2006-aisiais Kauno technologijos universitete baigęs magistro studijas.

Gerų sprendimų naujajam vadovui linkėjo Krinčino seniūno pavaduotoja Anelė Užkurienė ir Kraštų seniūnaitis Saulius Šivickas. Šiemet pavasarį iš seniūno posto pasitraukęs ūkininkas, Savivaldybės tarybos narys Remigijus Janušis pasidžiaugė, kad, jo nuomone, prie seniūnijos vairo stojo tam darbui tinkamas žmogus. Buvęs seniūnas kvietė savo įpėdinį be kitų veiklų nepamiršti ir sporto – šiemet Krinčino komanda debiutavo šalies mažųjų miestelio krepšinio lygos pirmenybėse, o jaunimo ir veteranų ekipos dalyvauja rajono krepšinio čempionatuose. Be to, Krinčino sportininkai jau daugelį metų yra tarp lyderių rajono kaimiškų seniūnijų sporto žaidynėse. Antrindamas R. Janušiui, Savivaldybės tarybos narys Gediminas Andrašūnas ragino seniūną nepamiršti ir kultūrinės veiklos.

Artėjant į pabaigą naujo seniūno pristatymo ceremonijai, kalba pakrypo apie vilkų siautėjimą ir jų krečiamas eibes. Reikia manyti, kad šie pilkasermėgiai plėšrūnai iš tolo lenks Krinčiną ir jo apylinkes, nes dabartinį ir buvusį Krinčino seniūnus bei Savivaldybės administracijos direktorių sieja medžioklė.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.