„Deimančiukai“ grįžta!

Kiekvienas sustojimas, kiekviena pertrauka suteikia perspektyvos jausmą, galimybę iš šalies pažvelgti į aplinkinį pasaulį. O jis, norime mes to ar ne, sukasi ir keičiasi. Didžiulė margaspalvė mozaika, kurioje šalia gėrio eina blogis, šviesa pinasi su tamsa, neviltis užleidžia vietą džiaugsmams ir svajonėms… 

O tos mozaikos centre – žmogus. Iš Ličiūnų ir Dagių, iš Kalneliškių ir Kubiliūnų, iš Niurkonių ir Deglėnų… 

Mūsų mažėja, mes traukiamės, mus „optimizuoja“… Bet mes gyvename. Statome namus, sodiname medžius, dirbame žemę… Su viltimi, kad tai bus mūsų vaikams, kad jie anksčiau ar vėliau sugrįš… 

Ir kas keisčiausia – jie iš tiesų grįžta. Galbūt ne tiek daug, kiek norėtųsi, bet grįžta. Su naujomis mintimis, sumanymais, svajonėmis. 

Tie, kurie nuolat varto „Darbo“ puslapius, žino, kiek daug nepaprastų žmonių yra mūsų krašte. Žmonių, žinančių ir tikinčių tuo, jog ta vieta, kurioje gyvena ir dirba, yra pasaulio centras. 

Būtent jiems ir skirtos po metų pertraukos grįžtančios „deimančiukų“ nominacijos. Mes ir vėl kviečiame pasidžiaugti ir pagerbti šalia gyvenančias asmenybes, kurios savo darbais, savo meile ir pasiaukojimu daro visų mūsų būtį šviesesnę. 

Šiemet įtraukėme naują „Metų kario savanorio“ nominaciją. Ji skirta pagerbti tuos vyrus ir moteris, kurių kasdienybėje – ne tik darbas ir šeima, bet ir pareiga ginklu ginti Tėvynę. 

Nominacija „Metų pasiaukojimas“ mes siekiame pagerbti tuos, kurie kiekvieną dieną beatodairiškai dalina save kitiems. Tai slaugytojos, medicinos seserys, socialiniai darbuotojai, atidūs kaimynai ar kiti geradariai. Maži kasdienybės didvyriai, kuriuos iškilmingai pagerbsime 2020 m. kovo 11 d. 

2019 metų Pasvalio krašto „deimančiukų“ nominacijos: 

„Metų mokinys“; 

„Metų pedagogas“;

 „Metų pareigūnas“; 

„Metų kultūros darbuotojas“; 

„Metų medikas“; 

„Metų sportininkas“; 

„Metų bendruomenė“; 

„Metų laiškanešys“; 

„Metų žemdirbys“;

 „Metų verslininkas“; 

„Metų pasiaukojimas“;

 „Metų karys savanoris“;

 „Metų įvykis“;

 „Pasvalio krašto deimantas“. 

Savo pasiūlymus galite siųsti adresu: „Darbas“, Vilniaus g. 4, Pasvalys. Taip pat elektroniniu paštu pasvaliodarbas@gmail.com, telefonais: (8 451) 51 474, (8 451) 51 463 arba kviečiame užpildyti elektroninę formą adresu www.darbs.lt/deimantai2019/ Nepamirškite pridėti trumpo kandidato aprašo! 

Išmokime džiaugtis tais, kurie šalia! 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.