Naujasis kempingo šeimininkas tiki Pasvalio ateitimi

Kostas Butkus tiki, kad Pasvalio kempingas gali būti ideali turistų ir vietos gyventojų traukos vieta. Aidos GARASTAITĖS nuotrauka

Žinia apie Pasvalio kempingo nuomą sukėlė nemažą vietos politikų ir visuomenės erzelį. Kol vieni aiškinosi santykius ir tokio sprendimo naudą/žalą, Namišiuose gyvenantis Kostas Butkus įžvelgė galimybę realizuoti seną svajonę. 

– Aš dažnai atvažiuodavau į parką ir, žiūrėdamas į puikioje vietoje įrengtą, bet merdėjantį kempingą stebėdavausi, kodėl čia niekas nevyksta. Kai išgirdau apie galimybę išsinuomoti šią vietą, nedvejojau nė akimirkos, – tikino K. Butkus.

 Tėvų ūkyje dirbantis ir su draugu laisvalaikiu keliones autobusais organizuojantis vaikinas neslepia ambicingų planų: 

– Per tuos metus kempingas buvo gerokai apleistas. Bandysiu atgaivinti ne tik jį, bet ir Pasvalį. Esame šalia „Via Baltica“ magistralės – labai dėkingos vietos, kurios iki šiol niekas iki galo neišnaudojo. Man, mano šeimai, draugams Pasvalys mielas širdžiai, pasistengsime, jog ta meile užsikrėstų ir čia užsukantys turistai. Permainas pradėsime nuo mažų detalių. Ne paslaptis, kad dabartinė kempingo namelių aplinka labiau primena ligoninės palatas, o ne poilsio patalpas. Naujos užuolaidos, patalynė, kilimėliai, virduliai, interjero detalės – tai pirmi žingsniai, kad čia užsukęs svečias pasijustų gerai, šiltai ir jaukiai. Pasvalyje nuolat lankosi įvairios svečių delegacijos ir juos kviečiančios įstaigos ar organizacijos ne pirmus metus susiduria su apgyvendinimo problema. Pabandysime jiems padėti, bet viena namelių sekcija bus įrengta pagal aukščiausius standartus ir mes būsime pasiruošę suteikti nakvynę net išrankiausiems svečiams. Ilgalaikis mūsų tikslas, kad Pasvalio kempingas vietos žmonėms bei svečiams asocijuotųsi su kokybiška nakvyne bei aptarnavimu. 

Dvidešimt vienerių metų jaunuolio planuose – dviračių bei paspirtukų nuoma, senųjų teniso kortų atgaivinimas, apžvalgos bokšto senajame parke pastatymas, čia pat esančio paplūdimio sutvarkymas ir kiti darbai. 

– Jei mes sugebėsime keliautoją prisivilioti vienai nakčiai, automatiškai reikės galvoti, kaip jį sulaikyti dar vienai ar dviem dienoms. Pasvalio muziejus, baseinas, senasis miesto parkas, kitos lankytinos rajono vietos – puikūs „kabliukai“ tokiems žmonėms. Ir tai tie dalykai, iš kurių laimės visas Pasvalys. Galų gale aš noriu, kad kempingas taptų ir vietinio jaunimo susibūrimo, bendravimo, laisvalaikio praleidimo vieta. Kam gerti kavą degalinės stovėjimo aikštelėje ar kiurksoti automobilyje „prie akmenėlio“, jei yra pušų apsuptyje įsikūręs kempingas. Jau šiemet planuojame įrengti jaunimo erdvę, kur įsitaisius sėdmaišiuose bus galima leisti laiką su bendraminčiais nuostabios gamtos apsuptyje. Kitais metais planuojame rengti teminius kino, muzikos vakarus. Yra daugybė jaunų žmonių, kurie neplanuoja niekur išvykti, yra tokių, kurie grįžta ir planuoja čia kurti savo gyvenimą. Tikiu, kad kartu galime Pasvalį prikelti naujam gyvenimui. 

Artimiausi darbai – šildymo sistemos modernizavimas ir santechnikos ūkio sutvarkymas. Beje, į kempingo rekonstrukcijos darbus įtraukta visa Kosto šeima ir draugai. Senelis Antanas Ridlauskas padeda tvarkyti santechniką, mama Gitana Butkienė ir teta Renata Valeikienė tvarko namelius, o bičiuliai buvo subėgę į aplinkos tvarkymo talką. 

Naujajam kempingo savininkui nesvetimas ir socialinės atsakomybės jausmas. Pats aktyviai sportuojantis K. Butkus kempingo paslaugomis nemokamai leidžia naudotis vaikų futbolo stovyklos dalyviams. 

– Tebūnie tai paskata jauniesiems sportininkams. Galbūt ateityje ir jie padarys ką nors gero. 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.