Kartu su jaunimu vienoje komandoje rungtyniavo ir veteranai

Pasvalio rankinio veteranų komanda kasmet dalyvauja atvirosiose Lietuvos pirmenybėse.

Pajėgiausių šalies vyrų ir moterų rankinio komandų gretose jau keleri metai nebėra mūsų kraštą reprezentuojančios ekipos. Tačiau tai nereiškia, kad ši sporto šaka Pasvalyje užleidžia savo pozicijas. Pasvalio sporto mokykloje veikia net 12 įvairaus amžiaus mergaičių ir berniukų rankinio grupių, treniruotes lanko per 140 moksleivių. Su jais dirba net septyni rankinio treneriai. 

Jų veiklos rezultatai – akivaizdūs. Gegužės pabaigoje rašėme apie Gintos Kairienės vadovaujamų jaunųjų rankininkių sidabrinį finišą Garliavoje vykusiame šalies jaunučių (U 15) rankinio čempionato finaliniame etape. Taip pat ne kartą esame informavę apie Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Granito-Kario“ ekipose žaidžiančius buvusius Pasvalio sporto mokyklos auklėtinius. Šiemet uostamiesčio rankininkai tapo šalies čempionais, o kauniečiai liko ketvirtoje vietoje. Geriausio vartininko rinkimuose „Granito-Kario“ vartus saugojęs pasvalietis Lukas Gurskis su „Dragūno“ vartų sargu Maksimu Valiuvach pasidalino antra ir trečia vietomis. 

Neseniai redakcijoje viešėjęs Pasvalio rankinio klubo „Rankininkas“ vadovas Giedrius Simonaitis pasakojo apie skaitytojams mažiau girdėtas temas – Pasvalio SM vaikinų dalyvavimą šalies pirmosios lygos čempionate ir vyrų bei moterų komandų kovas atvirose Lietuvos rankinio veteranų pirmenybėse. 

Šiemet Pasvalio sporto mokyklos direktorės pavaduotojo, rankinio trenerio Otilijaus Tito treniruojama Pasvalio SM ekipa šalies vyrų rankinio pirmosios lygos čempionate užėmė septintą vietą. Antroje pagal pajėgumą šalies vyrų rankinio lygoje rungėsi dešimt komandų. Antrus metus iš eilės čempionų taurę iškovojo Vilniaus „SM Tauro-VHC Smūgio“ rankininkai, finale įveikę Molėtų „InTransport“ ekipą. Trečią vietą užėmė Varėnos „Ūla“. Nors šiemet mūsiškiai nepateko į finalinį ketvertą, tačiau vieną nominaciją gavo – pasvalietis Mindaugas Nakvosas buvo pripažintas geriausiu lygos pusiau dešiniojo krašto žaidėju. 

Rankininkas Mindaugas Nakvosas su Pasvalio sporto mokyklos direktore Eugenija Butrimiene.

„Sezonas buvo permainingas. Iš pradžių vylėmės patekti tarp keturių geriausių lygos komandų. Tačiau per kai kurias rungtynes pritrūko sėkmės. Patirties įgijo mūsų jaunimas, nes didžiąją komandos dalį sudarė Pasvalio sporto mokyklos auklėtiniai. Malonu, kad jauniems žaidėjams savo patirtį perduoda rankinio veteranai. Jauniausiam ekipos žaidėjui Eligijui Leveikai gegužės pradžioje sukako 17 metų. Vyriausi ekipos rankininkai Sigitas Filmanavičius ir Vaidas Dobrodiejus šiemet švenčia 47 metų sukaktis. Veteranų kategorijai taip pat priklauso Raivydas Šinauskas ir Mindaugas Nakvosas“, – kalbėjo Pasvalio SM komandos vadovas G. Simonaitis. Be minėtų žaidėjų, šį sezoną Pasvalio SM ekipos marškinėlius vilkėjo Imantas Mainionis, Klaudijus Pauša, Gytis Šimoliūnas, Mindaugas Impolis, Deivydas Valentinas Jaras, Skirmantas Povilionis, Matas Žalkauskas, Gytis Navickas, Marius Pašešiūnas, Dainius Valunta, Rokas Savickas, Andrius Aleknavičius. 

Pasvalio SM komandos vadovas G. Simonaitis dėkojo vieninteliam ekipos rėmėjui – rajono Savivaldybei. Pašnekovas viliasi, kad šiuo rajono valdžios pavyzdžiu paseks ir privatūs rėmėjai. Juolab kad Pasvalio rankinį šalies pirmenybėse reprezentuoja tik mūsų rajone gyvenantys žaidėjai. Solidesnė finansinė parama, be abejo, atvertų didesnes galimybes Pasvalio ekipai pakovoti dėl aukštesnių vietų. Pašnekovas minėjo, kad kitą sezoną komandos laukia nemažai pokyčių, apie kuriuos informuosime ir „Darbo“ skaitytojus. 

Rankinio veteranai nesudeda ginklų 

Apie porą šimtų rankinio veteranų ir veteranių iš mūsų šalies ir kaimyninės Latvijos dalyvauja kasmet organizuojamose atvirosiose Lietuvos rankinio veteranų pirmenybėse. Kalbėdamas apie šį sporto renginį, G. Simonaitis priminė olimpinį principą – svarbu dalyvauti. Rungtynių formatas taip pat veteraniškas: žaidžiami du kėliniai po aštuonias minutes. Kadangi pirmenybėse norą dalyvauti pareiškia daugiau vyrų komandų, jos skirstomos į dvi amžiaus grupes: +35 ir +45 metų. Šį sezoną rankinio veteranų pirmenybėse dalyvavusios devynios moterų ekipos rungtyniavo vienoje grupėje. 

Pasvalio SM šiemet šalies pirmosios rankinio lygos pirmenybėse užėmė septintą vietą.

Aštuoniais turais vykstantis čempionatas kartu tampa gera proga pabendrauti iš įvairių miestų suvažiuojantiems rankinio veteranams. Tradiciškai čempionatas startuoja rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pirmąjį savaitgalį organizuojamomis pliažo rankinio varžybomis. Pernai jos vyko Zarasuose. Lapkričio mėnesį moterų ir vyrų rankinio komandos buvo suvažiavusios į Pasvalį. 

G. Simonaičio vadovaujama mūsų rajono vyrų rankinio veteranų (per 35 metų) ekipa savo amžiaus grupėje liko ketvirtoje vietoje. Pašnekovas minėjo, kad ištikimiausio veteranų pirmenybių žaidėjo titulo nusipelno pasvalietis Rolandas Stankevičius. Šis sezonas jam jau buvo dvidešimtas. 

Neblogai čempionate sekėsi Pasvalio rankinio veteranėms: Daivos Tuomaitės vadovaujama komanda užėmė ketvirtąją vietą. 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.