Šalia grožio salos – žiurkynas

Aidos GARASTAITĖS nuotraukos

Dažnai rašome apie gražėjančias Pasvalio miesto erdves, kurios džiugina tiek pasvaliečius, tiek svečius. Viena iš tokių erdvių, suteikiančių atgaivą širdžiai – šalia čiurlenančio Svalios upelio tokio pat pavadinimo parkas, daugelio miestelėnų vadinamas tiesiog „Pasvalio Šveicarija“. Tačiau vos už keliasdešimties metrų nuo šio nuostabaus sutvarkyto gamtos prieglobsčio galima patekti į visai kitą pasaulį. Į jį „Darbo“ korespondentams pasiūlė atvykti vienas Svalios g. 11 B daugiabučio namo gyventojas. Panoręs anonimu likti pasvalietis sakė, kad namo gyventojams iki gyvo kaulo įgriso kieme riogsantys apgriuvę mediniai sandėliukai, kuriais seniai niekas nebesinaudoja ir nebeprižiūri. Anot skambinusiojo, šiukšlių pilnose griuvenose šmirinėja žiurkės. Vyras tvirtino, kad pagalbos kreiptasi į miesto seniūną ir „Pasvalio butų ūkio“ direktorių. Tačiau viskas liko po senovei. „Gal po paviešinimo spaudoje valdžia bent dėmesį atkreips ir imsis kažkokių veiksmų, kad to žiurkyno neliktų?“ – svarstė pasvalietis.

 Nuvažiavus į vietą, realybė pranoko iš pasakojimo susikurtą vaizdinį. Sunku patikėti, kad dar galima rasti tokių apleistų užkaborių. Pateikiame keletą fotografijų, kurios vaizdingiausiai byloja šią miesto piktžaizdę. Pakalbinome kieme sutiktus kelis minėto daugiabučio namo gyventojus. Jų nuomone, apleisti sandėliukai priklauso Svalios g. 11 A namo gyventojams. 

Aidos GARASTAITĖS nuotraukos

Telefonu kalbinta Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyresnioji specialistė Nijolė Grincevičienė paaiškino, kad minėti apgriuvę sandėliukai priskirti Savivaldybei priklausančio Svalios g.11 A namo gyventojams. Jame yra įrengti penki socialiniai būstai. Pastaruoju metu užimti tik trys butai. Pašnekovė pripažino, kad apleisti statiniai darko vaizdą, tad jie artimiausiu metu bus nugriauti ir dėl to jau susitarta su „Pasvalio butų ūkio“ direktoriumi Mariumi Trinkūnu. Sąvoka „artimiausiu laiku“ yra gana reliatyvi, tad laikotarpis gali tęstis nuo kelių dienų iki kelių mėnesių. Kreipėmės į „Pasvalio butų ūkio“ vadovą M. Trinkūną. Jis patvirtino, kad su Savivaldybės atstovais baigiami derinti biurokratiniai reikalai ir darbai prasidės dar šią savaitę. Daugeliu atvejų griauti lengviau nei statyti, tad reikia tikėtis, kad greitai vieno miesto „šašo“ nebeliks. 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.