Iš tarptautinio konkurso – su nugalėtojų laurais

Šiuolaikinio šokio grupė „Basomis“ iš Jūrmaloje vykusio tarptautinio šokių konkurso „Baltic Amber 2019“ grįžo su medaliais.

Praeitą savaitgalį Latvijos Jūrmalos kurortas gyveno šokio ritmu. Čia vyko tarptautinis šokių konkursas „Baltic Amber 2019“, kuriame varžėsi kelios dešimtys kolektyvų iš Latvijos, Lietuvos ir Rusijos. Ant parketo lipusius įvairaus amžiaus bei įvairiems šokių stiliams atstovavusius šokėjus vertino geriausi Latvijos choreografai. 

Konkurse dalyvavo ir Pasvalio šiuolaikinio šokio grupė „Basomis“, vadovaujama choreografės Dianos Tučaitės. Jauniausių (4–5 m.) šokėjų atliktas jausmingas šokis „Švelnumas“ buvo įvertintas trečia vieta. Vyresnėlės (7–10 m.) konkursui paruošė techniškai sudėtingą šokį „Kitu kampu“. Choreografiją, kurioje susipina šiuolaikinis šokis ir baletas, komisija įvertino aukščiausiais balais – pasvalietės laimėjo pirmą vietą. 

– Tai buvo pirmasis mano šokėjų pasirodymas didžiojoje scenoje, tad emocijų – labai daug. Kartu važiavę tėveliai išgyveno dėl savo atžalų, vaikai jaudinosi, ar sugebės, pasigirdus pirmiesiems muzikos garsams, įveikti jaudulį ir viską atlikti taip, kaip reikia. Tačiau viskas išėjo labai puikiai. Šiek tiek keista, kad jauniausiųjų šokėjų grupei buvo skirta tik trečia vieta. Nė vienas iš konkurse dalyvavusių vaikų kolektyvų neparodė nieko panašaus… Bet rezultatai iš tiesų puikūs, – vakar „Darbui“ sakė Diana Tučaitė. 

Atsiėmusios medalius jaunosios šokėjos dar spėjo pasimėgauti ir kurorto malonumais – braidė Baltijos jūroje, kvėpavo sakais kvepiančiu oru ir mėgavosi ledais. 

Birželio 8 d. „Basomis“ dalyvaus Anykščiuose vyksiančiame „Baltic Amber Anykščiai“ konkurse. 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.