Gaisrui bibliotekos mansardoje neleido įsiplieksti

Gaisro židinys buvo nebaigtoje statyti bibliotekos mansardoje. Aidos DULKIENĖS
nuotrauka

Visiems gerai žinomas posakis „laiminga nelaimė“. Jis tinka vakar vakare Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje kilusiam gaisrui. Tiksliau, jo užuomazgoms. Pilietiškai pasielgusių gyventojų dėka ir žaibiškai į nelaimės signalą sureagavusių Pasvalio ugniagesių gelbėtojų pastangomis įsiplieksti nespėjęs gaisro židinys buvo greitai likviduotas. 

Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Marius Kaulinskas sakė, kad ketvirtadienio vakarą 19.59 val. bendruoju pagalbos telefonu 112 pranešta apie iš bibliotekos statomos mansardos rūkstančius dūmus. Atvykę gaisrininkai kopėčiomis pateko į gaisro židinio vietą. Palėpėje degė sudėti čiužiniai ir statybinės medžiagos. Po kelių minučių gaisras buvo likviduotas. Apdegė aštuoni čiužiniai, statybinės atliekos. Vandeniu sulietas koridorius, dalis trečiojo aukšto. M. Kaulinskas minėjo, kad visi gaisro gesinimo darbai buvo baigti vienuolika minučių po devintos. 

Bibliotekos mansardos statybos darbus vykdančios UAB „Svalex“ vadovas Egidijus Zapustas sakė, kad ketvirtadienį statybininkai darbus baigė vakare, maždaug dešimt minučių po penktos. Tą dieną palėpėje diskiniu pjūklu buvo pjaustomas metalas, tad greičiausiai žiežirbos pateko į čiužinį ir pamažu pradėjo rusenti. Tokia yra labiausiai tikėtina, laimė, nespėjusio išplisti gaisro versija. 

Vanduo sunkėsi į trečią aukštą.Aidos DULKIENĖS
nuotrauka

Ketvirtadienio vakarą nemažą stresą patyrė į nelaimės vietą atskubėjusi bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė. Bibliotekos vadovė džiaugiasi, kad pavyko išvengti didžiulės tragedijos. Prieš ją menki atrodo ir patirti nuostoliai – vandeniu aplietas koridorius ir trečiajame aukšte įsikūrusio knygų abonemento parketas. Laimė, dėl viršuje vykstančių statybos darbų knygos buvo uždengtos polietileno plėvele, tad jos nenukentėjo. Ši pastato dalis dar nėra renovuota.

„Svalex“ direktorius E. Zapustas priminė, kad pirmasis bibliotekos renovacijos etapas turėtų baigtis iki šių metų birželio vidurio.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. Ka bibliotekoje veikia ciuziniai. Kas per rangovas jeigu sitaip nesilaiko saugaus darbo reglamentu. Paskaiciuoti nuostolius ir pateikti saskaita uz nesaugu darba.
    Pats asmeniskai pranesiu apie ivyki kulturos ministerijai, kad nuostoliai nebutu nuslepti .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.