„Premiją priimu kaip viso medikų kolektyvo darbo įvertinimą“

Šiųmetis Pasvalio krašto premijos laureatas – gydytojas
Antanas Sudavičius.Aidos DULKIENĖS
nuotrauka.

Taip sakė šiųmetės Pasvalio krašto premijos laureatas Pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vyriausiojo gydytojo pavaduotojas, Savivaldybės tarybos narys Antanas Sudavičius. Iškilminga krašto premijos įteikimo ceremonija surengta gruodžio 7-osios pavakare Pasvalio muziejuje. Rajono medikų patriarchui įteikdamas garbingą apdovanojimą, meras Gintautas Gegužinskas perskaitė lapkričio 21 d. Savivaldybės tarybos sprendimą – dviejų tūkstančių eurų premija medikui skiriama už Pasvalio krašto garsinimą, ilgametį, nepriekaištingą darbą ir aktyvią visuomeninę veiklą bei neįkainojamą indėlį sprendžiant žmonių sveikatinimo problemas. 

Pasvalio krašto premijos
laureatas

laureatas Pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vyriausiojo gydytojo pavaduotojas, Savivaldybės tarybos narys Antanas Sudavičius. Iškilminga krašto premijos įteikimo ceremonija surengta gruodžio 7-osios pavakare Pasvalio muziejuje. Rajono medikų patriarchui įteikdamas garbingą apdovanojimą, meras Gintautas Gegužinskas perskaitė lapkričio 21 d. Savivaldybės tarybos sprendimą – dviejų tūkstančių eurų premija medikui skiriama už Pasvalio krašto garsinimą, ilgametį, nepriekaištingą darbą ir aktyvią visuomeninę veiklą bei neįkainojamą indėlį sprendžiant žmonių sveikatinimo problemas. 

Jau 55 metus į Pasvalio molį įaugęs žemaitis nuo Žarėnų ne tik puikiai pažįsta kone visus Pasvalio krašto senuosius gyventojus, bet ir žino, prie kokio kelio akmuo guli ar medis auga. Dėkodamas už premiją, A. Sudavičius trumpai priminė savo biografiją, kuri nebuvo rožėmis klota – tremties siaubą patyrė būdamas septynerių metų. Sibire būsimas gydytojas praleido dvylika metų. Su žmona į Pasvalį atvyko 1964-aisiais. „Rajono medikų kolektyvas – susitelkęs, darbštus. Kaip ir kiekvienoje šeimoje, taip ir pas mus, būna nedidelių nesutarimų, bet jie geranoriškai išsprendžiami. Na, o didžiausias mano troškimas, atsiimant premiją – kad permainų vėjai nesugriautų mūsų ligoninės ir Pirminės asmens sveikatos priežiūros tinklo“, – kalbėjo A. Sudavičius.

 Sveikinimų ir palinkėjimų šventinę dalį pradėjęs Seimo narys Antanas Matulas krašto premijos laureatą pavadino Pasvalio medikų simboliu. Šiltus žodžius savo kolegai tarė Pasvalio ligoninės vyriausiasis gydytojas Rolandas Rastauskas, Pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vadovas Vilius Povilionis, Pasvalio krašto garbės pilietė doc. Genovaitė Jusaitienė bei kiti šventinio renginio dalyviai

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

3 Comments

  1. Knizikevičius, Sudavičius, Mitrienė… Gal ir geri gydytojai buvo, bet kyšininkai irgi neblogi. Tiek to, sveikatos jiems.

    1. Kiek lankiausi pas Dr Sudaviciu nei karto neprase jokiu kysiu ir net neuzsimini apie tai, o jeigu pats nesiai ir siuliai tuos kysius tai neverk ir nejuodink zmoniu .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.