Metų sukaktį švenčianti parduotuvė žavi savo neeiliniu požiūriu į klientą

Baldų salone dirbantys Gitas Puodžiūnas ir Danutė Duknevičienė randa kelią į paties įnoringiausio pirkėjo širdį.

„Nežinau, ar dažnai taip nutinka, bet man tai – pirmas toks pagarbos ir dėmesingumo klientui atvejis. Gyvenu Saločiuose. Šią vasarą, po gerokos pertraukos, atlikome kapitalinį namo remontą. Naujai nušvitęs būstas raginte ragino pakeisti ir baldus. Kadangi atnaujinimo darbai kainavo kelerių metų santaupas, nusprendėme apsiriboti vieno kambario baldų atnaujinimu. Svetainė – vieta, kurioje tamsiais rudens ir žiemos vakarais daugiausia laiko praleidžia visa šeima, tad naujas minkštas kampas – pati geriausia investicija į ramų ir patogų poilsį.

Baldų ieškoti važiavome į Pasvalyje, P. Avižonio gatvėje, virš prekybos centro „Maxima“ esantį saloną „Redos idėjos namams“. Norimą variantą išsirinkome nesunkiai. Jau įsivaizdavau, kaip visa šeima džiaugsis plačiu, minkštu, patogiu, gražaus tamsaus gobeleno kampu. Pardavėja kelis kartus pasitikslino, ar geri išmatavimai, ar pakaks naujam baldui vietos kambaryje. Per daug šių klausimų nesureikšminau, nes buvau šventai tikra, jog nekils jokių problemų minkštąjį kampą įkomponuoti atnaujintoje svetainėje.

Maloniai nustebino ne tik šiltas aptarnavimas, bet ir tai, kad trokštama prekė buvo atvežta mažiau nei per savaitę. Pasirodo – „Redos idėjos namams“ Raseiniuose turi didelį sandėlį, kuriame yra nemažos atsargos visų populiariausių prekių, tad dauguma užsakymų pirkėjus pasiekia ypač greitai.

Deja, naujojo pirkinio gavimo džiaugsmą aptemdė nemaloni staigmena – minkštas kampas netilpo kambaryje…

Puoliau į paniką. Ką daryti? Pinigai sumokėti, baldas išpakuotas, surinktas ir… netinkamas. Nebent statytum skersai kambario.

Paskambinau „Redos idėjos namams“ salono pardavėjai Danutei. Norėjau tiesiog pasiguosti ir pasakyti, kokia teisi ji buvo, kai primygtinai prašė patikslinti kambario išmatavimus.

Nemoku žodžiais nupasakoti to jausmo, kai ponia Danutė pasakė, jog tai nesunkiai išsprendžiama problema. Po kelių dienų baldų salono darbuotojai netinkamą pirkinį paėmė iš mūsų. O prabėgus dar gerai savaitei, mes jau džiaugėmės nauju minkštu kampu. Šįkart – tinkamo dydžio.

Esu nepaprastai dėkinga baldų salonui „Redos idėjos namams“. Čia dirbančių žmonių nuoširdumas ir profesionalumas nusipelno pačių aukščiausių įvertinimų. Julija. Saločiai.“

Šis prieš dvi savaites redakciją pasiekęs laiškas paskatino mus pasidomėti jau metus Pasvalio centre veikiančiu baldų salonu „Redos idėjos namams“. Netrukus įsitikinome, jog panašaus turinio laiškų galėtų būti ne viena dešimtis.

Atkalba nuo netinkamo pirkinio

„Redos idėjos namams“ įkūrėja – raseiniškė, buvusi vokiečių kalbos mokytoja Reda Laurynaitė.

– 1992 metais buvau komandiruota į Vokietijoje vykusius vokiečių kalbos kursus. Kaip tik buvo tas metas, kai daugelis lietuvių iš Vokietijos ką nors gabeno į Lietuvą: kas naudotus automobilius, kas drabužius ar buitinę techniką. Pagalvojau – kodėl nepabandžius vežti baldų. Tai buvo sprendimas, kuris iš esmės pakeitė mano gyvenimą. Mečiau pedagogo darbą ir aklai pasinėriau į verslą. Iš pradžių vežiau naudotus, vėliau persiorientavau į naujų baldų prekybą, – prisimena verslininkė.

Ponia Reda nebuvo viena iš tų verslininkių, kuriai svarbiausia pigiai nupirkti ir brangiai parduoti.

– Vaikščiodama po vokiečių namus ir supirkinėdama baldus, pradėjau žvalgytis, kaip sutvarkyti jų būstai, kokios naudojamos interjero detalės, ką būtų galima pritaikyti Lietuvoje. Nuo to laiko labai domiuosi naujausiomis baldų mados tendencijomis, dizainu ir audiniais. Mano tikslas – žmonėms pasiūlyti kokybišką, ilgaamžį ir patikimą baldą. Išmokau pažinti pirkėjų poreikius. Jei matau, kad kažkuriam vienas ar kitas baldas netinka, tiesiai sakau – čia ne jums. Dažniausiai man pavyksta įrodyti savo tiesą.

Papirko pasvaliečių nuoširdumas

Ponia Reda savo verslą ne vienerius metus sėkmingai plėtoja Raseiniuose. O kas ją atvedė į Šiaurės Lietuvą?

– Mano draugo šaknys – Pakruojyje. Pernai sužinojome, kad čia užsidaro baldų salonas. Nusprendėme atvažiuoti ir pasidomėti galimybe atidaryti filialą. Pakruojyje išgirdome, kad uždaromas ir Pasvalyje buvęs tos pačios kompanijos salonas. Pasakiau sau, kad į Pasvalį kojos tikrai nekelsiu – per toli, tačiau draugas įkalbėjo nuvažiuoti ir viską įvertinti vietoje. Kai pirmą kartą išvydome užsidarinėjantį baldų saloną, jis atrodė baisiai. Tačiau visiška aplink tvyrančio niūrumo atsvara tapo ten dirbę žmonės. Kai pamačiau jų šypsenas, kai išgirdau, kaip profesionaliai jie bendrauja su klientais, savo draugui pasakiau – liekame čia… Pirmą kartą lankiausi Pasvalyje, bet to pakako, kad įsimylėčiau šią vietą. Tai labai gražus miestas, kuriame gyvena puikūs, pribloškiančio nuoširdumo žmonės. Šiandien Pasvalio nekeisčiau į jokį didmiestį.

Priešai virsta draugais

Visus užsukančius į baldų saloną „Redos idėjos namams“ plačia šypsena pasitinka Danutė Duknevičienė. Daugiau nei dešimties metų stažą turinti pardavėja žino, kaip rasti kelią į paties įnoringiausio pirkėjo širdį.

– Būna, ateina piktas, nuotaikos neturintis klientas. Toks, apie kuriuos sakoma – ne ta koja išlipo iš lovos. Nusišypsai, pasakai komplimentą, pavaišini gardžia kava ir, žiūrėk, žmogaus veidas ima keistis. Išsikalba, ir jei tą dieną nieko nenusiperka, tai tikrai grįžta vėliau. Negana to, ir draugui ar pažįstamui mūsų saloną rekomenduoja. Šiluma, paprastumas, draugiškumas – būtini bendraujant su klientais, – įsitikinusi ponia Danutė.

Jau metus veikiantį Avižonio gatvėje įsikūrusį baldų saloną pasvaliečiai mėgsta dėl daugelio priežasčių. Čia platus įvairiausių baldų pasirinkimas. Populiariausios prekės sandėliuojamos Raseiniuose esančiame centriniame kompanijos sandėlyje, tad nemaža dalis baldų užsakovams pristatoma per savaitę.

Jei pageidaujama prekė yra užsienyje, iki pirkėjo keliauja per standartinį terminą – 45 dienas. Bet ir šiuo atveju jūs neliksite nežinioje, atsiradus bet kokiems logistikos sutrikimams, jūs apie tai sužinosite pirmieji.

Baldų salone „Redos idėjos namams“ gausus prekių pasirinkimas.

Namuose ekstra atvejis ir skubiai reikalingas koks nors baldas? „Redos idėjos namams“ darbuotojai susisieks su Lietuvos baldų gamintojais ir jie jūsų užsakymą įvykdys prioriteto tvarka. Juk klientas – visuomet teisus. Toks šios kompanijos darbo moto.

Beje, jei renkant namuose baldus „lieka“ detalių, nesueina du spintos kampai ar vienas iš penkių komodos stalčių niekaip „neranda“ sau vietos – drąsiai skambinkite į baldų saloną. Čia dirbantis Gitas Puodžiūnas suteiks kvalifikuotą konsultaciją, o jei jos nepakaks – atvažiuos į namus ir viską sutvarkys. Milžinišką patirtį turintis vyras vien iš atskiros detalės neklystamai pasakys, koks tai baldo elementas bei kur ir kaip jį reikia pritvirtinti.

Nuolaidos kiekvienam

Tačiau bene didžiausias šio salono privalumas tame, kad čia dirbantys žmonės – sąžiningi sau ir pirkėjams.

– Nors orientuojamės į ekonominį pirkėją, tačiau galime pasiūlyti ir išskirtinės kokybės bei kainos gaminių. Deja, kaina ne visada yra kokybės garantas, viskas priklauso nuo žmogaus. Dažnai ir pati pigiausia virtuvės spintelė, tinkamai prižiūrima, gali tarnauti ne vienerius metus. O jei žmogus elgiasi neatsakingai bei neapdairiai, gali per kelias dienas sugadinti ir keturženklę pinigų sumą kainuojantį baldą, – įsitikinusi D. Duknevičienė.

Lapkričio 4 d.  sukanka metai, kaip baldų salonas „Redos idėjos namams“ veikia Pasvalyje. Ta proga visą kitą savaitę čia užsukusių pirkėjų laukia įvairiausios nuolaidos bei dovanos. Vertėtų žinoti ir tai, jog tai ne trumpalaikė akcija.

– Mane žavi betarpiškas bendravimas su klientu. Mes siekiame, kad į mūsų saloną užsukęs žmogus pasijustų šiltai, jaukiai ir patogiai. Kad nuoširdžiai papasakotų apie savo lūkesčius. Tik tuomet mes jam galime suteikti optimaliausias paslaugas. Tai nėra lengvas darbas, bet patenkinti klientai – pati geriausia mūsų įmonės reklama. Todėl kai manęs klausia, ar bus per Kalėdas akcijų, aš atsakau, kad pas mus nuolaidos tada, kai žmogus perka. Laikomės principo – jei prašo, padėk. Todėl niekuomet neatsisakome pakoreguoti kainą pirkėjo naudai, – sako Reda Laurynaitė ir kviečia visus pasvaliečius užsukti į P. Avižonio gatvėje 7 numeriu pažymėtame name įsikūrusį baldų saloną „Redos idėjos namams“. Jei ne pirkti, tai bent paragauti kavos ir nuoširdžiai pabendrauti.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.