„Šeimų piknikas“ keičia „Baltąją vakarienę“

Kultūros ir jaunimo reikalų skyriaus vedėja Viktorija Gaspariūnaitė ir Kultūros centro direktorius Robertas Lavickas siūlo „Šeimų pikniko“ vaišes atsinešti pintinėje.

Mažiau nei mėnuo liko iki trečiąjį rugsėjo savaitgalį (14–16 dienomis) vyksiančios tradicinės Pasvalio šventės. Šiemet jos leitmotyvu bus kraštiečio poeto, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Vlado Braziūno tarmiški eilėraščio žodžiai: „Kas tykr, viskas prė Svalios“. Jau baigiami dėlioti paskutiniai šventinės programos akcentai, kurių komentarus skaitytojai ras ir „Darbo“ laikraštyje.

Pasvalio 521-osioms įkūrimo metinėms skirtų renginių anonsą pradedame nuo „Šeimų pikniko“ pristatymo. Ketvirtadienio vakare Smegduobių parke apie jį kalbėjomės su Savivaldybės kultūros ir jaunimo reikalų skyriaus vedėja Viktorija Gaspariūnaite bei Pasvalio kultūros centro direktoriumi Robertu Lavicku. Pašnekovai sakė, kad „Šeimų pikniko“ idėją paskatino pernai Vytauto Didžiojo aikštėje organizuotos „Baltosios vakarienės“ didžiulis populiarumas, kuomet į šį renginį atėję pasvaliečiai ir miesto svečiai pasijuto kaip viena didelė darni šeima. Tad kasmetėje „Darbo“ organizuojamoje „deimančiukų“ nominacijų rinkimo ceremonijoje „Baltoji vakarienė“ be didesnės konkurencijos buvo išrinkta metų įvykiu.

„Pernai, pirmosios šventinių renginių dienos vakare, „Baltoji vakarienė“ tapo įspūdingu tikro bendruomeniškumo renginiu, bylojančiu, kad žmonėms labai svarbu kartu pabūti ir pabendrauti prie kavos ar arbatos puodelio. Todėl ir šiemet nusprendėme ką nors panašaus pasiūlyti“, – kalbėjo R. Lavickas. Kultūros ir jaunimo reikalų skyriaus vedėja V. Gaspariūnaitė priminė, kad pernai, artėjant „Baltajai vakarienei“, užsiregistravusių dalyvių skaičius išaugo nuo 200 iki 600.

Didelio žmonių susidomėjimo viliamasi ir šiemet. „Šeimų piknikas“ prasidės Smegduobių parke rugsėjo 14-osios, penktadienio, vakare nuo 20 val. Kalbėdami apie šio renginio kontūrus, pašnekovai pirmiausia atkreipė dėmesį, kad šiuo atveju žodis „šeima“ yra kur kas talpesnis ir platesnis, reiškiantis ne vien tik mamą, tėtį su vaikais. „ Į šią sąvoką telpa ir grupė draugų, kaimynai, sporto komanda, darbo kolektyvas. Manau ir vienas asmuo gali būti sau šeima – visų labai lauksime rugsėjo 14-osios vakare Smegduobių parke“, – aiškino R. Lavickas.

Pernai žmonės į pagrindinę miesto aikštę rinkosi pasipuošę baltais švarkais, palaidinėmis, šalikais, pirštinėmis, o šiemet organizuojamo „Šeimų pikniko“ vienu svarbiausiu atributu turėtų tapti pintinė. Greičiausiai ją rastume vos ne kiekviename name ant aukšto ar sandėliuke. Pintinės puikiai tinka įsidėti termosui arbatos ar kavos, sumuštiniams. Jei kas ir neras namuose pintinės, nebūtina skubėti ją pirkti – pikniko vaišių galima atsinešti ir paprasčiausioje, liaudiškai tariant, tašėje.

Rekomenduojama ne tik šiltai apsirengti, bet pasiimti ir pledus, juolab kad rugsėjo viduryje vidurvasario karščiu alsuojančio tvankaus vakaro vargu ar begalima tikėtis. „Šeimų pikniko“ dalyviai nebus iš anksto registruojami, nes Smegduobių parko estrados suolų ir erdvės aplink estradą visiems užteks.

visai šeimai skirta meninė kino juosta, kuri bus demonstruojama parko scenoje pastatytame dideliame ekrane. Didelio susidomėjimo sulaukusį filmą pasiūlė Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ organizatoriai. Prieš filmą ir jam pasibaigus foninę muziką kurs jaunųjų muzikantų duetas „Simple Acoustic“ („Paprasta akustika“) iš Vilniaus. Sakoma, kad šiltų, nuoširdžiai ištartų žodžių, linkėjimų niekada nebūna per daug – norintieji juos skirti savo šeimai, draugams, kaimynams, galės tai padaryti priėję prie mikrofono.

Pasakodami apie „Šeimų pikniką“, V. Gaspariūnaitė ir R. Lavickas paliko nedidelę paslaptį. Jau minėjome, kad vienu iš renginio atributų turėtų tapti pintinė. Tačiau mąstoma dar apie vieną neįpareigojantį akcentą. Todėl organizatoriai siūlo atidžiai sekti tolesnę informaciją apie šventinus renginius. „Manau, kad nedidelė intriga visuomet skatina ne tik didesnį susidomėjimą vienu ar kitu renginiu, bet kartu tarsi įpareigoja kruopščiau jam ruoštis. Tačiau svarbiausia – pakili nuotaika, kuria, manau, rugsėjo 14-osios vakare Smegduobių parke spinduliuos „Šeimų pikniko“ dalyviai“, – prieš atsisveikindamas tarė Kultūros centro vadovas R. Lavickas.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.