„Marabu band“ bandys įrodyti, kad jau užaugo

Jaunimo muzikos grupė „Marabu band“ balandžio 19 d. vakare 18 val. kviečia visus į Pasvalio kultūros centre vyksiantį koncertą „Mes vakar ir šiandien“. Tai Petro Vileišio gimnazijos vienuoliktokų Gajaus Garalevičiaus, Jono Kaziliūno bei Tado Bartkevičiaus kūrybinio darbo pristatymas.

– Groti pradėjome penktoje, ant scenos pirmą kartą užlipome šeštoje klasėje. Iš pradžių buvome keturi bernai – Gajus, Tadas, Simonas Kaziliūnas ir aš. Vėliau prie mūsų prisijungė vokalistė Monika. Aktyviai koncertuojame jau ketverius metus. Šis koncertas ne tik mūsų trejukės kūrybinis darbas, bet ir badymas įrodyti grupės brandą, jos profesionalumą, – tikino Jonas Kaziliūnas.

Koncerto išvakarėse kalbinti muzikantai pasakojo, jog nors dažniausiai pergroja svetimus garsius kūrinius, atėjo metas, kai norisi ne tik pataikauti publikai, bet ir ieškoti savito, unikalaus stiliaus.

– Tikimės žiūrovus nustebinti džiazo kūriniais, kuriuos atliksime kartu su saksofono mokytoju Jonu Kepalu ir trombonistu Andriumi Gudu. Gerbėjų teismui pasiūlysime ir originalių savos kūrybos dainų ir kartu su choru „Canticum novum“ atliekamų hitų, – žadėjo „Marabu band“ narys Gajus Garalevičius.

Choras jaunosios grupės koncerte pasirodys neatsitiktinai.

– Prieš kelerius metus darėme bendrą projektą su Kastyčiu Barysu – statėme roko operą „Voro vestuvės“. Tuo metu ir susipažinome su Rimvydu Mitkumi. Susidraugavome tiek, kad kai tik yra galimybė, jis groja kartu su mumis. Vėliau prie mūsų prisijungė vokalistas Žygimantas Matulas. Pastarasis mus paskatino kurti savo muziką. Šių dviejų žmonių atėjimas gerokai pakeitė „Marabu band“. Kartais juokaujame, kad Rimvydas mums padėjo atrasti melodiją, o Žygimantas – ritmą, – sakė Jonas Kaziliūnas.

Jaunuoliai kol kas nespėlioja, kas bus kitais metais, kai baigs mokyklą, ir teks rinktis naujus gyvenimo kelius.

– Galbūt grupė subyrės ir šis smagus muzikinis nuotykis liks tik gražus jaunystės prisiminimas. Tačiau yra ir kitas kelias. Turime metus, kad sau ir klausytojams įrodytume, jog esame pakankamai profesionalūs egzistuoti kaip grupė. Koncertas „Mes vakar ir šiandien“ – pirmas žingsnis link to, – neabejoja bosistas Tadas Bartkevičius.

Belieka jauniesiems muzikantams palinkėti sėkmės, o visus skaitytojus pakviesti į  koncertą. Renginys nemokamas.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.