Jau derinami „Bobų vasaros“ atlikėjų ir rėmėjų sąrašai

Latvių grupė „Linga“ Pasvalio scenoje pasirodė pernai, po 28 metų pertraukos. Pirmą kartą jie čia koncertavo 1989-aisiais.

Rugpjūčio 17–18 dienomis senojo Pasvalio parko estradoje vyks muzikos festivalis „Bobų vasara“. Koncertai bus nemokami, be to, ketinama organizuoti įvairių pramogų.

Tokią žinią paskleidė Egidijus Valiūnas (Kileris), kuris jau trečius metus atkakliai imasi „Bobų vasaros“ gaivinimo idėjos, kaip sakoma, lašas po lašo ir akmenį pratašo:

– Pernai jau buvo daugiau žiūrovų, negu užpernai. Tai pastebi ne tik festivalio organizatoriai, bet ir „Bobų vasaros“ rėmėjai, verslo žmonės, ir muzikantai, atlikėjai. Yra Pasvalio krašto patriotų, kurie šiam renginiui skiria pinigų ir tiki jo sėkme…

Taigi nepaisant skeptikų pesimistinių nusiteikimų, „Bobų vasaros“ organizatoriai derina atlikėjų ir rėmėjų sąrašus.

– Kartais jų sutinkam ar surandam visai netikėtai. Štai iš mūsų krašto kilęs Alvydas Banevičius Kaune turi savo įgarsinimo firmą „Leggato“. Prieš tris dešimtmečius jis su grupe koncertavo Pasvalyje, šiam kraštui jaučia daug sentimentų ir pasiryžęs dabar paremti mūsų „Bobų vasarą“. O įspūdinga scena ir geras įgarsinimas – muzikos festivalyje bene svarbiausia, – pripažįsta Egidijus Valiūnas (Kileris).

 

„1989 metų „Bobų vasaros“ festivalį užbaigė latvių grupė „Linga“. Simpatiška buvo grupės solisto Gvido Linga pusmetinė žiurkė. Ramiai iškentė ne tik koncertą, bet ir kartu su savo šeimininku puikiai maukė pasvalietišką alų“, – anuomet spauda nepranešė, kad prisigėrusi latvio žiurkė vis dėlto nugaišo.
Egidijus Valiūnas (Kileris) ir Gvido Linga susitikę per praėjusių metų „Bobų vasarą“ turėjo ką prisiminti iš jaunystės laikų, ir tie prisiminimai dvelkia nostalgija…

„Bobų vasaros“ organizatoriai pradeda belstis į Pasvalio krašto (ir ne tik) verslininkų duris. Kileris taip pat puikiai prisimena ir praėjusio festivalio rėmėjus, kuriems organizatoriai iki šiol dėkingi:

– Tai tikri mūsų krašto patriotai, kurie nori ir siekia, kad „Bobų vasara“ Pasvalyje būtų atgaivinta ir toliau sėkmingai vyktų. Pernai „Bobų vasarą“ parėmė „Gerupė“, „Pasvalio agrodileris“ ir Romas Dobkevičius, Panevėžio „Konekesko“, Pasvalio „Kurana“, „Šiaurės miškai“, „Škoda“, „Alsteka“ ir Žilvinas Gesevičius, „Aurelijaus daržovės“, „Nelia“, „Movida“, „Balmanta“ ir, žinoma, „Pas Rimą“. Iš jų tikimės paramos ir šiemet. Be to, buvo „Bobų vasaros“ rėmėjų, kurie tiesiog prašė jų neskelbti.

Kileris atskleidžia, kad jau tariamasi ir su atlikėjais:

– Yra vyresnės kartos muzikantų, kurie prisimena beveik prieš tris dešimtmečius Pasvalyje vykusias „Bobų vasaras“. Pavyzdžiui, legendinė roko grupė „Ir visa tai, kas yra gražu, yra gražu“ koncertavo ir anuometinėje „Bobų vasaroje“, ir ketina atvažiuoti šiemet, nors šios grupės sudėtis ne sykį keitėsi. Arba Latvijos roko grupės „Linga“ vokalistas Gvido Linga 1989-aisiais į Pasvalio „Bobų vasarą“ atsivežė baltą žiurkėną, kuris prisigėrė pasvalietiško alaus ir nugaišo. Štai kokie keisti ir įdomūs prisiminimai!

Grupė „Linga“ koncertavo Pasvalyje ir praėjusių metų „Bobų vasaroje“, tik latvis Gvido buvo be žiurkėno.

– Tariamės ir su Rygos grupe „Zig zag“, ir su estų „Ziggy Wilde“, – Kileris dėlioja jau ateinančios „Bobų vasaros“ atlikėjų sąrašą.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.