Modelio darbą dirbanti mergina gali pasikliauti tik savimi

„Modilinos“ modelių agentūrai priklausanti aštuoniolikmetė pasvalietė Lidija Šimoliūnaitė jau ne vienerius metus sėkmingai dirba modeliu. Dailių bruožų mergina nuoširdžiame interviu sutiko papasakoti apie mados pasaulį, modelio darbą, iššūkius bei savo ateities planus.

Kaip tapai modeliu?

– Tiesiog sudalyvavau Pasvalyje vykusioje modelių atrankoje. Draugai mane seniai tikino, kad tikčiau tokiam darbui, tačiau buvau nedrąsi ir gan ilgai nedrįsau dalyvauti atrankose. Vieną dieną mama pasisiūlė palydėti mane į „Modilinos“ atranką. Ji sugebėjo įtikinti, kad bandydama aš nieko neprarasiu.

Ar patenkinta savo agentūra?

– Su „Modilinos“ agentūra draugauju jau trečius metus. Čia dirba puikus kolektyvas. Agentūros moterys – daug patirties turinčios savo srities profesionalės, sugebančios išspręsti visas kylančias problemas. Esu ypač patenkinta agentūros įkūrėja Jolanta Sadauskiene, kuri visada suranda geriausius darbo pasiūlymus. Puikiai sutariu ir su čia dirbančiais modeliais. Merginos yra labai draugiškos, o tarpusavio ryšiai dar labiau sustiprėja, kai ilgą laiką kartu tenka praleisti tolimoje kelionėje.

Modelio darbas neatsiejamas nuo kelionių. Kur teko lankytis?

– Pirmoji aplankyta šalis buvo Pietų Korėja, ten dirbau tris mėnesius. Vėliau lankiausi Japonijoje, Italijoje, Didžiojoje Britanijoje, Ispanijoje, Vokietijoje. Daugelyje šalių buvau po keletą kartų. Didžiausią įspūdį man paliko Japonija. Ten lankiausi du kartus ir net neabejoju, kad nuvyksiu ir vėl. Gyvenau pačiame Tokijo centre ir labiausiai mane sužavėjo ten vyraujantis žmonių kultūringumas bei ramybė. Šiame mieste palaikoma ideali švara, gatvės visada tvarkingos ir net esant tokiai daugybei žmonių viskas nuolat atrodo nepriekaištingai. Be to, ir maistas ten pasakiškai skanus… Dar viena mano širdį užkariavusi šalis – Ispanija, kurioje jau lankiausi šešis kartus. Mane sužavėjo ispanų šiltumas, svetingumas bei pozityvi energija.

Dirbti su garsiomis kompanijomis tau tikriausiai ne naujiena?

– Per mano neilgą karjerą jau teko dirbti su daugeliu prekinių ženklų. Bene įsimintiniausias – darbas Japonijos automobilių kompanijoje „Toyota“. Fotosesija truko tris dienas. „Toyota“ gamykla – tai tarsi atskiras miestas, į kurį keliaudavome greituoju traukiniu. Gyvenome viešbutyje, kuris taip pat vadinosi „Toyota“. Atvykus į fotosesijos studiją turėjome praeiti patikrą, kuri buvo net griežtesnė nei oro uoste. Vidun patekome tik atidavę visus elektroninius prietaisus bei pasirašę konfidencialumo užtikrinimo dokumentus. Mums buvo paaiškinta, kad tokios griežtos saugumo priemonės yra būtinos siekiant užtikrinti prekės ženklo saugumą. Didelį įspūdį paliko darbas Italijoje su gerai žinomu prekės ženklu „Gucci“ bei fotosesijos žurnalui „Vogue“ Ispanijoje.

Kaip pavyksta suderinti mokslus su modelio karjera?

– Derinti šiuos du dalykus yra tikrai sunku. Aš teikiu pirmenybę mokyklai, todėl nekeliauju taip dažnai, kaip norėtųsi. Dabar, besimokydama dvyliktoje klasėje, stengiuosi visai nekeliauti ir užbaigti šį gyvenimo etapą ramiai.

Kaip į tavo darbą žiūri bendraamžiai ir tėvai?

– Tėvai labai džiaugiasi, kad šis darbas man suteikia daug gyvenimiškos patirties ir verčia tobulėti kaip asmenybę. Po visų šių kelionių aš pradėjau kitaip žiūrėti į gyvenimą ir jaučiuosi daug labiau pasitikinti savimi. Išdrįsti keliauti ir dirbti modeliu buvo pats geriausias mano pasirinkimas. Kartais būna sunku priimti vienus ar kitus sprendimus, todėl labai dėkinga, kad artimi žmonės mane palaiko.

Žiūrint iš šalies – modelio darbas nesudėtingas – tik stovėk prieš kameras ir mėgaukis dėmesiu. Ar iš tiesų viskas taip paprasta?

– Modelio kasdienybė tikrai nėra vien linksmybės – tai gana sunkus darbas. Eilinė diena, kai nedalyvauju fotosesijoje, prasideda atrankomis. Per dieną tenka aplankyti nuo aštuonių iki penkiolikos skirtingų vietų, todėl visą dieną bėgiojame po miestą su sunkia kuprine ant nugaros, kur sudėti nuotraukų albumai, vanduo ir užkandžiai. Azijoje kiek kitaip. Ten modeliai turi vairuotojus, kurie juos nuveža į atrankas. Tačiau, tiesą pasakius, buvimas automobilyje visą dieną vargina dar labiau. Tomis dienomis, kai turiu fotosesiją, viskas yra kitaip. Į studiją turiu atvykti anksti ryte. Tada – kelias valandas trunkantis pasiruošimas (makiažas, šukuosena ir t. t.). Ir tik tuomet prasideda fotosesija. Tačiau tai nėra sudėtingiausia darbo dalis. Gerokai sunkiau, būnant toli nuo artimųjų, išlikti stipriai, susitvarkyti su vienatvės jausmu ir nesigręžioti atgal. Svarbu suvokti, kad gali pasitikėti tik savimi ir niekuo daugiau. Dirbančių mados industrijoje merginų yra daug ir visos jos labai skirtingos. Konkurencija didžiulė, tad kartais pasitaiko labai nedraugiškų modelių. Paprastai tokių merginų darbdaviai ir agentūros greitai atsisako. Tačiau esu sutikusi ir labai draugiškų žmonių, su kuriais palaikau ryšius, nepaisant mus skiriančių kilometrų.

Ko reikia norint būti sėkmingu modeliu?

– Manau, kad šioje srityje dirbantis žmogus turi pasižymėti universalumu, tai turėtų būti labai ryžtinga, tvirto charakterio asmenybė. Taip pat itin svarbus bruožas – savarankiškumas.

Modelio darbą dirbanti mergina gali pasikliauti tik savimi.

Grožis – neatsiejamas modelio darbo „įrankis“. Gal gali pasidalinti savo grožio receptais.

– Modeliai turi atitikti tam tikrus reikalavimus. Pavyzdžiui, kūno išmatavimai turi būti 90/60/90, o oda – lygi. To nesunkiai galima pasiekti sveikai maitinantis ir reguliariai sportuojant. Kūno priežiūrai naudoju korėjietišką kosmetiką, kurią atradau ir susižavėjau dar pirmo vizito Korėjoje metu. Subalansuota ir sveika mityba taip pat daro labai didelę įtaką išvaizdai. Kai maitinuosi sveikai, oda nebūna problemiška, tačiau pakanka paragauti mamos cepelinų ar plokštainio, iškart pajuntu neigiamą jų poveikį. Bent penkis kartus per savaitę apsilankau sporto klube.

Kas yra tavo autoritetas?

– Mane labiausiai įkvepia manekenė Edita Vilkevičiūtė. Ji – bene žinomiausias lietuvių modelis pasaulyje. Nepaisant šlovės – ji išlieka labai žavi ir paprasta.

Ką patartum apie modelio darbą svajojančioms merginoms?

– Pirmiausia patarčiau joms nebijoti ir dalyvauti modelių atrankoje. Šis žingsnis gali atverti labai dideles galimybes. Net jei ir nepasiseks, jos bent jau žinos, kad išbandė savo jėgas šioje srityje.

Ačiū už pokalbį.

Pasvalyje modelių atranka vyks vasario 26 d., pirmadienį, 16.30 val. kultūros centre. Dalyvauti gali visi norintys. Reikalavimai: merginos – nuo 170 cm ūgio, vaikinai – nuo 180 cm ūgio. Visų atvykusių lauks URIAGE kosmetikos dovanėlės.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.