Pasvalio gatvėse – „Tautiškos giesmės“ žodžių kontūrai

Paskutiniai metrai prieš finišą – susikibus rankomis.

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, Pasvalio bėgimo mėgėjų ir sveikos gyvensenos klubo „Vėtra“ aktyviausi nariai ir jų pakviesti pasvaliečiai gražiai įsiliejo į iniciatyvos įvairiuose pasaulio kampeliuose bėgimo trasomis „išraižyti“ „Tautiškos giesmės“ žodžius dalyvių būrį. Tautine atributika pasipuošę bėgimo entuziastai Pasvalio miesto gatvėmis išbėgiojo Lietuvos himno žodį „vardan“. Kad bėgimo trasos kontūrai atkartotų šio žodžio raides, jiems teko įveikti apie devynis kilometrus.

Lietuvos trispalvę visą kelią nešę bėgikai startavo Nepriklausomybės gatvėje ir pirmiausia pasuko link Žaliosios gatvės. Garbiausio amžiaus šio bėgimo dalyvis, 75-erių metų „Vėtros“ klubo veteranas Kazimieras Stankevičius visą kelią traukė smagias dainas, tuo dar labiau įkvėpdamas kitus bėgikus, kurie džiaugsmingai jam pritarė. Visi kartu skandavo žodį „Lietuva“. Sutikti praeiviai ir į savo namų kiemus išėję pasvaliečiai bėgikams linksmai mojavo, sveikino, vadino šaunuoliais.

„Vėtros“ klubo vadovas Zenonas Balčiauskas, pats aktyviai bėgiojantis ir šią sporto šaką populiarinantis jau daugiau kaip tris dešimtmečius, nuoširdžiai džiaugėsi, jog klubo gretas papildo vis daugiau judrų gyvenimo būdą pamėgusių ir savo pavyzdžiu sveiką gyvenseną propaguojančių iniciatyvių žmonių.

Akcijos dalyviai šmaikštavo, jog jaučiasi kaip niekada saugiai, nes kartu su jais nuo pat starto iki finišo bėgo prisiekusios bėgimo entuziastės, Pasvalio policijos komisariato pareigūnės Jurgita Packevičienė bei Rita Vasilevičienė.

„Tautiškos giesmės“ žodis jau „išraižytas“ ir Pasvalyje.

Iniciatyvos išbėgioti Lietuvos himno žodžius organizatoriai – Kauno sporto bendruomenė „Šešios Trim“. Akcijos tikslas – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio paminėjimui visus pakviesti bet kuriame pasaulio mieste, miestelyje, kaime ar vandenyne judant „parašyti“ po vieną „Tautiškos giesmės“ žodį per dieną ir artėjančią Vasario 16-ąją paminėti kitaip – eiti, bėgti, minti dviratį, žodžiu, sportuoti. Judant reikėtų naudotis bet kokia sportinio sekimo programėle, o judėjimą pabaigus žemėlapio vaizdą ir fotografijose ar vaizdo įrašuose užfiksuotas akimirkas patalpinti feisbuko grupėje „Bėgame Tautišką giesmę pasaulyje“. Galima visa tai į šią feisbuko grupę atsiųsti ir žinute. Žodžiai gali kartotis, jie bus panaudoti bendrame himno pristatyme. Vasario 16-ąją visi žodžiai bus sudėti taip, kaip rašydamas „Tautišką giesmę“ juos sudėjo Vincas Kudirka.

Akcijos dalyviai pasvaliečiai širdingai dėkoja Kaune gyvenančiai savo kraštietei Kristinai Vaidžiūnaitei už pagalbą Pasvalio miesto žemėlapyje programuojant bėgimo trasą. Taip pat bėgimą vaizdo medžiagoje įamžinusiam Pasvalio krašto vaizdo studijos „Langs“ operatoriui Laimui Jurkui, noriai talkinančiam organizuojant visuomeninius renginius.

Kitą šeštadienį, vasario 17 dieną, Pasvalio bėgimo mėgėjų ir sveikos gyvensenos klubas „Vėtra“ organizuoja išvyką į Palangą: kviečia pasvaliečius važiuoti į Stintų šventę ir Ruonių maudynes. Registruotis galima telefonu 8 614 61 285.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.