Vieniša mama Viktorija išliejo skausmą: žiauraus smurto pasekmes jaučiu iki šiol

Pasvalio rajone gyvenanti vieniša dviejų vaikų mama Viktorija dvejus metus serga stipria depresijos forma. Nuo lapkričio 9 dienos ji gydosi ligoninėje, tuo tarpu aštuonerių metų sūnelis ir dešimtmetė dukrelė gyvena su Viktorijos mama.

Vaikystėje – tėvo smurto protrūkiai

Gyvenimas Viktorijos nelepino – vaikystėje ji patyrė negailestingą tėvo smurtą. Savo akimis matė, kaip tėvas muša jos motiną, o vėliau talžė ir ją pačią.

Mūsų rajone ji baigė pagrindinę mokyklą, o netrukus susipažino su vaikinu. Vėliau sužinojo esanti nėščia. Vis dėlto nėštumas nebuvo laimė, kuria galėjo mėgautis kartu su vaikelio tėvu.

„Buvo vos kelios savaitės po pastojimo, o buvęs draugas mane be pinigų ir daiktų paliko kažkur Šeduvoje. Tada jis net nežinojo, kad aš laukiuosi. Apie nėštumą nežinojau ir aš. Neplanavome tuoktis, tačiau tikėjome gražia ateitimi“, – prisiminė ligoninėje besigydanti Viktorija.

Po kurio laiko ji susipažino su antruoju mylimuoju, nuo kurio taip pat pastojo. Meilė ilgai nesitęsė – draugystė iširo vos prasidėjusi. Kad po širdimi plaka nauja gyvybė, moteris sužinojo tik vėliau, kai su draugu keliai buvo išsiskyrę.

Kenčia skurdą

Metai iš metų besitęsiantis nepriteklius ir skurdas Viktoriją privertė kreiptis pagalbos.

„Negaliu dirbti fizinio darbo. Labai greitai pavargstu, mane ima purtyti. Tai turbūt viena iš depresijos formų. Prieš dvejus metus pradėjau gydytis vaistais, dabar jau guliu ligoninėje. Pamačiau, kad negaliu tvarkytis su savo emocijomis. Vieną dieną mane tiesiog ištiko panikos priepuolis ir aš atsidūriau pas medikus. Dabar jaučiuosi geriau, tačiau nėra taip, kaip norėtųsi“, – pasakoja moteris ir pripažįsta nerimo priepuolius patirianti dėl nepritekliaus ir skurdo.

„Būna, kad su mama nenusiperkame sau skanesnio maisto. Kruopom ir gyvenam, tačiau labai stengiuosi savo vaikams pirkti viską, ko jie nori. Jie juk vaikai…“ – sako Viktorija.

Išdrįso viešai prašyti pagalbos

Kai gruodžio viduryje bus paleista iš ligoninės, moteris skubės tvarkytis neįgalumo dokumentų. Ji viliasi, kad neįgalumo pašalpa padės šiek tiek pragyventi, o pagerėjusi sveikatos būklė po Naujųjų metų leis ieškotis lengvesnio darbo.

„Dabar mums trūksta visko – reikia ir malkų, ir naujų langų, nes pro dabartinius kiaurai pučia vėjas, ir durų, dėl kurių šiuo metu jaučiamės nesaugiai“, – tikina Viktorija.

Sunkiai gyvenančiai šeimai labai praverstų dujinė viryklė, nedidelė krosnis, vandens šildytuvas, baldai.

Kai moteris socialiniame tinkle „Facebook“ viešai paprašė pagalbos, jos vaikai netrukus patyrė psichologinį smurtą – iš jų ėmė tyčiotis bendraamžiai.

– Tačiau aš nebeturiu kitos išeities – tikiu, kad žmonės gali padėti. Už vaikus kiekvieną mėnesį gaunu 194 eurus. Vos suduriu galą su galu, todėl ir išdrįsau pagalbos prašyti viešai“, – su jauduliu kalba dviejų vaikų mama.

Šeimą galite paremti bankiniu pavedimu: VšĮ „Ištiesk gerumo ranką nuskriaustiesiems“ Sąskaita LT 267300010142143000 Bankas: AB Swedbank b/k 73000 Mokėjimo paskirtis: Viktorijos šeimai Taip pat galite ir per PayPal info@gerumoranka.eu Norintys ir galintys Viktorijai padėti asmeniškai, kviečiami susisiekti su VšĮ „Ištiesk gerumo ranką nuskriaustiesiems“ tel. 8 676 82 570

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.