Mūsų rajono boksininkai iškovojo penkis medalius

Rugsėjo pabaigoje Panevėžyje vyko Lietuvos jaunių bokso zonos varžybos. Į mūsų zoną įeina Panevėžio, Kėdainių, Šiaulių, Kuršėnų, Radviliškio ir Pasvalio rajonai. Iš zonos į finalus patenka iš kiekvienos svorio kategorijos po du boksininkus.

– Iš trylikos svorio kategorijų net šeši mūsų boksininkai pateko į finalą, kuris spalio 6–8 dienomis vyko Klaipėdoje, – džiaugėsi treneris Stasys Balčiauskas. – Per šias jaunių bokso rungtynes Lietuva suskirstyta į keturias zonas: Kauno, Vilniaus, Žemaitijos ir Panevėžio.

Medalius iškovoję mūsų rajono boksininkai: Markas Timofejevas, Domantas Luomanas, Sandis Dunkulis, Domantas Balčiūnas, Aras Dūdėnas.

Į finalus patenka patys geriausi Lietuvos boksininkai, o be kovų buvo pakviesti ir Europos čempionato dalyviai.

– Nes kai vyko zoninės varžybos, jie visi buvo Bulgarijos Varnos mieste. Tarp Europos čempionato dalyvių buvo ir mūsų boksininkas Aras Dūdėnas (svorio kategorija iki 75 kg), kuris 3:2 pralaimėjęs Kroatijos boksininkui, liko šešioliktas. Taigi iki pergalės truputį pritrūko,– prisiminė treneris.

Tačiau finalinėse jaunių varžybose Klaipėdoje mūsų rajono boksininkai laimėjo net penkis medalius: po du – aukso ir bronzos bei vieną sidabro.

– Nuostabus rezultatas, nes nesitikėjau, kad mūsų vaikinams taip puikiai seksis, – prisipažino treneris Stasys Balčiauskas. – Bet boksininkai manęs neapvylė. Medalių skaičiumi mus aplenkė tik Kaunas, kur dirba dešimt bokso trenerių.

Antrą vietą iškovojo Sandis Dunkulis.

Finale čempionu tapo Domantas Balčiūnas, pusfinalyje įveikęs Vitą Karosą, kuris Europos čempionate pateko į aštuntuką.

– Vis dėlto Domantas tituluoto priešininko neišsigando ir jį nugalėjo rezultatu 5:0. O finale aiškia persvara įveikė praėjusių metų Lietuvos čempioną Donatą Baravyką iš Marijampolės ir taip iškovojo čempiono medalį, – pasakoja treneris.

Nugalėtoju tapo ir Europos čempionato dalyvis Aras Dūdėnas, visus tris varžovus įveikęs aiškia persvara: pirmą dieną – kaunietį Luką Kamnevą, pusfinalyje – klaipėdietį Andrių Mauricą, finale – panevėžietį Simą Urbonavičių.

Antrą vietą iškovojo Sandis Dunkulis, kuris finale 2:1 pralaimėjo kauniečiui Gelmiui Adamkevičiui, Europos čempionato dalyviui. Treneris pripažino, kad Sandis puikiai boksavosi.

Trečią vietą laimėjo Domantas Luomanas, pirmą dieną susitikęs su kauniečiu Gabrieliumi Girkantu, o pusfinalyje – su vilniečiu Karoliu Žiniu.

– Domantui susižeidus, kovą nutraukiau, – paaiškino treneris.

Ant aukščiausio pakylos laiptelio – Domantas Balčiūnas, kairėje – treneris Stasys Balčiauskas.

Taip pat trečią vietą iškovojo Markas Timofejevas, įveikęs telšiškį Dovydą Sirių, tačiau pusfinalyje pralaimėjo praėjusių metų čempionui Edvinui Ostapenkai.

– Dėkoju mūsų rėmėjams: Nerijui Vaitekūnui, Dariui Linkevičiui, Laimučiui Slavinskui, Renatui Karnilai, uždarosioms akcinėms bendrovėms „Oksalis“, „Franccar“, „Svalex“, „Transtika“, „Pasvalio vandenys“, Pasvalio sporto mokyklai ir visiems, kurie prisideda prie geresnių mūsų boksininkų rezultatų, – treneris Stasys Balčiauskas į bokso treniruotes, kurios vyksta kasdien nuo 15 valandos, kviečia visus norinčius – vaikinus ir merginas, jaunus ir vyresnius.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.