Puikiai organizuotas krepšinio turnyras atliko ir socialinę misiją

Į Pumpėnus suvažiavo krepšinio komandos iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota nacionalinė socialinio saugumo kampanija „Už saugią Lietuvą“ išjudino net tolimiausius šalies kampelius. Prieš savaitę, liepos 15-ąją, ji atkeliavo ir į Pumpėnus. Praėjusį šeštadienį šis mūsų rajono miestelis pusdieniui tapo Lietuvos krepšinio sostine. Vidurvasario krepšinio turnyrą 3 prieš 3 organizavę iš Pumpėnų kilę broliai Arminas ir Martynas Vareikos šiuo renginiu pirmiausia norėjo atkreipti iš miestelių, kaimų
išvažiuojančio jaunimo dėmesį, kad jų pagalbos labai reikia gimtinei.
Po parapijos klebono, kunigo Domingo Avellanedos sveikinimo kalbos, nuskambėjo valstybės himnas – „Tautiška giesmė“. Renginio metu tylos minute buvo prisimintas nuo onkologinės ligos miręs 19-metis Justinas Kairys. Jo atminimui turnyre varžėsi Justino draugų komanda „Būk geras“, renginio dalyviams priminusi, kokia svarbi ir reikalinga yra kaulų čiulpų donorystė.
Į krepšinio turnyrą susirinko per trisdešimt komandų iš įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių. Krepšininkus sužavėjo tai, kad turnyro organizatoriai nutarė visas surinktas lėšas paaukoti Pumpėnų kunigo Domingo Avellanedos organizuojamoms vasaros stovykloms ir krepšininko Rimanto Kaukėno paramos grupei. Jos svarbiausia misija – stengtis pagerinti gyvenimą vaikams, turintiems gyvybiškai pavojingų sveikatos sutrikimų, praturtinti jų patirtį viltimi, stiprybe ir džiaugsmu.

Visą straipsnį skaitykite 2017-07-22 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.