Permainos Pasvalio dekanate

Vido DULKĖS nuotrauka

Į dalį mūsų rajono bažnyčių atėję tikintieji greit nebesutiks jiems seniai pažįstamų kunigų – jie perkeliami į kitas parapijas.

Kaip praneša Panevėžio vyskupijos kurija, kunigas lic. Ričardas Banys atleidžiamas iš Joniškėlio Švč. Trejybės parapijos administratoriaus pareigų ir skiriamas Vadoklių (Panevėžio r.) Švč. Jėzaus Širdies parapijos klebonu bei Lėno Šv. Antano Paduviečio ir Šilų Švč. Jėzaus Vardo parapijų administratoriumi. Į Joniškėlį iš Papilio (Biržų r.) perkeliamas kunigas Virgilijus Liuima. Jis skiriamas Joniškėlio Švč. Trejybės parapijos klebonu ir Pušaloto Šv. apašt. Petro ir Povilo parapijos administratoriumi.

Kunigas Kęstutis Kazimieras Gurklys atleidžiamas iš Pušaloto Šv. apašt. Petro ir Povilo parapijos klebono pareigų ir skiriamas Utenos Kristaus Žengimo į dangų parapijos vikaru.

Kunigas Raimundas Simonavičius atleidžiamas iš Vaškų Šv. Juozapo parapijos klebono, Grūžių Švč. M. Marijos ir Skrebotiškio Švč. Jėzaus Širdies parapijų administratoriaus pareigų ir skiriamas Svėdasų (Anykščių r.) Šv. Arkangelo Mykolo parapijos klebonu ir Debeikių Šv. Jono Krikštytojo parapijos administratoriumi. Į jo vietą skiriamas kunigas Algimantas Petkūnas, kuris yra atleidžiamas iš Krinčino Šv. apašt. Petro ir Povilo parapijos klebono ir Gulbinėnų Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės parapijos administratoriaus pareigų.

Krinčino Šv. apašt. Petro ir Povilo parapijos klebonu ir Gulbinėnų Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės parapijos administratoriumi skiriamas kunigas mgr. Saulius Keras, kuris iki šiol dirbo Juodupės (Rokiškio r.) Švč. Aušros Vartų Dievo Motinos parapijos klebonu bei Onuškio Šv. Arkangelo Mykolo bei Lukštų Šv. apašt. evang. Jono parapijų administratoriumi.

Kunigas Albertas Kasperavičius atleidžiamas iš Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebono ir Daujėnų Švč. Jėzaus Vardo parapijos administratoriaus pareigų ir skiriamas Pandėlio (Rokiškio r.) Švč. M. Marijos Vardo parapijos klebonu ir Panemunio Švč. Trejybės parapijos bei Skapiškio Šv. Hiacinto (Jackaus) parapijų administratoriumi. Į jo vietą skiriamas iki šiol Utenos Dievo Apvaizdos parapijos klebono ir Utenos dekanato dekano pareigas ėjęs kunigas lic. Henrikas Kalpokas. Jam laikinai pavesta eiti ir Pasvalio dekanato dekano pareigas.

Kunigas Feliksas Čiškauskas atleidžiamas iš Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo parapijos rezidento pareigų ir skiriamas Zarasų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos vikaru.

Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo parapijos vikaru skiriamas kunigas mgr. Nerijus Papirtis, kuris iki šiol ėjo Anykščių Šv. apaštalo evangelisto Mato parapijos vikaro pareigas.

Kan. Povilas Miškinis atleidžiamas iš Vabalninko (Biržų r.) Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebono pareigų ir skiriamas Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo parapijos altarista.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.