Duris atvėrė Klojimo teatras

Jonės SVIDERSKYTĖS nuotrauka

Daujėnuose Joninių išvakarės buvo ypatingos. Čia duris atvėrė Daujėnų klojimo teatras, kurį savo rankomis įkūrė miestelio gyventojai. Bendruomenės pirmininkės Ingos Grigelionienės kviečiami žmonės ne kartą rinkosi į talkas. Daug Daujėnuose gyvenančių šeimų prisidėjo prie Klojimo teatro įkūrimo. Dauguma žmonių prisidėjo ne vien darbu, bet ir savo idėjomis bei finansine parama.

Atidarymo proga susirinkusieji ne tik apžiūrėjo Klojimo teatrą, bet ir pamatė Mykolo Palionio komedijos ,,Prieš vėją neb’papūsi?” (rež. Vytautas Stragis) premjerą. Spektaklyje vaidino Daujėnų miestelio gyventojai: Vida Kazilionienė, Raimonda Rutkienė, Regina Kuznecova, Virgilija Jurkšaitienė, Inga Grigelionienė, Gintautas Mėkelis, Vladislovas Jovaišis, Antanas Morkūnas.

Pusę metų brandintas spektaklis nepaliko abejingų. Jausmingai, o kar tais ir su humoru perteiktos emocijos palietė ne vieno širdį. Kažkas pamatė save, kažkas įžvelgė kaimyną… Bet turbūt visi suprato, jog prieš vėją – neb’papūsi. Klojimo teatro žiūrovai negailėjo aktoriams nei plojimų, nei gėlių.

Tiek padėjusioms šeimoms, tiek aktoriams ir, žinoma, spektaklio režisieriui V. Stragiui buvo įteiktos simbolinės prisiminimo dovanėlės, simbolizuojančios Klojimo teatrą ir jų nuveiktą darbą. Dovanėles pagal Daujėnų bendruomenės valdybos specialų užsakymą pagamino Kaune įsikūrusi įmonė UAB ,,Hekta”.

Po atidarymo ir spektaklio premjeros buvo sveikinami Jonai ir Janinos. Visi vaišinomės tradiciniu Daujėnų krašto bendruomenės troškiniu, kurį katiliuke išvirė Romas Jurkšaitis.

Audronė JOVAIŠIENĖ

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.