„Pieno žvaigždėms“ pritrūko stabilumo

Svariausias Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos pasiekimas praėjusiame sezone – Baltijos krepšinio lygos čempionato sidabro medaliai. Autoriaus nuotrauka.

Birželio 13 d. Trakų pilyje oficialiai uždarytas 24-asis „Tete-a-Tete Casino-LKL“ sezonas. Septintą kartą iš eilės aukso žiedai įteikti Kauno „Žalgiriui“, pirmą kartą sidabro medaliais pasidabino Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai ir treneriai, antrus metus iš eilės bronziniais apdovanojimais turėjo tenkintis Vilniaus „Lietuvos rytas“. Už prizininkų borto liko 2015–2016 metų LKL sezono vicečempionė Klaipėdos „Neptūno“ ekipa.

Geriausiu finalo serijos žaidėju išrinktas Kauno „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas, o naudingiausiu 2016–2017 metų reguliariojo sezono krepšininku pripažintas Utenos „Juventus“ legionierius Jamaras Diggsas. Į simbolinį 24-ojo LKL sezono penketuką pateko gynėjai Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“), Tomas Delininkaitis (Prienų-Birštono „Vytautas“), puolėjai Kšištofas Lavrinovičius (Panevėžio „Lietkabelis“), Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“) ir vidurio puolėjas Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“). Per iškilmingą ceremoniją paskelbti ir kitų nominacijų laimėtojai, tačiau tarp jų šį kartą nebuvo nė vieno Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininko.

Mūsų nedidelį miestą reprezentuojanti krepšinio komanda savo šeštąjį sezoną pajėgiausių šalies krepšinio ekipų ešelone eilinį kartą baigė ketvirtfinalyje. Trenerio Ramūno Cvirkos auklėtiniai, reguliariajame sezone užėmę septintą vietą, atkrintamųjų varžybų etape susitiko su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Iš šiame etape sužaistų trijų rungtynių tik vienerios, vykusios Pasvalyje, buvo atkaklios ir intriguojančios. Tituluotiems varžovams namuose pralaimėta 80:89. Sezonas, deja, baigtas žeminančiu 56-ių taškų sutriuškinimu sostinės „Lietuvos ryto“ arenoje: 51:107.

Klubo vadovo verdiktas

„Pieno žvaigždžių“ pasirodymą jau istorija tapusiame 24-ajame LKL sezone pirmiausia paprašėme įvertinti ir apibendrinti klubo prezidentą, žinomą krepšinio specialistą Rimantą Endrijaitį.

Apie lūkesčius ir rezultatus. „Reguliariajame sezone iškovojome 15 pergalių ir patyrėme 21 nesėkmę. Manau, kad komandai trūko stabilumo. Per sezoną buvo gerų rungtynių prieš pirmaujančias LKL ekipas – Kauno „Žalgirį“, Panevėžio „Lietkabelį“, Vilniaus „Lietuvos rytą“, Klaipėdos „Neptūną“. Nors „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ nepavyko įveikti, tačiau mūsų krepšininkai pagirtinai kovojo ir už tai nusipelnė žiūrovų aplodismentų. Ne veltui sakoma, kad sporte pati geriausia reklama – pergalės ir graži kova su galingais varžovais. Tačiau išleidome pergales Kėdainiuose ir Šiauliuose. Ypač apmaudus buvo pralaimėjimas Šiauliuose lapkričio mėnesį, kuomet komanda iššvaistė turėtą 17-kos taškų pranašumą. Beje, čempionato autsaideriams „Šiaulių“ arenoje nusileidome ir balandžio mėnesį. O per paskutines ketvirtfinalio rungtynes Vilniuje net nesmagu buvo sėdėti „Lietuvos ryto“ arenoje. Prieš sezoną planavome 5–6 vietas, tačiau turėjome tenkintis septinta. Gaila, kad nepavyko iškovoti Baltijos krepšinio lygos taurės. Po pergalės Prienuose, deja, komandai nepavyko nusiteikti lemiamai kovai“, – kalbėjo R. Endrijaitis. Klubo vadovas trenerio Ramūno Cvirkos ir jo asistento Tomo Rinkevičiaus darbą įvertino patenkinamai. Pasak pašnekovo, per sezoną treneriai priėmė „gerų ir prastų sprendimų“.

Visą straipsnį skaitykite 2017-06-20 „Darbe“

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.