Bėgimo entuziastams negalia – ne kliūtis

„Citadele Kauno maratono“ dalyviai – Pasvalio „Vėtros“ klubo atstovai: Darius Packevičius, Arūnas Jankauskas, Zenonas Balčiauskas, Drąsius Valunta, Zigmantas Rimkus ir Jurgita Packevičienė.

Kaune vykusiame penktajame „Citadele Kauno maratone“ tarp penkių tūkstančių dalyvių savo jėgas išbandė būrelis Pasvalio bėgimo mėgėjų ir sveikos gyvensenos klubo „Vėtra“ narių. Bėgimo entuziastai galėjo rinktis kurią nors iš penkių distancijų: maratono, pusmaratonio, dešimties, penkių ir pusantro kilometro. Ilgiausioje maratono distancijoje pasiryžo dalyvauti daugiau nei 350 dalyvių. pusmaratonio – apie tūkstantį. Organizatoriai džiaugėsi, kad šiemet buvo sulaukta kaip niekad daug užsieniečių dėmesio. Jų į Kauną atvyko per puspenkto šimto – iš 37-ių skirtingų pasaulio valstybių. Maratono trasoje greičiausias buvo raseiniškis Mindaugas Viršilas – 42 km 195 m jis įveikė per 2 val. 23 min. 49 sek. ir pasiekė trasos rekordą. Ankstesnis rekordas priklausė Kenijos bėgikui Mathew Kipkoririui Sigei (2 val. 26 min. 09 sek.). M. Viršilas tapo ir Lietuvos maratono čempionu. Moterų grupėje nugalėjo Natalija Kan iš Rusijos. O pusmaratonyje (21,098 km) tarp tūkstantinės bėgikų minios savo jėgas išbandė bei sėkmingai šią distanciją įveikė ir „Vėtros“ klubo atstovai – jo vadovas Zenonas Balčiauskas, Jurgita ir Darius Packevičiai.

Prie 10 km distancijos starto stojo dar trys vėtriečiai: Arūnas Jankauskas, Drąsius Valunta ir regėjimo negalią turintis Zigmantas Rimkus. Pastarieji du vyrai bėgo ypatingu duetu: Drąsius tapo beveik nematančio Zigmanto akimis ir jie dešimtį kilometrų įveikė susirišę rankas maždaug metro ilgio virvele. Sunku net įsivaizduoti, ką reiškia bėgti tūkstančio žmonių minioje jų nematant. Tad distancija tapo rimtu išbandymu ne tik Zigmantui, bet ir Drąsiui, kuriam teko pasirūpinti ne tik savo, bet ir bėgimo partnerio saugumu bei gera savijauta. O Zigmanto Rimkaus ryžtas ir entuziazmas iš tiesų vertas didžiulės pagarbos. Regėjimą jis prarado prieš aštuonerius metus po darbe gautos traumos. Iki tol vyras aktyviai sportavo – žaidė krepšinį, futbolą, buvo geras 100 m sprinto bėgikas. Bet ir dabar Kraštų kaimo, kuriame Zigmantas gyvena, sodiečiai, jį kone kasdien gali matyti besitreniruojantį ir smagiai bėgiojantį nuošalesnėmis, ramesnėmis gatvelėmis. Zigmantas – aktyvaus, sveiko gyvenimo būdo mėgėjas ir įkvepiantis pavyzdys kitiems.

Pasvalio bėgimo mėgėjų ir sveikos gyvensenos klubas „Vėtra“ į savo gretas kviečia visus judrų gyvenimo būdą mėgstančius Pasvalio krašto žmones. Juk sportuoti, bėgioti ir smagiai leisti laisvalaikį daug maloniau drauge su bendraminčiais. „Vėtros“ klubo bendruomenė nuolat dalyvauja įvairiose sporto renginiuose ir savo nariams pasiūlo puikių progų išbandyti jėgas varžybose, jie kartu treniruojasi, keliauja, ilsisi. Jei norite tapti klubo nariu ar daugiau sužinoti apie jo veiklą, paskambinkite „Vėtros“ vadovui Zenonui Balčiauskui tel. 8 614 61 285. 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.