Žaliosios olimpiados pusfinalyje susirungs ir pasvaliečiai

Praėjusią savaitę paaiškėjo nacionalinės Žaliosios olimpiados pirmojo etapo nugalėtojai. Gegužės mėnesį skirtinguose miestuose vyks net 9 renginiai, sukviesiantys kelis šimtus moksleivių iš visos Lietuvos. Gegužės 17 d., 11 val., Šiaulių universiteto bibliotekoje, vyks antrasis Žaliosios olimpiados pusfinalis. Jame devynios Šiaulių, Panevėžio, Pasvalio ir Joniškio rajonų mokyklos kovos dėl kelialapio į finalą, kuriame turės galimybę laimėti pagrindinį prizą – kelionę į Vokietiją.

Žalioji olimpiada yra pirmasis nacionalinis tarpmokyklinis aplinkosaugos konkursas, kurio tikslas atkreipti mokinių dėmesį į šiuolaikinio žmogaus elgseną, suteikti progą gilintis į aktualias aplinkosaugos problemas ir imtis realių veiksmų, prisidedant prie problemų prevencijos. Pirmajame etape dalyvauti panoro daugiau nei 250 Lietuvos mokyklų, kuriose mokosi 8 – 11 klasių moksleiviai, iš jų į antrąjį etapą pateko net 82 švietimo įstaigos.

Konkursą organizuojančios VšĮ „Žaliasis taškas” atstovė G. Vainoriūtė ir VšĮ „RV Agentūra“ direktorė V. Griškevičienė džiaugėsi pirmajame etape pasiektais rezultatais. Mokiniai, iš įvairiausių atliekų sukūrė rūšiavimo konteinerius, kuriuos atsakingai naudodami išrūšiavo net 40 tonų atliekų, o resursų taupymo užduočių metu įrodė, kad net paprasčiausias priminimas, jog reikia taupyti vandenį ar elektrą, gali ženkliai sumažinti bereikalingą resursų švaistymą.

Antrasis Žaliosios olimpiados pusfinalis vyks gegužės 17 d., 11 val., Šiaulių universiteto bibliotekoje. Šiame mieste susirungs: Šiaulių r. Voveriškių mokykla, Šiaulių r. Kuršėnų Pavenčių mokykla, Šiaulių r. Aukštelkės mokykla, Panevėžio r. Upytės Antano Belazaro pagrindinė mokykla, Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazija, Pasvalio r. Pumpėnų gimnazija, Pasvalio r. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės Bitės gimnazija, Pasvalio Svalios pagrindinė mokykla ir Joniškio žemės ūkio mokykla.

Geriausiai pusfinalyje pasirodžiusi komanda pateks į 2017 metų spalio mėnesį Vilniuje vyksiantį Žaliosios olimpiados finalą, kuriame besirungdama su dar 11 finalisčių, galės laimėti pagrindinį prizą – kelionę į Vokietiją.

Kviečiame dalyvauti renginyje ir palaikyti savo komandą, nes aktyviausi sirgaliai ne tik turės galimybę prisidėti prie komandos pergalės pelnydami taškus įvairiuose žaidimuose, tačiau aktyviai dalyvaudami renginyje laimės ir VšĮ „Žaliasis taškas“ įsteigtus smagius prizus.

Daugiau informacijos rasite www.rvagentura.lt. Registracija į olimpiados renginius – olimpiada@ztl.lt.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.