Raudonas gaidys įsisuko Daujėnų krašte

Vido DULKĖS nuotrauka.

Vakar 8 val. 50 minučių Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta, kad Daujėnuose, Parko gatvėje, dega vienaaukštis monolitinis namas.

Anot liudininkų, namo gyventojas pensininkas M. J. ryte pajuto dūmų kvapą. Ieškodamas dūmų šaltinio, vyras užlipo į mansardą, norėdamas patikrinti kaminą. Vos pravėrus pastogės duris, pliūptelėjo liepsna.

Vyras iškvietė ugniagesius. Netrukus į nelaimės vietą subėgo ir kaimynai, deja, dėl stipriai uždūminto pirmo aukšto į namą niekas negalėjo patekti.

Už šešių minučių atvykę ugniagesiai išvydo pro skardinį stogą besiveržiančius dūmus. Iš degančio namo buvo išneštas dujų balionas.

Gaisrą likvidavo keturi ugniagesių ekipažai. Iš už 200 metrų esančio tvenkinio buvo nutiesta magistralinė vandens tiekimo linija. Maždaug po valandos ugnis buvo numalšinta.

Pirminiais duomenimis, apdegė 40 kv. m. plastikinių namo dailylenčių, sudegė medinė stogo konstrukcija, ugnis visiškai suniokojo mansardą.

Monolitinės perdangos neleido ugniai persimesti į pirmą aukštą, tačiau ten esantis turtas buvo smarkiai sulietas.

M. J. gyveno su žmona, dukra ir anūku. Prieš dvejus metus šeima pasinaudojo asbesto stogų keitimo programa ir namą uždengė nauju stogu, sienas apkalė plastikinėmis dailylentėmis.

Pirminiais duomenimis, gaisras kilo dėl netvarkingos elektros instaliacijos.

Atliekamas tyrimas.

Šiomis dienomis tai ne pirmas gaisras Daujėnų krašte. Sekmadienį ugniagesiai skubėjo į Baukų kaimą, kur degė lauko virtuvė.

Visą straipsnį skaitykite 2017-05-16 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.