Nuteistas už eismo nelaimę, per kurią žuvo žmogus

Pasvalietis Gintaras Aglinskas nuteistas laisvės atėmimu trejiems metams, tačiau bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams. Jis įpareigotas dirbti arba būti registruotas Darbo biržoje, o vienerius metus nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Be to, Gintarui Aglinskui uždrausta trejus metus naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones.

Šis pasvalietis pažeidė kelių eismo saugumo taisykles ir dėl to žuvo žmogus.

Pernai sausio 31-ąją girtas (2,56 prom.) Gintaras Aglinskas kelyje Panevėžys–Pasvalys–Ryga, neturėdamas teisės, vairavo automobilį „VW Passat“ ir dėl nusikalstamo nerūpestingumo pažeidė kelių eismo taisykles. Jis vežė keleivį, kuris, sėdėdamas ant užpakalinės sėdynės, trukdė vairuoti, sugriebęs už dešinės rankos reikalavo sukti į keliuką dešinėje.

Taigi Gintaras Aglinskas nesilaikė eismo taisyklių reikalavimo, draudžiančio vairuotojui važiuoti, jeigu yra keleivių, keliančių žmonėms pavojų.

Vairuotojas automobilio nestabdė, kaire ranka laikė vairą ir didino greitį, o dešine ranka atsisukęs atgal stūmė keleivį, kuris dar kartą patraukė Gintarui Aglinskui už kairės rankos. Tuomet vairuotojas automobilio nesuvaldė, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su autobusu „Iveco“.

Eismo įvykio metu žuvo automobilio „VW Passat“ keleivis, o keleivė buvo sužalota, taip pat sužeistas autobuso vairuotojas.

Gintaras Aglinskas iš dalies prisipažino nusikaltęs ir prisiminė, kad praėjusių metų pradžioje nusipirko automobilį „VW Passat“. Pats teisės vairuoti transporto priemonę neturi, šios teisės nėra įgijęs. Sausio 31- ąją, apie 11 valandą, Pasvalio mieste vairuojantį šį automobilį sustabdė policijos pareigūnai. Grįžęs į namus iš karto internete įdėjo skelbimą, jog parduoda automobilį. Buvo susinervinęs, todėl namuose pradėjo gerti ir skambinti savo pažįstamiems, kuriems siūlė pirkti automobilį. Paskambino ir Mariui, dirbusiam naudotų automobilių ardytoju, kuris pasakė, kad reikia apžiūrėti tą mašiną ir pavažiuoti, jog galėtų įvardinti kainą, o gal ir nupirkti.

Kaip teigė Gintaras Aglinskas, apie 13 valandą pas jį į namus atėjo girtas Marius, su kuriuo pradėjo šnekėtis apie automobilį „VW Passat“, jo kainą, kartu visi išgėrinėjo. Pavakary išėjo į kiemą, Marius bandė automobiliu važiuoti, bet jam niekaip nesisekė pajudėti iš vietos. Gintaras Aglinskas sakė, jog tuomet pats atsisėdo vairuoti, šalia – žmona, o gale – Marius. Iš Panevėžio gatvės įvažiavo į pagrindinį kelią link Rygos. Marius sugriebė už dešinės rankos ir tempdamas bandė pasukti vairą į dešinę.

Vairuotojas tikina liepęs apsiraminti ir atsisukęs nustūmė Marių atgal. Tačiau sustoti nesiruošė ir automobilio nestabdė, manė, kad sustojęs pagrindiniame kelyje gali sudaryti avarinę situaciją.

Gintaras Aglinskas prisimena važiuodamas pajutęs, kaip Marius sugriebė už rankos, kuria tuo metu laikė vairą, ir patraukė žemyn, sakydamas: „Suk į tą degalinę“. Viskas įvyko labai greitai, vairas pasisuko į kairę ir įvažiavęs į priešingos krypties eismo juostą pajuto stiprų smūgį į automobilio dešinės pusės galą.

Kaltinamasis atsiprašė Mariaus artimųjų, atlygino laidojimo išlaidas, susitarė, kad padės tvarkyti kapą. Savo kaltę pripažįsta iš dalies, nes dėl eismo įvykio kaltas ir pats Marius, kuris sugriebė už kairės rankos, todėl ir išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą. Dėl šio įvykio labai gailisi.

Gintaro Aglinsko kraujyje rasta daugiau nei pustrečios promilės alkoholio, o žuvusiojo – 2,15 prom. Kaltinamasis charakterizuojamas patenkinamai, nuoširdžiai gailisi, atlygino padarytą žalą. Jo nusikaltimas neatsargus. Eismo nelaimė įvyko dėl abipusės kaltės.

Daugiau naujienų „Iš teismo salės“ skaitykite  2017-05-11 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.