Joniškėlio bažnyčioje giedos Vilniaus Arkikatedros bazilikos parapinis choras

Gegužės 14 d., sekmadienį, Joniškėlyje viešės Vilniaus arkikatedros bazilikos parapinis choras. Svečiai ne tik giedos 11 val. 30 min. Joniškėlio Švč. Trejybės bažnyčioje aukojamose šv. Mišiose, bet ir surengs koncertą.

Nuo pat Vilniaus arkikatedros atšventinimo tuometis jos klebonas mons. Kazimieras Vasiliauskas vis ragino žmones burtis į chorą ir giedoti populiarias bažnytines giesmes. 1991 m. susibūrė per 30 giesmininkų, kurie ir sudarė parapinio choro branduolį. Nuo 1992 m. šis choras pradė- jo giedoti skambant vargonams, plėtė savo repertuarą, kėlė meistriškumą.

Choras šv. Mišiose yra giedojęs ne tik daugelyje Lietuvos bažnyčių, bet ir lietuvių bendruomenių kvietimu lankėsi užsienio šalių šventovėse.

Nuo pat įkūrimo jam vadovavo vargonininkas ir chorvedys Petras Bagdonavičius, vėliau – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventas Vaidas Grybas, diakonas Jonas Naujokaitis. Dabar chorui vadovauja Judita Taučaitė, choristų prezidentė – Eugenija Kondrotienė, chore gieda 32 choristai.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.