Mintino skaičiavimo būrelį pasiūlė buvę auklėtiniai

Penktokė Emilija Žigaitė (kairėje) ir pirmokė Domilė Stankevičiūtė šiemet atstovavo mūsų šaliai tarptautiniame „Matmintinio“ konkurse. Vido DULKĖS nuotrauka.

Mintiną skaičiavimą lavinantis konkursas „Matmintinis“ neįsivaizduojamas be Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos auklėtinių. Jau kelinti metai iš eilės pranešame apie šios mokyklos moksleivių pasiekimus tiek respublikiniame, tiek tarptautiniame „Matmintinio“ etapuose. Ne išimtis ir šiemet vykęs konkursas. Balandžio pradžioje į tradicinę respublikinio „Matmintinio“ etapo vietą – Kauno Vytauto Didžiojo universiteto informatikos fakultetą – vyko septyni Lėvens pagrindinės mokyklos mokiniai: 1a klasėje besimokantys mokytojos Audronės Petraitienės auklėtiniai Domilė Stankevičiūtė ir Augustas Pelekevičius, mokytojos Audronės Vyčienės auklėtinis 1b klasės mokinys Motiejus Kruopis bei 5a klasės mokiniai Andrėja Kauneckaitė, Rugilė Paliukėnaitė, Joris Valtaris ir Emilija Žigaitė. Visus „Matmintinyje“ dalyvavusius penktokus pradinėse klasėse mokė A. Petraitienė. Konkurso dalyviai savo sugebėjimus turėjo parodyti varžydamiesi penkiakovėje. 1–3 klasių mokiniams buvo skiriamos sudėties, atminties, sudėties ir atminties, palyginimo ir reikšmių įstatymo užduotys, o 4–6 klasėse besimokantiesiems vietoj sudėties ir atminties bei palyginimo užduočių reikėjo mintinai atlikti daugybos ir dalybos veiksmus.

Iš mūsų mokinių geriausiai sekėsi E. Žigaitei ir D. Stankevičiūtei. Emilija 4–6 klasių grupėje, kurioje rungėsi 23 mokiniai, užėmė ketvirtą vietą, o pirmą kartą konkurse dalyvavusi pirmokė Domilė 1–3 klasių grupėje iš 26 dalyvių liko šešta.

Visą straipsnį skaitykite 2017-05-09 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.