Devintojoje „Mes važiuojame“ šventėje – rekordinis dalyvių skaičius

Pasvalyje vykęs devintasis tarptautinis senovinės automobilių ir motociklų technikos suvažiavimas „Mes važiuojame 2017“ sutraukė daugiau kaip 250 dalyvių. Vido DULKĖS nuotrauka.

Kad šventė būtų gera, reikia reginio akims, peno skrandžiui ir gero oro. Visų šių komponentų su kaupu buvo galima rasti šeštadienį Pasvalyje vykusiame devintajame tarptautiniame senovinės automobilių ir motociklų technikos suvažiavime „Mes važiuojame 2017“.

Kad tai bus neeilinis savaitgalis, buvo galima pajusti jau nuo pat ankstyvo ryto, matant Pasvalio gatvėmis zujančius senovinius automobilius ir žvilgančius, galingus, šiuolaikinius motociklus.

Nors dalyvių registracijos pradžia buvo numatyta 12 val., pirmieji svečiai į greta „Regitros“ esančią aikštelę pradėjo rinktis jau nuo dešimtos valandos ryto. Vidurdienį čia jau knibždėjo tikras žmonių ir automobilių skruzdėlynas. Lietuviškai, latviškai ir rusiškai kleganti minia priminė senų draugų susitikimą. Išties daugelis į „Mes važiuojame“ atvyksta nebe pirmus metus ir naujo sezono pradžia senovinių automobilių entuziastams yra puiki proga susitikti su senais bičiuliais bei pasipuikuoti naujausiais kolekciniais automobiliais.

Paskutinės akimirkos prieš startą: kažkas paskubomis kabina registracijos numerius, kažkas preciziškai skudurėliu blizgina chromuotą automobilio apdailą, o kažkam tai puiki proga pasidaryti asmenukę ir pasidalinti ja socialiniame tinkle.

Keturioliktą valandą margaspalvė kolona pajuda Pasvalio gatvėmis. Organizatoriai džiūgauja – šventėje užregistruota per 250 transporto priemonių, kurias pristato daugiau nei dešimt klubų iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos. Tai rekordinis dalyvių skaičius!

Kolonos pabaigoje – gausus būrys baikerių. Jie atvažiavo iš Kiemelių kaimo, kur pagerbė šios šventės iniciatoriaus, baikerio, lakūno ir ekstremalo Eugenijaus Malinausko atminimą. Kelio broliai neužsibuvo šventėje – apsukę garbės ratą, išrūko į Vilnių, kur tą dieną vyko Lietuvos baikerių 2017 m. sezono atidarymas.

Po pietų „Mes važiuojame 2017“ veiksmo centras persikėlė į Pasvalio Smegduobių parką. Kol pasvaliečiai gėrėjosi senovine technika, scenoje vyko muzikinis šou.

Visą straipsnį skaitykite 2017-05-09 „Darbe“

Reklama: https://carglass.lt/paslaugos/stiklu-taisymas/
Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.